Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film často srovnávaný se Sopkou(s T.L. Jonesem v hl. roli). Pro mě v tomhle duelu rozhodně vítězí Rozpoutané peklo. Sice se tu oproti Sopce před samotnou akcí poměrně dlouho "kecá", ale až to vypukne, stojí to za to. Výborné efekty výbuchů, sesuvů a vůbec celé zkázy. Neduhy jsou tu podobné jako v Sopce, byť podle mě zastoupeny v o něco menší míře - patetické záběry(jako třeba na holčičku s plyšákem sedící před domem v době zkázy), rodinné klišé a všechny ty věci, které vrcholí závěrečným potleskem celého města. Zajímalo by mě jak by vypadalo, kdyby se tak tleskalo u každé úspěšné záchranné akce(třeba si tak kvůli tomu zastavit na dálnici u bouračky:), ale co, to je Amerika(respektive to, co se tam od správného happy-endu čeká). Mmj. taky jste si v těchto filmech všimli těch šťastlivých psů? Ti jsou holt taky nepostradatelná součást rodiny :). ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které můžeme sledovat každý rok (díky Tv programu) a stejně mu zůstaneme věrní. A právě ROZPOUTANÉ PEKLO je jeden z těch filmů. Krásná příroda, městečko podobné Twin Peaksu, skvělý Brosnan, příjemný příběh a na svůj rozpočet perfektní efekty! Radši dám dvakrát po sobě tenhle kousek než Jacksonovo Volcano. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Stupidny americky kvazi thriller s tak blbym scenarom, az ma to boli pri srdci. Mačovske hlasky 007-cky aka P.Brosman su hrozne klisovite, herecke vykony ostatnych nestoja za zmienku a navyse je vo filme tolko stupidnych chyb...ach jaj...Film na mna naviac posobil tym, ze kazdu blbost musia hlavny protagonisti podrobne popisat a vysvetlit, strasne priblblo...hviezdy to dostalo odo mna iba za par dobrych scen. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejsem schopen ohodnotit tento prakticky úplně zbytečně natočený film lépe. A ta jedna hvězdička je za pěknou přírodu a standardní herecké výkony. Jinak je děj filmu od samého začátku jasný. Kromě toho, že film je zaplněn technickými nesmysly mi na něm vadí neustálé bláhové a nesmyslné utěšování a chlácholení, jak se nám nic nestane, jak to zvládneme, jak to dokážeme atp. (Neděle 16.05.2010) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Dychová kapela strednej školy Coeur d'Alene sa zúčastnila na Pochode pionierov mesta. Kapela získala od spoločnosti Universal Pictures sumu 8000 dolárov na nové uniformy a hudobné nástroje. (Pat.Ko)
  • Na školskom autobuse, ktorý je rozdrvený padajúcou kostolnou vežou (čas cca 57 minút), je nápis „Hurd County School District", čo je odkaz na producentku Gale Anne Hurd. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama