Reklama

Reklama

Sirotčinec

  • Španělsko El orfanato (více)
Trailer 3

VOD (1)

Mrtvé děti si chtějí hrát... Laura vyrůstala v sirotčinci na mořském pobřeží a po třiceti letech se spolu s manželem a synem vrací do míst dětství. Ráda by znovu otevřela opuštěný ústav jako domov pro postižené děti. Její syn se však na novém místě začíná chovat zvláštně a Laura se pomalu přesvědčuje, že starý dům má své hrůzostrašné tajemství, o kterém neměla ani potuchy! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (968)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózny thriller. Má dobrý príbeh o žene, ktorá sa spolu s manželom a synom presťahujú do starého bývalého sirotčinca, aby ho znovu obnovili. Jej syn si tu nájde nových kamarátov, ktorých ale nikto nevidí a tak to rodičia berú len ako neškodnú zábavu, ale keď sa začnú diať podivné veci a syn sa stratí, matka si uvedomí, že syn možno mal pravdu a urobí všetko preto, aby ho našla, nech už za jeho zmiznutím stojí čokoľvek. So spracovaním som dosť spokojný, na film sa dobre pozerá už od začiatku, nasťahovanie do domu, strety s novými kamarátmi, to všetko je v poriadku, ale najlepšie to samozrejme začne byť po zmiznutí syna, zaujalo ma, že prakticky celý film sa odohráva v jednom veľkom dome a priľahlom okolí, ale vôbec to neprekáža, hľadanie syna všetkými spôsobmi je výborné, samozrejme hlavne tie mysteriózne ladené a stále sa to vylepšuje a tak záverečná fáza, kedy sa všetko vyrieši je výborná, toto ma veľmi zaujalo a vrcholom je tá úžasná posledná scéna, som veľmi spokojný, po stránke deja tu nemám čo vytknúť. Chválim mysterióznu stránku filmu, nič tu nepôsobí samoúčelne, všetko je tak príjemne prirodzené, samozrejme v rámci žánru, páči sa mi atmosféra, občas sa objaví aj nejaké to napätie, ale nič výrazné, toto len predsa nie je primárne horor. Herecké obsadenie je na tom dobre, celé to stojí na postave matky a Belén Rueda to zahrala skvelo, takže sa jej ani nedá nefandiť a bavilo ma aj tých pár zvyšných postáv. Réžia a technická stránka sú skvelé, tu nemám čo vytknúť, kvalitný vizuál, kamera, atmosféra, všetko sa mi páčilo. Táto tématika pre mňa nemá taký potenciál, aby som tomuto filmu mohol dať plný počet, ale inak mu prakticky ani nemám čo vytknúť, jeden z najzaujímavejších mysterióznych filmov vôbec. 77% ()

movie 

všechny recenze uživatele

EL ORFANATO se s džbánem na originalitu rozhodně netrmácelo nijak daleko, nabízí šablonovitý a mnohokrát viděný příběh, ve kterém starý dům dává najevo svoje hluboké jizvy. Co ho dělá lepším, je zpracování, dobrá režie, až netradičně dobré herecké výkony, ostatně i scénář sice užívá známých klišé, ale nikdy se nesnaží bít přímo do očí. Lekaček je tu míň, ale jsou účinné a nechají vás ve stavu, kdy budete s rozklepanými koleny očekávat další a scéna, kdy dům navštíví médium vás bude natahovat na skřipec. 75% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podobne ako viacerí pozitívne zasiahnutí komentujúci, aj ja oceňujem jemnú duchárčinu bez potreby zbytočnej brutality a triviálnych vybafnutí. Čo ma v porovnaní s nadšencami až tak nezasiahlo, bol nielen prepraný námet, ale aj úzko s ním súvisiaca konečná pointa a záver, ktoré som už nejaký čas očakávala. Áno, tento film si treba vychutnávať a nechať si behať mráz po chrbte... a keby som sa nebola chvíľkami nudila, lebo som chcela trochu pridať tempo a príbeh posunúť, keby ma vyvrcholenie bolo viac prekvapilo, určite by som aj ja dala 4*. Lebo atmosféru a emocionálnu silu to naozaj má. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížně se mi píšou kritiky na filmy, které jsou obecně považovány za dobré a povedené... Bohužel tady prostě musím. Prostě tohle není film pro mne. Scénář by se vešel na půl stránky A4 řádkování 1,5. Neuvěřitelně pomalé vyprávění děje, pomalé tempo a naprosto nic, co by mne nějak vytrhlo z nudy, nic zajímavého, prostě NIC!!! Jen neúprosná nuda, která mne ničila dva dny, protože jsem film musel dávat na půl a každých 5 minut koukal na časovač ... Rádoby dojemný tajuplný příběh o paní a několika sirotcích ... ve kterém se 1 :35 minut nic neděje ... Hodnotím pouze kladně výtvarnou stránku filmu, ta je super. Ale jinak pro mne opravdu velice špatný film ... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené drama s opravdu místy velmi mrazivou atmosférou. Musím se přiznat, že v určitých chvílích sem skutečně ani nedýchal. Skvěle zahraná role Laury v podání Belén Ruedy. Z filmu je znát rukopis práce Guilerma Del Tora a pokud se Vám líbil Faunův Labyrint, tak i zde nemůžete šlápnout vedle. 90% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (21)

  • J.A. Bayona, který byl ve společnosti herecké veteránky Geraldine Chaplinové (Aurora) poněkud nesvůj, prolomil ledy hned první den tím, že se schoval pod postel a chytil ji za nohu, když si ve tmě klekla. Její leknutí ve filmu je tak autentické. (Šakalík)
  • Vzhledem ke stísněným podmínkám pro osvětlení byly pro lokaci, kde Simón (Roger Príncep) zmizí, použity tři jeskyně. (rafix)
  • Natáčení filmu začalo 15. května 2006 v Llanes v Asturii. Po čtyřech týdnech se štáb přesunul na deset týdnů do Barcelony, kde film dotočil. (Kulmon)

Související novinky

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama