Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 579)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja fakt nevim. Na jednu stranu to funguje jako romanticka komedie i jako videoherni bojovka, navic Wright ma prehrsel napadu, ktery by vystacily na nekolik filmu a vizualni stranka je originalni, vymazlena a perfektni. Herci jsou taky sympataci, hlasky fungujou, sedm zlejch ex jsou zapamatovatelny postavy a dokonce ani ten Cera tu neni tak otravnej, i kdyz porad hraje to svy ja jsem looser, politujte me. No a hudbe se taky vlastne neda nic vytknout. Takze to je vzdy komedialni jizda obcas spestrena soubojem, ktery tu rozhodne nejsou neustale. Jenze nemuzu si pomoct, proste to neni neprerusovana rezba, ktera by vas na zacatku chytla a vezli ste se az do konce, kdyby zapracoval strihac a nakejch 20 minut vyhodil, asi to byla giga jizda, takhle jen lepsi 4* a vzasade spokojenost. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách jsem věděl, že nepůjde o můj šálek čaje, po 10 minutách jsem si uvědomil, že nefalšovaně trpím. Přesto jsem jako typický slaboch vydržel další půl hodiny, abych konečně pochopil, že každá další minuta je jednoznačnou ztrátou času a je na světě spoustu zajímavějších činností, sexem počínaje a chutnou krmí konče, kterým mohu dát přednost. Přednost si vlastně v tomto případě zaslouží cokoli. Mohl bych se rozepsat o komiksové estetice, ale tou je ovlivněná řada filmů, které mi docela sedly. Mohl bych se rozepsat o tom, že to je film zaměřený na mladou generaci, ale to byli Misfits taky a báječně jsem se u nich pobavil. Pro Scotta Pilgrima se nejlépe hodí přívlastek pubertální. Pubertálně natočený a určený puberťákům. Navíc s prominutím založený na stereotypu a následné nudě. Neměl mi co nabídnout, ale nepopiratelná profesionalita mě nutí nadělit jednu hvězdičku. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vizuálně nápaditá akční jízda, od začátku až do konce přecpaná různými režijními vychytávkami, grafickými prvky, situačním a slovním humorem. Co věta - to vtip. Scott Pilgrim je čistokrevná zábava, u který divák musí dávat dost velkej pozor, aby všechnu tu srandu pochytil. Když si odmyslíme ono nablýskané povrchní pozlátko, zbyde přímočará storka, která s nevídanou vervou recykluje stará klišé, stojí na opakování jediného motivu a odehrává se ve vnitřně nekonzistentním vesmíru, jehož svět je vlastně totálně pomatenej, ale nikomu to nevadí. Což by bylo všechno špatně, jenže ... jenže hrdinou je obyčejnej geek, kterej nejspíš nikdy nic originálního a zajímavýho nevymyslel (balicí hláška), jde mu jen jedna věc (videohry) a jeho svět / život rozhodně nejde považovat za ucelený a komplexní. Teď je jenom otázka, jestli ten film opravdu můžeme považovat za zprostředkovaný "pohled na svět očima geeka Scotta Pilgrima", nebo v něm prostě a jednoduše hledám víc, než v něm je. Každopádně, zábava by to byla i tak. 9/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ono v tom zas tolik nových nápadů není. Mnohé z nich jsme již mohli vidět např. v Lipského Čtyřech vraždách, byť v menší míře. Vadilo mi, že ty nápady prostě neohromují, protože je považujete od začátku filmu za samozřejmé. Když přidám hloupý příběh, tak to vizuálno ani pár dobrých vtipů nevytáhne moc vysoko. Scott Pilgrim sice stojí za pokus o vidění, ale když si místo toho přečtete nějaký komix nebo si půjdete zaběhat, o nic nepřijdete. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co čekat od režiséra Soumraku mrtvých a Hot Fuzz, když se rozhodne vyprávět o krizi dospívání? A vlastně si člověk i touto otázkou i odpoví. Edgar Wright by si z fleku mohl založit univerzitu a vyučovat na ní kurz "Jak převést komiks na plátno." Protože s takovou důslednou a do puntíku dotaženou adaptací nepřešli ani pánové Raimi, Nolan, Rodriguez či Snyder. A to je co říct. Nejspíš budu osamocen, ale mě si film získal spíš svým tématem, než svým zpracováním. Tak trefný komentář k době, kdy mladí muži poznávají svět, jsem tedy nečekal. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (67)

  • Veškeré skici ve filmu kreslil autor komiksové předlohy Brian Lee O´Malley. Např. nákresy nepřátelských kapel, Scottovu (Michael Cera) skicu Ramony (Mary Elizabeth Winstead), ale i cedulku "Do Not Sit" na gauči v obchodě s oblečením, kde Scott tráví čas s Knives (Ellen Wong). (ThinkGeek)
  • Alison Pill (Kim Pine) se musela kvůli své roli naučit hrát na bicí. (Mafyn)
  • Písmena "SP" na tričku Scotta (Michael Cera) jsou jeho iniciály ve stylu loga skupiny Smashing Pumpkins. Scott také nosí tričko s nápisem "ZERO", které často nosil zpěvák Smashing Pumpkins Billy Corgan. (ThinkGeek)

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama