Jedná se o poslední film Charlese Hallahana, který devět měsíců od uvedení do kin zemřel na infarkt.
(Terva)
Scény z kráteru byly natočeny na sopce Svatá Helena. Stav sopky, který po výbuchu zůstane, byl vytvořen podle fotografíí z 18. května 1980 z erupce stejné sopky.
(POMO)
Terénní auto, kterým hlavní hrdina jezdí ve velké části filmu, je Chevrolet Suburban ročník 1987. Pro film byly použity čtyři. Jeden se poškodil v řece, druhý byl poslán k dalšímu filmování do studií Universalu v Pekingu (kde jeho stopy končí), jeden se dochoval a byl okolo roku 2014 prodán v aukci. O čtvrtém nejsou informace, nicméně filmový konec červeného Suburbanu v plamenech lávy byl pouze počítačový, auto zničeno nebylo. (Zdroj: imcdb.org)
(Stejšn)
Pohrobek
Jeden z "nejvelkolepějších" rodinných filmů všech dob. Pierce Brosnan v roli osudem zhrzeného milence, který se uchytí v další nekompletní rodině, předvádí svůj standard: tedy výkon pro mužskou část publika hodný zlomyslného úsměšku, pro tu ženskou, pokud vím, něčeho mezi mateřským přivlastněním a romantickou opicí. Jen tak dál, tohle přeju i bondovkám!(15.4.2005)
StarsFan
Uvažuju, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se hlavně kvůli Piercovi rozhodla hodit sem ty čtyři. Není to sice žádný převratný film, ale koukat se na to dá... a když si k tomu přidáte to, že natáčení jedné z posledních scén se stalo doslova noční můrou, protože trpí klaustrofobií, myslím, že si to ty 4* snad i zaslouží :-) 1.2.2007 Ty čtyři hvězdičky považuju za dočasné pomatení mysli a srážím Rozpoutaný peklo na úrověn tří hvězdiček :-)(4.6.2006)
SOLOM.
Ta Linda Hamilton vážně ty průsery přitahuje jak magnet. Nejdříve o její život usiloval terminátor a teď pěkně „nažhavená“ sopka. Joó naštěstí je nablízku bond Brosnan, který se z podobných šlamastyk dokáže dostat jako nic. Bohužel ani tento katastrofický film mě nějak závratně neokouzlil. Průměrný scénář se sice snažil vykouzlit nervy drásající momenty, při kterých by nejednomu ztvrdla krev v žilách, jenže to by to musel točit jiný „tvrďák“, než Roger Donaldson. Naivita a celková (ne)uvěřitelnost některých pasáží mi totiž dost pokazila celkový dojem z filmu. To však nic nemění na tom, že to zničení města vypadalo pěkně – v podobné situaci bych se ocitnout rozhodně nechtěl…60%(30.8.2016)
esopesokeso
chvíľami podpriemerné, chvíľami nadpriemerné... hlavný hrdina nakoniec všetkých presvedčí, že jeho pocit, že sa niečo stane nakoniec zvíťazí...za to jeho šéf, ktorý sa opieral o vedecké poznatky za to zaplatí životom.. za 2 dni sa James Bond zamiluje do Sarah Connorovej, tak mu potom už nič nebráni hľadať jej deti pri explodujúcej sopke...(2.7.2012)
yeniczek
Spolu s Twisterem (který je ale trochu lepší) můj nejoblíbenější katastrofický (přírodně) film. Dobrodružná limonáda se spoustou vypiplaných triků. No jo, kde jsou ty časy miniatur a boření pravých domů za komparsisty :) Sopka v centru LA, je oproti tomuhle filmu velká nuda. 7/10 a ze scény, kdy se pod tíhou povodně láme most i s autama, mi běhá dodnes mráz po zádech.(23.7.2012)