Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdo láskou žije, jinému chladne a pro některé je láska prostě ztracena.… PŘÍBĚH:***2 naštvané holky si na dva týdny vymění domovy. Rozdílné povahy, rozdílné domovy. Proto jim to vyhovuje. NUDA. Přicházejí návštěvy. NUDA. Divný nudný keci o složitosti vztahů, které ovlivňuje láska. Taky romantika, ale až když…a jen když… . Jinak nic moc. Mnoho rádoby moudrých vět. NUDA. Těším se, až bude konec. Film pro holky./ HUMOR:*co vám to nalhali? Můžou tak působit rozpačité dialogy o lásce. Nesedí mi to. A jestli měl být vtipný příchod J.Blacka, tak já říkám: TRAPNÝ. Nebo jeho zpěv? To je spíš horor./ Na pláč a na lásku není nikdy pozdě. Alespoň trocha optimismu na závěr. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Láska nebeská jenže slabší ( už jen kvůli Keiře ). Jenže se propojuje příběh pouze 4 lidí, kteří mají problém se svýma vztahama. Vynikající Winslet jako redaktorka Iris, Jude, vdovec mající dvě dcery jako Graham, Jack skládájící hudbu pro studio jako Miles a podle mě nejslabší a moc vyumělkovaná Cameron jako Amanda. I když ve filmu hodně slaďoučká. Ale jinak krásná podívaná, kdy se z vás na konci filmu stane skoro romantik ( pokud ještě nejste ). Jinak zajímavá forma prázdnin, kdy si vymění dům-auto-všechno, možná bych měl taky nějakou podobnou naplánovat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Cameron Diaz (Amanda) prohlásila, že to byl její fyzicky nejnáročnější film, protože v něm musela běhat. (HellFire)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)
  • Během scény chanukového večírku si můžeme všimnout měnící se výšky svíček na svícnu uprostřed stolu. (rockboy)

Reklama

Reklama