Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Jakožto sekundární konzument světa Warcraftu (mnoho dní života mi kdysi sebrala hra Hearthstone) jsem byl spíše nadšen z postav, které poznávám, nežli z překolorovaných digitálních proporcí filmu, ve kterém se bijí velehustí orkové na steroidech s lidmi poměrně joudovitého charakteru. Ale stále je to přes veškerou občasnou vytuplost a kýčovitost high fantasy, která svými dunivými válečnými podtóny umí vzbudit husinu. Škoda, že to celé komerčně nedopadlo asi podle očekávání, neb konec filmu naznačil otevřená vrátka pro potenciální rozvoj tohoto bohatého a zajímavého universa, jehož bych byl třeba rád dalším filmovým svědkem... filmové adaptace počítačových her nejsou jednoduché a tady se rozhodně aspoň snažili. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

For the horde and for the Ragnar! :-D jako bývalý hráč mmorpg jsem byla velmi spokojena. Můj kolega/nehrac z filmu moc moudrý nebyl. Vypadá to, že by rádi natočili pokračování, já se však obávám, že to není dobrý nápad. Tak vysoký potenciál to nemělo. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taková fantasy v současnosti chyběla. Se všemi propriety, co k ní patří. Se všemi kouzly, magií, boji a všemožnými bytostmi a velkým rozmachlým světem. Jasně, bylo tam pár maličkých nelogičností, co mi vadily. Ale pokud mají další pokračování mít základ v těch dalších výborných hrách (Warcraft III - RoCH, TFT), tak se o budoucí ságu vůbec nebojím, 4 hvězdy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Skoro čtyři hvězdy, ale přece jen jsem měl hlavně v prostřední třetině pocit, že sleduji pilotní díl seriálu. Vše je vykresleno přehledně, ale to universum je už tak obrovské, že první díl je hlavně takové intro, a odpichne se od země až v poslední třetině. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tak těšila.. Už od hraní Warcarftů 3, který mě bavěj do dneška, přes krátkou posedlost WoWkama, jsem se na něco takovýho těšila.. A musím říct, že jsem byla spokojená.. Zpracování orků mi přišlo jako naprostá bomba, kam se ty efekty až posunuly, je pro mě šokující.. :) Příběh super, úvod do W světa se tedy zdařil, možná malinko zmatené pro neznalce tematiky, ale určitě ne nějak výrazně. Jediné, co mě zklamalo byl soundtrack. Čekala jsem nějaký monstr válečný bubny orků jako u Madmaxe, ale nedostalo se mi jich, takže 100% spokojenost to nebyla, ale už se nedočkavě těším na další film, doufám, že dříve než za 13 let.. :D ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Pěkná, chvílemi trochu brutální, digitální, barevná, a příběhově celkem pestrá pohádka, ve které jsou hodní, zlí, schematičtí, plastičtí i zajímaví hrdinové, jejichž osudy nejsou vždycky předvídatelné, ale taky se odehrávají tak rychle, že si k nim ani nejde vytvořit takový vztah. Co se vešlo do Warcraft vypráví jiné příběhy trpělivě déle proto, aby si divák nemusel nic domýšlet a uznal motivaci všech postav a sledoval jejich vývoj. Tolik recenze na něco, co je mezi filmem před počítačovou hrou a oddechovým barevným filmem pro plátna. Uznávám ale, že postavy měly svoje kouzlo a že nějaký potenciál na epické vyprávění tu ještě bude. Jen by to mohlo být kapku duchaplnější, otvírání brány a hordy, to není, na čem by se daly stavět vzpomínky. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu překvapenej, že to má tolik. Protože já herní Warcrafty fakt rád, těšil jsem se, ale výsledek je pro mě mírným zklamáním. Vizuál kvalitní, ale nejvíc snímek sráží v mých očích ukrutná předvídatelnost. Rád se nechám tvůrci překvapovat a tady si nevybavuji, že by se to stalo. Tak snad budou další díly a nějak to rozjedou, protože já uvažoval dokonce i o dvou hvězdách. Jen proto, že jde o Warcraft, tak nakonec hvězdy tři a 60 %. Oblíbená část- teleportace golema ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Ke hře jsem se osobně nikdy nedostal. Netuším jaké tam jsou postavy, jaké jsou tam světy, co se tam děje. A jako nedotčený divák předlohou sem byl spokojenější než někteří skalní fandové. Warcraft je ukázka toho, jak grafika za pár let pokročila skoro na top úroveň, kdy postavy, světy, budovy, efekty vytvořené počítačem působí extrémně reálně, do detailů propracovaně. Děj má dobré tempo, funguje až na pár momentů docela dobře, a postavy jsou přirozené. I přesto, že sem ve světě Warcraftu lajk, tak sem víceméně vše stačil pochopit, proč, co a jak. Graficky jeden z nejpovedenějších filmů roku 2016 a jeden z lepších herních kousků. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrála, jenom trošku WoWka a knihy jsem taky nečetla. Líbilo se mi to. Hlavně Khadgar a epická scéna jeho power upu. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku by možná bylo dobré napsat, že prakticky žádný vztah ke hrám ani ke knížkám nemám. Tudíž je pravda, že určité změny, které ve filmu oproti předlohám jsou, mi nevadí tolik jako hráčům/čtenářům. Ale i tak mě film téměř vůbec nezaujal. Svět Azerothu mi nepřipadal ničím zajímavý. Vizuál mi taky nesedl. Sice chápu, že se měl co nejvíce přiblížit hrám, ale například ta obrovská brnění na lidech normálních postav se mi zdála trochu směšná. V každé scéně je navíc vidět, že se jedná o CGI a to dokonce i v místech, kde se o CGI jednat nemusela. Jinak proti této technologii nemám naprosto žádné výhrady, ale když je do očí bijící po celou stopáž "hraného" filmu, tak už mě začíná trochu vytáčet. Postavy ve filmu mi byly víceméně ukradené s výjimkou hlavního Orka (jak se jen jmenoval?) a jakž takž Lothara, kterého Travis Fimmel předvádí prostě jako Ragnara z Vikings, jen tentokrát umístěného v Azerothu. Občas se mi tu líbil humor, ale ten to pro mě celé opravdu zachránit nemůže. Ale opět, nemám žádný vztah k předlohám. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

naprosta dokonalost...skoro ukapla slza..zpracovani bezkonkurencni..asi to nejlepsi co sem videl tenhle rok...citim oskara za vizual a hudbu...naprosta pastva pro oci..a ty gagy a odkazy to proste musis chapat...chci znovu a chci dalsi dil a chci aby ho delal jones! naprosta bomba! nikdo po skonceni neodesel z kina a zaverecny potlesk byl jen tresnickou na dortu. Jako prvni warcraft film hodne dobry...tesim se na dalsi dily a doufam, ze budou...oskar za vizual je jasnej.. 2x kino. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Po zmrveném Hobitovi příjemné fantasy. Finále sice bylo trochu krkolomnější (čekal jsem typově něco úplně jiného), a některé postavy byly nevhodně obsazeny (Cooper jako král naprosto mimo), ale hlavní hrdina byl sympaťák a na film se dobře koukalo. Co je však na Warcraftu úplně nejlepší, jsou konkrétní scény, které jakoby vypadly z inter, outer a sekvencí od Blizzardu. Například hned úvodní otevírání portálu je totální bomba, to už jsem fakt skoro v kině hledal, kde mám klávesnici a myš, abych po skončení scény začal hrát. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Příběhová brakovka bez chuti a zápachu, na kterou byl ovšem navlečen vcelku vkusný bitevní digitální tři dé mrdník, čili ve výsledku ucházející fantasy akčňák, který nenadchne ani neurazí. Díky naprosto přesnému očekávání výše popsaného u mě naštěstí lehce převažují pozitivní dojmy nad negativními, pročež za tři. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Hrubá epická podívaná nadupaná šokujícími kouzelnými efekty a překvapivě dobrým Lore. Ale, Upřímně dost jsem bazíroval a sváděl svůj vlastní nevyvážený boj dát filmu jen 4 či dokonce 3 hvězdy... díky někdy až fatální nevyváženosti a přílišné ukecanosti vyprávění a né zrovna nejlépe pospojovaných scén... Jenže nakonec mě překvapivě originální a neokoukaný konec.... přesvědčil o tom že to za těch 5 hvězd stálo! Mě to bavilo, i když jsem Warcraft nikdy nehrál... ani hry podobné.. ORPG mě tedy nikdy dvakrát moc nebralo... Takže mě docela překvapilo jak rychle si mě tento svět získal... a rozhodně chci vidět pokračování. Za mě 85% Proč film vidět? 1) Zelená není překvapivě dobrá! 2) Modrá je překvapivě ještě horší! 3) Oranžová to ale překvapivě jistí! 4) Důchodci Orkové jsou překvapivě hodně dobří! :D ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Warcraftu ikdyž jsem ho v "mládí" párkrát hrál, možná více než dost, ale že bych si něco z té hry pamatoval to by se říct nedalo. A film? Na něho jsem se moc těšil, protože jsem si říkal že by to nemuselo dopadnout špatně přece jen má co nabídnout a světe div se dopadlo to takřka nad očekávání. Není to zrovna novodobý Pán prstenů, ale skoro na něj i dosáhl. Příběh se mi líbil, ikdyž jsem se v něm ztrácel. Velké množství postav a překombinování mi prostě hlava občas nebrala. Po estetické stránce si to vedlo nadměrně báječně. Hezky se na to koukalo, ještě aby ne když to stálo balík. ( 16.6.16/Cinema City ) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vynikající a nejlepší adaptace hry co zatím vznikla. Trikově dokonalé, výprava super. Lidé vs Orkové - drsné jako břitva a zároveň se podařilo do tohoto světa propojit i city. Srovnatelné téměř s Pánem prstenů, ale ještě drsnější. Rozhodně potěšili i povedené scény s drcením hlav, kroucení krků a krve na které se při bitvách také nešetřilo. Já si tento fantasy svět užil dosyta. PS: Hrál jsem Warcraft 3 hru naposledy. Takže příběh si už moc ani nepamatuji. Nesrovnávám s hrou, ale film sem si náramně užíval. Hurá sem s dalším dílem! // 90% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem tupost typu Princ of Persia, takže jsem byl vlastně příjemně překvapen. Jinak ovšem nic, co by nebylo už někde jinde, vše poctivě nastudováno a použito. 70% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, jestli znáte PC hru, protože do děje se dostanete úplně bez problémů. Já hru hrál a měl jsem ji jako jednu z deseti oblíbených. Skoro bych tomu neměl co vytknout, až na divnou postavičku krále, která mi přišla dost nevýrazná a k ničemu na to, že to byl král a jeho rozhodnutí mělo velký dopad. Příběh se mi líbil, v podstatě většina postav mi přišla sympatická nebo alespoň jsem si k ní nevyvinula žádnou averzi. Po vizuální stránce vydařené, to znamená, že digipostavy jsou skvělé. Tleskám a pevně věřím, že se dočkáme brzy pokračování, zaslouží si to! Paráda, tohle nebyl promarněnej čas. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Celkom slušne fantasy, slušne vizuálne efekty hoci občas pôsobiace dosť lacno, veľké množstvo neznámych hercov relatívne prospelo filmu. Kedže celkovo Warcraft sériu nepoznám ani hry som nehral tak film celkom potešil a ničím neurazil, ale predsa viac než 75 % dať nemôžem. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama