Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (863)

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý večer v posteli přemýšlíš nad všemi detaily, co jsi udělal špatně nebo co jsi špatně pochopil. A jak ses v tom krátkém momentě mohl cítit tak šťastný? A někdy dokonce přesvědčíš sám sebe, že tu osobu možná osvítí a ukáže se před tvými dveřmi. A po tom všem, ať to trvalo jakkoliv dlouho - najdeš někoho jiného, kdo ti dá možná sílu do života. A malé kousíčky tvé duše se konečně vrátí zpět. A všechny ty řeči, ty promarněné roky tvého života začnou pomalu mizet. Nancy Myers zraje jako víno a teď dokonce překonala sama sebe. I přes velmi štědrou stopáž má pořád o čem vyprávět. U jedné dvojice hned při prvním setkání naznačí, jak se bude jejich vztah vyvíjet, u druhé si naopak dává pořádně načas. Navíc už u expozice střílí dokonalé vtípky (trailer) a dokáže diváka přimět, aby se na první pohled zamiloval do Kate Winslet. Pevně věřím tomu, že jednotlivé party byly psány přímo na tělo, protože Jude Law se jako šarmantní osobnost narodil a Jack Black už dlouho čekal na roli romantika. A dokonale pozitivní nálada, kterou jsem z Prázdnin čerpal po hektolitrech, měla za následek to, že ačkoli jsem při Cameroniných rozchodových etudách trpěl, na konci už jsem měl pocit, že lepší varianta do osobitého čtverce neexistuje. Ano, často se tam skáče po posteli nebo tancuje. Ale já jsem teď Miles, odcházím po dokonalém večeru od Iris a podruhé ji líbám na tvář a omlouvám se jí za to. A je mi nádherně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoli Nora Ephron, ale Nancy Meyers u mě díky této sentimentálně laděné záležitosti povýšila na specialistku romantických komedií. Ať si každý odborník tvrdí, jak je mu libo, já se rád nechal ukolébat místy naivním příběhem dvou odlišných žen, které se po řadě osobních neúspěchů a aktuálně emočně náročným obdobím rozhodnou strávit blížící se Vánoce na druhé straně Atlantiku. Nikdy se neviděly, ale jedna si najednou užívá luxusu ve slunném Los Angeles a druhá ochutnává kouzlo anglického venkova. Osud každé zavál nového přítele a pohádky je konec? No, ještě to nějakou tu chvíli potrvá. V mých očích to mezi Cameron Diaz (seč se snaží, z hereckého obsazení podává nejvíce rozpačitý výkon) a Judem Lawem (radost sledovat) funguje dokonale, jejich náklonnost má své kouzlo, vše navíc autorka korunuje FUNGUJÍCÍ skutečností, že Law ve finále není sukničkář, ale milující otec. Příjemné věci se odehrávají i v losangelském sídle, kde mysl (hřejivě lidské) Kate Winslet nejprve propadne kouzlu charismatickému scénáristovi a její srdce následně nadšenému skladateli filmové hudby (překvapivě ukázněný Jack Black). Na romanci úctyhodných 138 minut mi uběhlo jako voda, ani se mi nechtělo ven z kina – už jenom pro charismatické hrdiny, hřejivé dialogy, výživnou injekci sentimentu, inteligentní humor, hudební doprovod Hanse Zimmera, Pana Ubrouska a pro ten POCIT se zase jednou bez studu pořádně zasnít. Bez větších zádrhelů poctivých 80 %!! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála podarených romantických komédií. Škoda toho konca, ktorý nebol dotiahnutý, pretože niektoré otázky zostali nezodpovedané alebo iba čiastočne vysvetlené. Inak by išlo o geniálny počin, ktorý brilantným spôsobom opisuje všetky úskalia lásky a zamilovanosti. Herci predstavujúci hlavných hrdinov odviedli perfektný výkon. Keby nebol ten nepodarený koniec tak je to jasných 5*, takto iba silné 4*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • Během scény chanukového večírku si můžeme všimnout měnící se výšky svíček na svícnu uprostřed stolu. (rockboy)

Reklama

Reklama