Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Opäť raz som mal ten pocit pri pozeraní filmu, že by som chcel do deju vstúpiť ako dalšia postava a niekomu poriadne nakopať r*ť, alebo ked už nič tak aspoň poupraviť slovník hlavnej hrdinke Sylvii, ktorú skvelo a hlavne presvedčivo stvárnila Ellen Page. Príklad malého velkého filmu kde pomerne jednoduchý dej je neskutočne pútaví a nedovolí vám ani poriadne sa nadýchnuť. Film pri ktorom cítite každý kopanec či zahasenú cigaretu na tele s hlavnou hrdinkou. Ellen znovu ukázala, že nomináciu na Oscara si zaslúžila a predviedla další fascinujúci výkon. Len tak dalej. 90% Ps: Catherine Keenar a jej postava Gertrude Baniszewski je asi najprotivnejšia záporná postava(v dobrom slova zmysle) Ako som napísal, vstupiť do deju a... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film spracúva rovnakú tému ako nedávny THE GIRL NEXT DOOR (2007), avšak vďaka Ellen Page sa AN AMERICAN CRIME dostane do širšieho povedomia. Obidva sú rovnako nepríjemné. Možno THE GIRL NEXT DOOR má lepší začiatok a odpornejšiu tyranku, ale AN AMERICAN CRIME má lepší koniec, známejšie herecké obsadenie a zdal sa mi takpovediac znesitelnejší. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu to určitě má, je to i velmi chytlavě natočené s překvapivým závěrečným zvratem, ale že bych z toho byl nějak unešený, to ani náhodou. Podle mě to je trochu upravené, aby to člověka citově vyždímalo a vyfluslo do louže plné emocí a soucitu. To, co se tam odehrávalo, působilo chvílemi dost neuvěřitelně až divně a nevěřím tomu, že se režisér přesně držel skutečných událostí. Asi to mohlo být podáno líp. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Slušný televizní film. Silný příběh i dobří herci jsou přítomni, ale zpracování je na můj vkus příliš obyčejné, krotké a hlavně nedostatečně intenzivní. Tady by surovost a sugestivní zobrazení násilí byly určitě ku prospěchu. Základem by samozřejmě tak jako tak musela být osobitá a pevná režijní vize. 60 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tommy O'Haver, Irene Turner .. Hnusné lidské drama. Gertrude Baniszewski jsem z celého srdce nenáviděl, ale neméně nesympatií si vybudila i její nejstarší dcera Paula svoji úvodní hloupostí a lhostejností. To se povedlo. Ovšem jinak je film vcelku průměrnou dobovou vzpomínkou, bez nějakých extra filmařských momentů, které mohly přivodit otevřenosti v zobrazení násilností páchané dětmi či matkou na bezbranné dívce a vůbec větší intenzitou dopadů těchto činů. Jinak ovšem Ellen Page opět v roli dívky v krizové situaci a opět výborná se skvěle sekundující Catherine Keener. Na jejích um a šarm se prostě příjemně dívá. ___ PS: A co vy? Víte co se děje u vašich tichých sousedů? 70%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Pro svou roli Ellen Page doslova hladověla, aby co nejvíce zhubla. Údajně se do postavy Sylvie Likens doslova položila a hladovku omlouvala tím, že Sylvia také nejedla. (don corleone)
  • Ačkoliv se film odehrává v roce 1965, ve scéně, kdy rodina dorazí na pouť, vidíme v jednom stánku s hračkami Oslíka a Dračici z animovaného filmu Shrek (2001). (uiu)
  • Ve filmu můžeme vidět Rickyho Hobbse (Evan Peters) za volantem světlemodrého Fordu Mustang Hardtop ročník 1967 – ovšem snímek se odehrává v roce 1965. (J.F.B.)

Reklama

Reklama