Reklama

Reklama

Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica Bain nesmírně miluje svého snoubence a užívá si všeho, co jí život štědře nabízí. Při náhlém brutálním útoku však o snoubence přijde a sama je velmi vážně zraněná. Zdrcená Erica se přes své neštěstí nedokáže přenést, po nocích bloudí temnými ulicemi města a pátrá po mužích, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí. Její snaha sjednat spravedlnost na vlastní pěst je však jednoho dne prozrazena a Erica se rázem ocitá v centru pozornosti celého města. Newyorská policie si s jejím případem neví rady a po jejích stopách se vydává neústupný detektiv, který jí chce přimět k tomu, aby svůj boj vzdala a nechala jej na zodpovědných autoritách. Sama Erica řeší dilema, jestli jí pomsta opravdu přinese pocit zadostiučinění, který hledá a nebo už se stala přesně takovým zlem, jaké se z města snaží vymýtit… (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (470)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, Terrence Howard, napětí, atmosféra, vyšetřování, zajímavý závěr -pomálu akční, celkově pomalejší tempo, film se nevyžívá v brutalitě/// I tohle jsem chtěl vidět. Poslední roky se roztrhl pytel s filmy na téma ztráty a pomsty a je zajímavé, že každý film si na to jde trošku po svém. Hodně dělá postava hrdiny, v tomto případě hrdinky, její motiv, prostředí a pak samozřejmě akce, násilí a brutalita. Mé druhé já má tu nevýhodu, že jsem ho neviděl první ale až jako xtý film v řadě těchto filmů. Proto se mi zdá v některých věcech méně intenzivní a osobně si myslím, že mohl být akčnější. Každopádně hlavní hrdinka to táhně hodně nahoru a i rozhovory v rádiu a pouto mezi jí a jedním příslušníkem policie je nadmíru zajímavý. S filmem jsem hodně spokojen, závěr výbornej./// Celkem 82%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mam z toho trochu rozporuplny dojmy. Na jednu stranu snad uz tisici variace na tema pomsty - ublizili ste mi, tak tady mate do drzky. Navic ten prerod z vystraseny zensky, ktera se boji vylezt na ulici, v "mstitele", je takovej dost divnej a sfouklej behem chvilky, navic jakmile zacne vicemene nahodne zabijet, jak kdyby se na dobrou hodinu zapomnelo, ze tady je nejakej umlacenej pritel, probiha vysetrovani a podobne. No a pak tu je otravna postava pana slusnackyho, spravnackyho a vsechno chapajiciho detektiva s homousskym hlaskem Howarda, kterej me teda docela sral a otravoval (i ten hlas, ale hlavne cela ta postava). Jenze zase na druhou stranu, ackoliv Jodie vypada jako znacne jeta uklizecka, opet podava dokonalej vykon a bez ni by film byl polovicni, takze ji vsechno verite a musite ji fandit. No a Jordan to jakozto zkusenej reziser natocil docela realisticky a zaroven napinave, takze ve vysledku slusnej thriller. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Rozpad křehké snoubenky Jodie na polochlapskou Batwoman s kapucou a automatickou pistolí má příliš comicsové rysy, to infikování temnotou připomíná třetí díl Pavoučího muže. New York jako město, které nikdy nespí, se mění v město nočních můr. Vizuálně a zvukově se ta proměna podařila u obou a přes psychologickou neprovázanost a z obou kapes čouhající nerealističnost nalezneme ve scénáři momenty, které inspirují k pochybami nad etickými systémy, spravedlností, soukromou pomstou a procedurální rovinou práva. Zvláště zvrácený závěr, který jakoby prolezl tunelem z úplně jiného filmu...Hlásím jeden dlouhodobý efekt: bojím se v noci chodit tunely a podchody, házím zpátečku, když se na konci něco ozve a jinak se křečovitě chytám za ruku:) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Jordan se šťastně vyhnul pouhému zfilmování bezduchého příběhu, které by bez Jodie Foster nebylo ničím jiným, nežli béčkovým filmem. Pokus o psychologické a adekvátní drama ve stylu pomsty se mu s úspěchem podařil díky tomu, že těží ze zkušenosti perfektní herečky. Vytvořil tak jakýsi napínavý příběh i přes nesourodé části děje, který mě zaujal. Moc se mě líbila i vynalézavá kamera v záběrech na detail tváře Jodie Foster. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Atraktívne téma, kontroverzný záver a príliž veľa náhod na to, aby som príbehu veril (naivná ženská po 40 rokoch zistí, že...). Snaha o hĺbku myšlienky je skôr ručná brzda, a aj cez slušnú atmosféru a dobrých hercov nedokážde prebiť pocit, že je to celé len na efekt. Akýsi medzičlanok medzi Death Sentence a Oldboy, ktorý si z oboch zobral to horšie. Na drahú stránu pevná réžia a fakt, že je Ericina situácia je nám tak blízka mi nedovolí povedať, že je to zlý film. Tak, nejak slušných 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Terrence Howarda na úlohu detektiva přichystal veterán newyorské policie, který ho prý naučil i správně mluvit a chodit. (Siriuss)
  • Postava Eriky byla původně píšící novinářkou. Udělat z ní reportérku a využít více její hlas napadlo Jodie Foster. (Siriuss)

Reklama

Reklama