Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre filmy z bývalej Juhoslávie a Srbska i Bosny zvlášť, mám slabosť. O filmároch a fotografoch, ktorí v bývalej Juhoslávii nasadzovali krky, vzniklo pár dobrých filmov. Tento za nimi trošku zaostáva a to hlavne preto, že režisér sa asi do poslednej chvíle nevedel rozhodnúť, či chce točiť drsnú realitu alebo thriller pre puberťákov. Výsledok je nakoniec kompromisom. Prestrihy na pekné baby v plavkách mi tam vôbec nesedeli a už vôbec nie na Chuck Norrisa...??? To, čo režisér za 20-30 minút vybuduje, o chvíľu automaticky zhodí prestrihom na nejakú blbosť. Srandovné kecy v závere mi tiež neprišli vhodné, ale našťastie je tu viac pozitívneho ako negatívneho. Napríklad krátka scéna z krčmy, kde sa R. Gere prihovorí srbsky je presne to, čo mi chýbalo. Trochu dusnej atmosféry, trochu krajiny, trochu Srbska...Často sa striedajú dobré scény so slabšími, niektoré v sebe spájajú humor i napätie, ako keď Gere tajne zhrabne peniaze za pitie a následne sa nechajú ostreľovať brokovnicou. Ako film podľa skutočnej udalosti ??( ťažko uveriť) potrebuje nadhľad a aj preto som celý čas váhal medzi troma a štyroma hviezdami. Nakoniec zvíťazili moje sympatie k všetkému, čo sa Srbska týka. Slabšie štyri. 70%. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si ode mě zaslouží jen vysoké hodnocení, filmy o válečné Bosně sem si v poslední době zamiloval, je zde i trochu sarkistického humoru, který já rád zbožňuji. Nejvíce se mi líbil konec jak s Liškou vyjebali. No tenhle film má naznačit, proč jsou někteří váleční zločinci nepostižitelní, to je podle mého názoru taky zajímavá myšlenka, akorát s tím Karadžičem v závěrečných titulcích už to dávno pravda není. Ten Liška mi spíš připomínal Mladiče s dlouhými vlasy :) ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co k tomu dodat. Skvěle zpracovaný film se skvělým námětem a ještě lepším prostředím lesů v Bosně. Příběh dvou válečných reportérů, jdoucích po stopě jednoho z nejhledanějších zločinců mi připadá jako skvělé oživení všech těch žánrů, které se tu vyskytují a působí to skvěle. Celou dobu jsem se u toho bavil a to, že i když si to rozhodně nezaslouží 5*, přesto je musím dát, protože tenhle film se mi prostě nedaří a nedaří dostat z hlavy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S politickými thrillery či dramaty se roztrhl v poslední době nejen hollywoodský pytel. Proto potěší, když se podobný snímek povede a navíc má nadhled. Prestižní moderátor prestižní americké zpravodajské televizní stanice jednoho dne v přímém přenosu ze zmasakrované vesnice v Srbsku pošle všechny někam, a od té doby o něm jen kolují ty nejhorší pověsti. Vydělá na to jeho bývalý kameraman, z něhož se stane společensky uznávaný chlápek, co dostává už jen ty lepší džoby. Pak však odjíždí natočit mírovou konferenci do míst bývalých bojů. Samotné místo mu mnohé připomene. A nakonec se objeví i jeho bývalý kolega. Společně se pak ještě s mladičkým synem televizní stanice vypraví na hon na Lišku - obávaného masového válečného vraha, jehož nedokázala ani po pěti letech najít CIA, FBI, Mossad a další podobné špičkové organizace. Je v tom i něco osobního. Jak to celé dopadne, na to se koukněte sami, protože tenhle film za to stojí. Není akční, nejde o rambovské motivy, ale je natočen z reálného pohledu, jak by to i mohlo proběhnout (či probíhalo, protože jde o příběh podle skutečné události), s jemnou dávkou vtipu, ironie i cynismu. Ostatně na konci filmu se před závěrečnými titulky dozvíte, co vše ve filmu odpovídalo pravdě, a co ne - třeba že novináři nebyli tři, ale bylo jich tuším pět, že milenka jednoho z bodyguardů Lišky nebyla žena, ale muž, a také se dozvíte, že někteří skuteční váleční vrazi nejenže nebyli dodnes chyceni a souzeni, což je překvapivé, ale dokonce napsali několik knih a divadelních her. Možná, kdyby CIA postavila divadlo? Disk načíná protipirát, trailery na filmy Oko, Lady Chatterley, Nosáček, Dobryňa Nikitič, reklama, v bonusech pak najdeme rozhovory s herci a tvůrci (9:31), záběry z natáčení zpoza kamery (5:15) a trailer (2:21) - vše s CZ titulky. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama