Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
Animovaný / Komedie
USA, 2007, 83 min
David SilvermanScénář:
James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon VittiHudba:
Hans ZimmerHrají:
Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer, Albert Brooks, Billie Joe Armstrong, Tress MacNeille, Tre Cool, Joe Mantegna, Russi Taylor, Marcia Wallace, Tom Hanks, Mike Dirnt, Pamela Hayden, Rudy Giuliani, Phil RosenthalProducenti:
James L. Brooks, Claudia Katz, Richard SakaiStřih:
John CarnochanPlakáty
Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se konečně dočkal prvního celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života. Na filmu pracují stejní tvůrci jako na televizním seriálu, a tak se fanoušci dočkají většiny svých oblíbených postav. Zápletku však tají do poslední chvíle. Seriál, který již několik let úspěšně uvádí i Česká televize, si u diváků vydobyl výlučnou pozici především díky kombinaci černého a situačního humoru. Ten samozřejmě ve filmu nebude chybět a už první zveřejněné záběry vyvolaly lehkou kontroverzi. Zejména ten, kde je Bart poprvé za svou kariéru nahý. Snahou tvůrců je k filmu přitáhnout i ty diváky, kteří se zatím s fenoménem Simpsonových příliš nesetkali a zároveň uspokojit věrné fanoušky a překvapit sami sebe. Ve vedlejších rolích se objeví i některé filmové hvězdy a skutečné postavy americké historie. Tvůrci také odhalili, že se i ve Springfieldu začnou řešit problémy jako znečišťování ovzduší, ekologická krize a současná americká politika. Práce na filmu začaly již v roce 2001, ale od té doby se několikrát velmi radikálně proměnil scénář. I díky mimořádnému zázemí, kterého se tvůrcům dostalo od společnosti Twentieth Century Fox, je film natočený v širokoúhlém formátu a s větší paletou barev než jakou má televizní seriál. Film nadabovali stejní herci jako seriál, a tak se čeští diváci mohou těšit na výborné výkony Martina Dejdara, Jiřího Lábuse a dalších. Simpsonovi ve filmu jsou jedním z nejočekávanějších projektů letošního léta a to hlavně díky neokázalé komice, která už skoro dvě desítky let baví milióny diváků na celém světě.(oficiální text distributora)
- Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá…(TV Prima)
- Tahle (ne)normální americká rodina již 18 let baví diváky po celém světě, když se tvůrci rozhodli, že okusí i filmové zpracování. Obyvatelé Springfieldu se ocitnou v naprosté izolaci před okolním světem, když se pro ně celé město stane globální ekologickou hrozbou. Původcem toho všeho není nikdo jiný, než Homer J. Simpson, který ve snaze se zbavit velké nádoby exkrementů svého prasete uvrhne celé město do velké skleněné polokoule. Místní se tak musí přizpůsobit novým skutečnostem. Podaří se jim situaci zvrátit? A jakou úlohu v tom sehraje žlutá rodinka?(hrumsrt)
- Jeden z najúspešnejších televíznych seriálov sa dočkal prvého celovečerného filmového spracovania. Homer Simpson, milujúci manžel a otec, vyvedie najhoršiu vec svojho života. Do springfieldovského jazera vypustí nádrž s exkrementmi svojho obľúbeného prasiatka. Pre jazero, ktoré už dlho slúži ako obľúbená skládka občanov a dosahuje maximálny stupeň znečistenia, je to posledná kvapka. A je to súčasne aj posledná kvapka v pohári trpezlivosti amerického prezidenta. Ten sa preto rozhodne nepohodlné mesto úplne izolovať pod špeciálnym skleneným poklopom a oficiálne ho vymazať zo všetkých máp. Podarí sa Homerovi všetko napraviť?(TV JOJ)
Photo © 20th Century Fox Pictures
- V původní verzi scénáře měla mít vidění v kostele Marge, ale později se tato událost změnila, protože si štáb řekl, že bude dávat větší smysl, když budou všichni ignorovat dědu místo Marge. (Cheeker)
- Mobilní telefon, kterým chce Komiksák natočit dědu Simpsona v kostele, nemá anténu. V dalším, detailnějším záběru však už anténu má. (Kroup4)
- V roce 2007 při uvedení filmu do kin svítila Empire State Building v New Yorku žlutě. (kikka20)
26.07.2007 Bontonfilm |
05.02.2010 Bontonfilm |
03.02.2021 Magic Box |
08.03.2010 Bontonfilm |
Související
- The Simpsons Movie 2 (2022)
- Playdate with Destiny (2020)
- Simpsonovi: Maggie zasahuje (2012)
- The Simpsons: Gone Wild (2004)
- The Simpsons: Dark Secrets (2003)
- The Simpsons: Heaven and Hell (2002)
- The Simpsons Film Festival (2002)
- The Simpsons.com (video kompilace) (2000)
- Bartovy hvězdné války: Simpsonovi vrací … (1999)
- The Simpsons: Greatest Hits (1999)
- Simpsonovi: Příliš drsný pro TV (1998)
- Simpsonovi (TV seriál) (1989)
- The Simpsons: Family Therapy (TV film) (1989)
- The Simpsons: Family Portrait (TV film) (1988)
Podobné
- Samurai & Shogun (Rick and Morty) (2020)
- Paradise PD (TV seriál) (2018)
- Rick a Morty (TV seriál) (2013)
- Brickleberry (TV seriál) (2012)
- Family Guy: The Story So Far... (2009)
- Cleveland show (TV seriál) (2009)
- Futurama: Fialový trpaslík (2009)
- Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008)
- Futurama: The Lost Adventure (2008)
- Futurama: Benderova hra (2008)
- Everybody Loves Hypnotoad (2007)
- Futurama: Benderovo parádní terno (2007)
- Americký táta (TV seriál) (2005)
- Family Guy Presents: Stewie Griffin - … (2005)
- Futurama (TV seriál) (1999)
- Griffinovi (TV seriál) (1999)
Tagy
jezero,
toxický odpad,
rybaření
Spiker01
Na seriálu ujíždím od dětství, nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem viděl jednotlivé epizody i tento film. A při každém dalším zhlédnutí to funguje a ty hlášky prostě naskakujou samy. Je až neuvěřitelné, že tvůrci dokázali přijít s něčím tak zásadně jiným, než co se obvykle řeší v dvacetiminutovkách a že to tenkrát tak zafungovalo. Celkem se bojím, jestli ta dvojka někdy vznikne, aby vůbec za něco stála, zvlášť po té bídě cca od 20. série.(19.5.2018)
Renton
Scénář: James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti a konzultanti: Joel Cohen, John Frink, Tim Long, Michael Price .. Na loni založenou tradici, kdy při návratu z LFŠ navštívíme Brněnský Špalíček a po hromadě nekvalitních kousků (což je letos jen moje domněnka, protože jsem za tři dny na LFŠ neviděl ani jeden film:)) si dopřejeme nějaký kvalitní ve výborném kinosálu. Letos padla volba na Simpsons Movie.. ______ A co nabídla nejznámější seriálová látka na širokoúhlém plátně? Rozhodně velkou porci zábavy, což už dneska mnoho animáků neumí! Zasmál jsem se, mnohokrát a řádně hlasitě. Dílčí momenty geniálního humoru se prolínají s průměrnými vtípky a v pozdějších chvílích mi vadila ztráta tempa, většinou jen kvůli natahování stopáže a hlavně slabší příběhová kostra, která rozvíjela do extrému obvyklou Homerovu hloupost a nezodpovědnost, včetně rodinného rozkolu nebo několika dalších, už několikrát opracovaných motivů. Ono je těžké po osmnácti sezónách i pro tak obsáhlý tým scénáristů něco nového vymyslet. Ještě že tento nedostatek poctivě překrývá sada postarších i velice aktuálních narážek či zesměšnění symbolů Ameriky. Líbivá je taktéž zvláštně pojatá animace a špičková Zimmer hudba. Přes výše uvedené výtky a úctu k seriálu samotnému prostě maximální hodnocení nemohu udělit. 75%. OH YEEEEAH!(28.7.2007)
Shit
Abych pravdu řek, tak jsem čekal trošku ústup ze slávy oproti seriálu, ale ono to nakonec vůbec neni špatný, ba naopak je to skoro skvělý. Samozřejmě, že to neni takový jako seriál, hlavně kvůli stopáži, která je sice tak akorát dlouhá na animáč, ale i tak to nedokáže udržet vysokou laťkou kterou nasadil samotnej seriál. Střídaj se tady naprosto geniální kousky s trochu nudnějšíma pasážema a přišlo mi, že některý vtipy neměly takovej efekt jakej měly mít. Nicméně se nakonec podařilo udělat výbornej a dokonale zábavnej film k jednomu z nejlepších seriálů všech dob. Slabších 5*(12.8.2007)
imf
Podobně jako South Parku celovečerní stopáž Simpsonovým sluší. Rozhodně pokrok od posledních TV sezón, ve kterých se gagy dolovaly hůř než zbytek nutely na dně sklenice. Homerovy eskapády vám sice v hlavě příliš dlouho nezůstanou, ale v kině s ním zažijete velepříjemných devadesát minut v tradičním "žlutém duchu" s hromadou skrytých i naprosto očividných narážek a vtípků. Nemám důvod k nespokojenosti. Snad jen Spider-vepř vyklidil pole až příliš brzy. :)(25.7.2007)
║Rozpočet $75miliónov║Tržby USA $183,135,014║Tržby Celosvetovo $527,071,022▐ Tržby za predaj DVD v USA $97,381,136 //počet predaných kusov 5,725,254║ Na to že seriál až tak moc nemusím, som sa dosť slušne na tom zabavil. /videl v kine: 70%/(5.8.2007)