Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dnes rozhodla, že alespoň jednou vyzkouším víajpí sedačku v Cinestaru. Na fotkách vypadala luxusně a já se těšila, že si udělám pohodlí, zapnu masážní vibrace, nastavím si podnožník a budu popíjet, v kabelce propašovanou, kofolu. Tož nic moc, kožené to je, vrže to, máte vlastní opěrky na ruce a to je asi tak vše. Nicméně u filmu jsem se zprvu obávala, že stopáž 92 minut bude pro epickou fantasy příliš krátká, ale nakonec ta délka celkem šla. Začátek dobrý, téměř okamžitě nasadili patřičný napnelismus přičemž se hned dostavila kýžená cukatůra, takže žádný pozvolný rozjezd. S požitkem jsem sledovala perfektního Lukyho a zároveň se snažila z hlavy vypudit neodbytnou myšlenku na jeho šokující přiznání. Dracula byl v tomto příběhu vyobrazen jako charakterní vládce Transylvánie, jenž se zvedl proti svému tureckému bratru přesto, že byl ve značné menšině a rozhodl se za každou cenu zachránit svou rodinu a lid. Dobré to bylo! Myslím si, že pan Shore zvládnul svou práci výborně, se ctí a rozhodně se těším na pokračování. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že to je Blum. A ono Ývns. No je zjevné, že znalec mužských abdomenů, rtů a semknutých půlek už ze mě asi nebude. To však nebyl můj jediný omyl. Mimo jiné... jsem si totiž zhovadilost na téma ,,Drákulda byl hodný, něžný masový vrah, co zabil Mehmeda II" neměl vůbec pouštět. Dosti vypovídá již výše vyvěšené žánrové zařazení Fantasy / Drama / Akční / Válečný / Horor. Ani jedno z toho to tedy není, přinejmenším ne kloudně. Fantasy se snad dá najít v kilnutí sultána, který se ve skutečnosti usral xmrďi někde u Izmitu. Co je dramatického netuším, patrně muzika a srdcervoucí události okolo potroublého syna, v akci jsou především netopejři, válečnost dodávají válející se Turčíci, nakopaní ve své statisícové síle jednomužným oddílem s názvem Draculescu - metelsku blesku. No a horor... to je fakt celé. Abych nezapomněl - taky tam chodí Tywin Lannister převlečený za čamrdu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Drákulu jsem se poměrně těšil. Hlavně jsem se těšil na další film, kde se objeví Luke Evans. Člověk, kterému patří cokoliv, co se odehrává ve Středověku. Prostě, jako kdyby do toho období zapadl a už nedokázal vyklouznout, nebo ani nechtěl, protože pokaždé, když ho v něčem takovém vidím, je mi jasné, že je to JEHO role. Stejně tak je na tom i Vlad Narážeč, kterého si Bram Stoker použil pro příběh Drákuly. Tenhle je ale úplně jiný, než by člověka napadlo. Vypráví totiž příběh o tom, jak se z Vlada stal upír a musím říct, že v rámci fantasy předvádí naprosto ultimátní výkon. Překvapuje mě ale, že tenhle úkon dali debutantovi Gary Shoreovi, ale na druhou stranu musím říct, že pár zajímavých záběrů tam měl. Třeba takový první boj Vlada, to byla vyslovená digitální chuťovka. Horší už ale byli některé scény, u kterých jsem kroutil ruce v pěst. Třeba takovej závěr, kterej byl snad jako kdyby si ho někdo vycucal s tím, že to prostě musí skončit takhle a je mi vlastně úplně jedno, jak k tomu ten příběh dojde. Třeba klidně i kdyby to bylo tou nejdebilnější cestou...a taky že jo. A takových momentů tam bylo víc a přesně tyhle momenty celý ten fantasy svět dost shazovali. I přesto ale hodnotím vyšší známkou, protože mám takové filmy moc rád a klidně se na ně s radostí podívám znovu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Můžeme všichni souhlasit s tím, že udělat z Drákuly film se zaměřením na rodinu, byl špatný nápad? Drákula má být cool, charismatický drsňák, kterého málokdy trápí svědomí. Luke Evans je sympaťák a možná v tom je ta chyba - jeho Drákula má uspořádaný americký rodinný život (vůbec nečekejte středověkou realitu) a v životě mu neuvěříte, že nechal stovky lidí napíchat na kůly. Zlatý Gary Oldman! Ten v sobě temnotu, kouzlo, starosvětskost. Drákula: Neznámá legenda je jen vyprávěnka napsaná hloupými lidmi pro hloupé lidi. Kdy už se sakra někdo natočí film o opravdovém Vladu Tepešovi? To by byla sakra drsná a zajímavá podívaná! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se točí film o upírech, jedním ze základních stavebních kamenů úspěchu je krev. Když ale na tuhle tématiku naroubujete rating PG 13, načež ve filmu začnete sekat končetiny aniž by trocha tý krve zalila obrazovku, to jediný co zůstává je tupej výraz ve tváři a znechucení, jak je možný zobrazovat ve filmech násilí, když to ani nepůsobí věrohodně. Protože když už nic jinýho, živí diváka alespoň ta brutalita. Tady bohužel selhává ale úplně všechno, kdy je do diváka vprsknutej kýbl digitálního paskvilu v domnění, že právě to se mu bude líbit. Pokud je divákovi deset tak to asi zabere, pokud je mu dvacet, tak leda s tím, že je debil. Efekty ovšem, byť ne nejlepší, v několika mála scénách dokážou trochu pobavit. Jenomže zábava je to marná, když se celej film tváří neskutečně vážně. Tohle mělo bejt zatraceně sebe-parodický a vtipný, s nevtíravým humorem, jako je tomu třeba u Johna Wicka - tehdy bych Drákulu zbaštil se vsím všudy. Na filmu jsou skvělý asi tak čtyři stylový záběry, který do celkovýho vzhledu filmu ale vůbec nezapadaj. Není tu styl, není tu krev, není tu ani adekvátní provedení, je tu jenom změť komerčních trademarků, aby na to šel do kina každej mezi deseti a třiceti lety, když ale selžou i ty trademarky, je to fakt v prdeli. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Když se Vlad (Luke Evans) poprvé vydá do jeskyně, tak uvidí bičovce, bizarního pavoukovce. Když se tam vydá podruhé, tak lze spatřit sklípkana zlatopruhého (Grammostola pulchripes). (Inferion7)
  • Slovo "Dracul" sa z rumunčiny prekladá ako "drak" alebo "diabol". Meno Vladovho (Luke Evans) syna Ingeras (Art Parkinson) zas znamená "malý anjel". (Geriel)
  • Jako první byl do role Vlada Tepese uvažován Johnny Depp, který absolvoval i kostýmní a maskérské zkoušky. Ze spolupráce nakonec z neznámých důvodů sešlo. Tehdy se o připravovaném filmu hovořilo jako Dracula: Year Zero. (BrianStorker)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama