Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 3

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 803)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je každý film o Harrym těžké hodnotit, protože knížce samozřejmě nesahá ani po kotníky, ale s tím člověk tak nějak dopředu počítá, a tak se těší hlavně na speciální efekty a atmosféru. Ale jak už zde mnoho uživatelů přede mnou zmínilo, většina atmosféry filmu se nese ve znamení teen komedie (ok, v knížce to mělo svůj prostor, ale nezastinovalo to hlavní dějovou rovinu), a to mi moc nesedělo a nechci ani vyjmenovávat scény, které film proměnil ve vyloženě trapné (konkétně scéna s Ronem na ošetřovně mi přišla až groteskní). Na tu temnou část příběhu tedy nezbylo moc prostoru a navíc mě Yates vyloženě naštval, když naprosto ignoroval závěrečnou bitku se smrtijedy, na kterou jsem se tak moc těšil (právě tady jsem očekával, že z toho budu cítit tu beznaděj, žádné východisko a místo toho na scénu napochodoval Rickman, 1x mávl hulkou, zařval Adava... a bylo po všech emocích, které rejža mohl v divákovi zažehnout, a že jich ve mně knížka zažehla). Alespoň, že se tu našlo pár slušných efektivních scén, naprosto přesná hudba, a výborní Jim Broadbent (nové postavy to mají dycky těžké, ale Jim se své role zhostil velice dobře) a Helena Bonham Carter (tu její mrchu Bellatrix fakt žeru ;-)). Nebýt těchto aspektů, film by spadl do hlubokého podprůměru, takhle jsou to silnější 3*. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Parta zevlujících a na stejném prostoru neustále se poflakujících a fňukajících teenagerů, pro které je největší orgáč pusa v přítmí půdního pokoje. Film selhává v těch nejzákladnějších aspektech, téměř žádná dramatická výstavba a totálně přepálená stopáž umocněná naprosto otřesným dabingem a patnáctiminutovou přestávkou v polovině projekce sráží moje hodnocení na 2*. Muckání a miliardám zdar! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se zase vrací ta konverzační nota ze života teenagerů. Na poddimenzovaný příběh jsem si už zvykl, ale rozněžnělé blábolení malých kouzelníků mě prostě nebere. Ještě že ve druhé půli to Yates zase slušně nakopne. Po slibné pětce se mi zase potvrdilo, že filmový Potter je precizně ošetřený produkt, ale žádná velká magie – odchodem Oldmana a přívalem hormonů se kouzlo vytratilo. Fanoušky potěší, bezvěrce neurazí... pobaví a neuškodí. Mdloby na vás... tak to ani náhodou. [65%] ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

David Yates v Polovičnom princovi zvádza tuhý boj so slabšou, no stále kvalitnou predlohou, staronovým scenáristom Klovesom ale v úplnom závere aj tak vychádza ako víťaz. Séria sa rúti do finále a hravosť prvých dielov je definitívne v nenávratne, aj napriek temnejšiemu ladeniu sa však nezabúda na humor, či romantiku, ktorá je jedným z pilierov tohto dielu. Hoci v týchto pasážach bol Mike Newell predsa len viac doma, ani súčasný lodivod prakticky nič nekazí a v dramatických momentoch navyše doslova exceluje aj zásluhou kvalitnej práce s hercami. Puto medzi Dumbledorom či Harrym ešte nikdy predtým nebolo tak reálne a citové výlevy medzi charaktermi aj napriek pubertálnemu ladeniu nepôsobia trápne. Dojmy ešte viac dvíha mohutný finiš, ktorý potvrdzuje, že pod Yatesovým vedením sa môžeme v Relikviách dočkať skutočne vrcholných momentov v ešte väčšom množstve. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak znovu... Kdo je David Yates? V minulém díle jsem si nebyl jist, ale teď už ano. Rutinér, který se snaží pomocí filtrů zakrýt nepřítomnost vlastního "rukopisu". Slabý režisér nepochopitelně dostal do rukou poklad bratrů Warnerů a jeho výsledek je průměrný. Dějově se v 153 minutách neděje prakticky nic. První půlka (distributor to rozpůlil dokonale:)) je spíše teenagerská komedie z prostředí školy kouzel a druhá půlka si hraje na trochu temnější drama s prázdnými gesty a podivnou gradací (snad jen hudba funguje skvěle, za což jsme velmi rád). Celý děj Harryho tak jde shrnout do jedné maximálně dvou vět a to není dobré, protože kromě fanoušků bude málokdo uspokojen. Vizuální stránka je "pěkná". Jen a pouze. Vše je jako z pohádky, jen barvy se ve stylu minulého dílu posunuly ještě více k temné(čti studené) modré, ale strach, obavy, cokoliv? Nikde. Fincherovské průlety oknem nebo jeskyně ala Beowulf působí trochu "známě" a film samotný nepřináší prakticky nic. Tomu napomáhá i "nijaký" konec a nulová akce (ano, dvě akční scény odhadem, ale čekání na velkou smršť je nenaplněno...achjo, na co tolik krásných a působivých kouzel, když vidím za dvě a půl hodiny jedno maximálně dvě?). Potěšila mě hudba, ale dějové prázdno zaplněné natahovanými problémy dospívajících mi opravdu nestačí (podrobněji zde). Hodnoťte prosím film a ne knihu, tu jsem nečetl, ale zkuste si odhodit "potterovské brýle" a podívat se na Prince dvojí krve s odstupem a nadhledem... co najdete? Pro neznalého předlohy pěkný obal plný vaty, pro fanouška je to jedno, tomu stačí Harry aspol.. PS: malé rýpnutí, tenhle díl HP stál jako Transformers 2... kdo by to řekl... ()

Galerie (421)

Zajímavosti (88)

  • Asi na desiaty raz sa podarilo úspešne natočiť bozk Ruperta Grinta (Ron Weasley) a Jessie Cave (Lavender Brownová), ktorí scénu museli opakovať pred celým publikom. (dxrayko)
  • Sirotčinec, ve kterém žil Tom Raddle (Hero Fiennes Tiffin), je založen na liverpoolské přístavní čtvrti a je ovlivněn viktoriánsko-gregoriánskou architekturou. Pro exteriéry byly použity originální viktoriánské glazurované cihly, aby dodaly místnostem bytelnou strukturu. (HappySmile)
  • Mučivá tekutina, kterou pije Brumbál (Michael Gambon) v jeskyni, byla ve skutečnosti mléko naředěné vodou. Následně byla počítačově upravena. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama