Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že krokodýl neměl patnáct metrů délky a šest tun váhy a že nedisponoval iq cifrou 127, jak tomu občas s inteligencí hlavních představitelů zvířecích hororů bývá, nicméně párkrát se v záběru zjevil, řekněme drobátko vychytrale. Jinak film poměrně slušně odsýpá, ve stromech nad nebezpečnou vodou se zachytila vcelku dobrá atmosféra a noční scéna zapůsobila opravdu drtivým stiskem. Závěr přitažený, ale celkově obstojné. 70%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

no to byla zase jednou slabomyslná srágora!!!!..... Kdo není úplný ignorant a má alespoň základní povědomí o chování krokodýlů, jejich stylu lovu atd..nemůže uvěřit téhle prvopánové zrůdě,která se chová jako sériový vrah vraždící jen tak pro zábavu a z nenávisti, protože ho v mládí sexuálně zneužíval úchylný, beznohý dědeček......Kdo má alespoň půlku mozku, toho bude iritovat dementní chování postav, amatérský a nepovedený pokus o jakousi psychologii-či co...a naprosto vatoidní dialogy..... Kdyby se mi tvůrci nesnažili pomoci keců o skutečných událostech vnutit za každou cenu jakýsi nefungující pocit reálnosti, tak bych to bral aspoň jako šikovnou zvířecí vyvražďovačku á-la Aligátor, ale takhle jak je to natočené a jak se to prezentuje je to zcela nefunkční.............. Zvláštní je, že Traucki po téhle sračce natočil The Reef(2010), kde místo krokodýla nasadil žraloka, debilní postavy vyměnil za sympaťáky s mozkem a místo nudařských rádobypsychologických keců nám předhodil napínavou akci, která má dynamiku od začátku do konce-A všechno náhle funguje přesně jak má=Takže doporučení=Pokud jste Krvavou lagunu ještě neviděli, klidně si jí nechte ujít a pusťte si místo toho o několik tříd lepší The Reef. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku klasický survival horůrek, předvídatelný a tedy ničím překvapivý. Na druhou stranu jsem ani nečekala nic výjimečného, takže nejsem zklamaná. Nízký rozpočet se neodrazil na výsledku příliš negativně, krokodýl se docela povedl, prostředí bylo slušné, herci obstojní. Chování trojice hlavních hrdinů mi přišlo poměrně realistické - jak počáteční ženské odmítání smířit se s realitou a ochota čekat na stromě na záchranu třeba do soudného dne, tak frustrace muže, chápajícího nezbytnost vlastní akce. Nálepku "podle skutečných událostí" je třeba brát s rezervou, ve druhé půlce filmu přibývá nesmyslů: jsem ochotná věřit, že se krokodýl zdržuje ve svém lovišti, s přivřenýma očima i tomu, že útočí, aniž by měl hlad, ale ono zlovolné zjevování se a pohrávání si s oběťmi, to už bylo přece jen hodně přitažené za vlasy. Závěrečný souboj raději nebudu komentovat (apropo, když už si krokouš slečnu odtáhl do jídelny a způsobil jí rány a podlitiny na břiše, proč podobná zranění neměla také na zádech?;-)) No, alespoň zvíře nebylo prezentováno jako extravelký mutant s navýšeným IQ;-). Docela mě potěšil úplný závěr - mohlo to být ještě uspokojivější, ale třeba američtí tvůrci by byli určitě milosrdnější. Nemám důvod být ve svém verdiktu příliš přísná, "Black water" mě takřka na hodinku a půl slušně zabavil, asi to při takhle provařeném tématu nemohlo být natočeno o mnoho lépe. 59% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Předností snímku, je že působí poměrně realisticky. Je to dáno tím,že vychází ze skutečné události. Nelze psát o tom, že by film měl zběsilé tempo a pustil žilou, ale nelze mu upřít postupně houstnoucí napětí a touhu vymanit se z toho prokletého místa obývaného teritoriálním predátorem. Klady: krokodýl je sice vidět jen ojediněle v plné své kráse, ale to neubírá na působivosti, krokodýl nepůsobil směšně narozdílod jiných filmů ve kterých se vyskytuje, sevřený prostor teritoria obývaného krokodýlem je šikovně využitý, postupně se dostavuje depkoidní pocit sevřenosti, nechybí napětí, solidní herecké výkony, přerod z nenápadné Maeve Dermody v sexici. Zápory: občas se dlouho šplhá po stromech až to působí zdlouhavě, nepříliš krvavě pojato, postavy mohly mít přece jen kloudnější nápady jak přelstít krokodýla, slabší zabití, častá stagnace filmu, předpokládaný úlevný konec. Mé hodnocení: 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď sa v reálnom živote stane nejaká desivá, brutálna udalosť, a ktorej rozprávanie, či počúvanie nechá na človeku dlho pocit strachu, neznamená to hneď, že ako filmový námet to môže byť trhák. Zažiť tento príbeh na vlastnej koži, asi by som film hájil do špiku kosti, ale keď pozeráte na skupinku ľudí prilepených vyše hodinu na strome nad vodou, ako čumia na hladinu vody či náhodou nezbadajú krokodíla a dookola opakujú tie isté dialógy, to pocit strachu alebo napätia nenavodí ani náhodou. S (až troma) útokmi tejto slizkej štvormetrovej príšery sa spájajú tiež mnohé nedostatky, hlavne primitívne triky, zlá kamera, či ťažkopádne konanie postáv. Občas nelogické konanie (Lee má okolo snáď všetky stromy sveta, no ona si na pritiahnutie lana z vody odtrhne metrovú halúzku) ale nemôžem napádať, nakoľko ak sa to tak podľa skutočnosti udialo. Napodiv to celé pomerne rýchlo ubehlo a hustej atmosfére som tiež na pár momentov pričuchol, takže celkovo to nebolo až také dno. 40%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama