Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

Handle 

všechny recenze uživatele

To byla blbost :) Gizmo byl roztomilej, ale jinak mě to moc nenadchlo. Není to nic pro mě. Po přečtení obsahu jsem to neviděl vůbec špatně, ale asi jsem čekal trochu něco ''vážnějšího'', tohle pro pána není horor, spíš fantasy komedie a ty rádoby hororové prvky působily spíš vtipně :) ale z té druhé stránky, něco vypadalo fakt dobře (kino, hospoda), nebylo to vůbec špatně natočený, ale já osobně tohle fakt nemusím... Ale tak, alespoň to nebylo nudné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skutočne aj po dvadsiatich piatich rokoch takmer dokonalá zábavka, síce pre deti, ktoré by po tom nezaspali, ale taká pohodová prdel pre nás starších. Veľa nezmyselných scén a je pravda, že nebyť nostalgických spomienok na túto klasiku, šiel by som s hodnotením ešte nižšie. Ale teraz mi to na pobavenie stačí, tak prečo nie aj nabudúce. Takže nebojte sa pustiť to aj deťom. 70%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemne ma prekvapilo, že po mnohých rokoch televízia opäť siahla po gremlinsoch. Mal som z nich v minulosti veľmi dobrý pocit a bol som oprávnene zvedavý, čo s nimi vyviedol najobjektívnejší kritik - čas. Bohužiaľ sa opakoval osud viacerých starších filmov, ktoré som mal zafixované v pamäti ako výborné, filmov, ktoré ma kedysi veľmi slušne zabavili. Ani teraz nemôžem povedať, že je to podpriemerný alebo dokonca zlý film. Čaro prvého zhliadnutia však dávno vyprchalo a objavili sa, predtým veľkoryso prehliadané, nedostatky. Gizmo patrí naďalej k najroztomilejším figúrkam, aké boli pre film stvorené. Film je vtipný, nápaditý a dopĺňa ho dobrá hudba. Jeho zosun končí na troch hviezdičkách a záväzku, že pred neúprosnými kritikmi ho budem naďalej obhajovať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtržník a ničitel v osmdesátých letech holt prostě musel mít číro, a neuniknul tomu ani Proužek:) Ale tak to už v tom našem politicky korektním světě chodí, a když jde jenom o Gremliny, tak proč ne:) Navíc proti někomu tak roztomilému jako je Gizmo musíte postavit někoho kdo je odporný, i když se dívá na Sněhurku:) Prostě proto, že Gremliny jsem narozdíl od Critters viděl, takže mě teenage sci-fi horrorové komedie z osmdesátých let jen tak lehce štrejchly a neměly čas mě znudit, dávám i díky hudbě Jerryho Goldsmithe ****. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ho naučili dívat na televizi ??" ;) Tomu se snadno podlehne !! ;) Stejně jako Gremlinům.. Americký hororový Alighieri zde přišel se svým legendárním kouskem, jakkoli se mu právě při pokorně adorujícím a hravém variování jiných kultů dařilo nejlépe, který dokázal vytěžit ze spolupráce a podpory hvězdného dua Spielberg, Columbus maximum.. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • Podle režiséra Joe Danteho by původní délka filmu, kdyby se nesestříhal, byla 2 hodiny a 40 minut. (Stocki)
  • Když se na konci filmu objeví pan Wing v domě Peltzerů, můžeme slyšet jak Gizmo řekne slovo “Baba“, což čínsky znamená “tati“. (Stocki)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama