Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do momentu, kdy se dvě vojandy sklátily na zem a začaly se hystericky modlit, to byla docela solidní béčková zábava, byť s příšernými triky. V tomto okamžiku se ale něco zlomilo a nebyl jsem si zcela jist, jestli je film opravdu tak debilní záměrně a nebo je špatně něco někde jinde. Hudba je již tradičně velice slušná a paroduje válečné snímky plné patosu a patriotismu. Jako celek ale je to pořád dost slabé pokračování a to i přesto, že se do akce vrátí samotný John Rico v podání Caspera Van Diena. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Do té položky označující žánr filmu by se měla vtěsnat ještě komedie, protože pokud nepochopíte, že scénář si dělá srandu sám ze sebe a z jiných snímků či náboženství, budete si myslet, že je vystaven i na propagandě víry. Přitom si z toho ale tak utahuje tak, že to snad musí vidět každý. Co se triků týče, chodit před digitálním pozadím není zrovna nejlepší, brouci prodělali taky velkou plastickou operaci (k horšímu), lodě též a vůbec všechno, na co měl Verhoeven prachy, Neumeier mohl nahradit jenom tím scénářem. A Casperem Van Dienem. John Rico by se měl ještě vrátit... s větším rozpočtem ale. Jo a řekněme si to narovinu, objektivně bych asi dal spíš tři hvězdy, protože se ztratilo vizuální kouzlo Hvězdný pěchoty, a ztratil se Verhoeven, jehož absence zábran dělá z Hvězdný pěchoty (1) kult, ale dohromady vlastně Marauder je skvělý film s ukrutně nízkým rozpočtem, který kazí dojem. Bohužel. Takže nadhodím čtvrtou a půjdu si pustit Starship Troopers od nizozemskýho ujeťáka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No dobře, pustil se do toho scénárista všech tří dílů a hraje v tom zase Casper van Dien. Fakt je, že hlášek je tady docela dost, a několikrát jsem se taky docela zasmál, ale akce je příšerná, a když řeknu příšerná, tak je to slabý slovo. Jediný co tento film drží nad vodou je právě ta nadsázka, jak se k tomu všemu tvůrci opřeli. Řek bych, že určitě dobře, ale efekty jsou příšerný, akce je příšerná a to filmu hrozně ubližuje. je to Hvězdná pěchota, a ta má akční být v každém případě. Jednička taková byla. Měla akci, měla humor a všecko dokázala snést vždy s nadsázkou. Tohle, kdyby to nebylo tak levné, možná by to bylo i lepší. Rozhodně je to teda lepší jak dvojka, určitě je to lepší jak dvojka, ale jednička je prostě jednička a když na tohle budu koukat, tak jenom kvůli pár scén, o životě vojáků, o reklamách jak správně rekrutovat další vojáky, o tom jak je to všecko absurdní, ale zábavné, ale kvůli akci? To určitě ne. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí mezi 1. a 2. dílem = totální průměr. Jednička byla v mých očích geniální, dvojka oproti tomu holá zhovadilost. Trojka má konečně alespoň podobné aspekty jako jednička, což jest černý humor, satira a i ten Casper Van Dien sem prostě patří. Navíc jsou tu opět geniální náborové televizní spoty, které sice nedosahují kvalit těch u z prvního dílu, ale na druhou stranu tu máme geniální pěvecké vložky s hity jako "It's A Good Day To Die" nebo "Stop Bugging Me"(sice jen v titulcích, ale rád bych ji slyšel). Hlavní ženská hrdinka je sympatická asi jako osina v zadku, triky odpovídají rozpočtu, ale nemohu říci, že bych se nějak výrazně nudil (snad jen při zbytečně dlouhých konverzačních pasážích o víře apod.). Naopak jsem rád, že se série dokázala vyškrábat z hlubin filmového bahna, kam ji zavedl druhý díl a blahopřeji Neumeierovi k poměrně slušné režisérské premiéře a završení své scénáristické trilogie alespoň průměrným filmem. Čistých 50% zde na CSFD myslím plně vystihuje tento film... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No po dokonalý jedničce sem na skouknutí dvojky nikdy nesebral odvahu,ale trojka vypadala slušně akčně a ještě se vrátil Casper Van Dien jako John Rico, takže nebylo co řešit. Nicméně je to sračka, ze začátku to dokonce vypadá jako nějaká trapná komedie, to bylo fakt úděsný a Rico v ní bohužel hrál hlavní roli, následně se naštěstí film přesune na akčnější notu a už je to mnohem lepší, dokonce můžu říct, že ta akce je velice slušně udělaná na to co jinak tenhle film nabízí, jenže jí bohužel nehorázným způsobem sráží skoro až ubohý triky, ještě tak nějaký rozdrcený hlavy a usekaný končetiny nejsou tak špatný, ale to co se tam děje na poli animace brouků, to je na blití, na to se skoro ani nedá koukat a když se ještě naplno projeví otřesnej scénář s prvky náboženství, tak je celkem těžký to přetrpět. Naštěstí to ale v některých momentech silně zachraňuje velice dobrá hudba a jak už bylo zmíněno, až na triky, slušná akce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V čase 21:12 až 21:18 je v levém horním rohu vidět část klečícího vojáka jakoby ve zdi. Jak se kamera zvedá, je voják už v pořádku vidět nahoře na zdi. Navíc herec se třese jakoby střílel ze zbraně, ale na záběru nejsou vidět záblesky ani slyšet střelba. (Musak)
  • Roku San, planeta, na které se nachází vojenská základna, označuje v japonštině čísla 6 a 3. (HellFire)
  • V českém dabingu je v souvislosti s cestováním vesmírem použito slovo „deformace“. Jedná se o velice nevhodný překlad slova „Warp“, které označuje metodu nadsvětelného pohonu pomocí deformace časoprostoru okolo lodi, ale v českých sci-fi překladech se toto slovo vždy používá pouze v původním znění (byť bylo například ve Star Trek - Nová generace z nějakého důvodu přeloženo jako „hyperpohon“). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama