Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2020 a svět čelí smrtelné hrozbě. Není to ani nukleární válka ani teroristický útok, ale erupce gigantického supervulkánu bublajícího pod povrchem Yellowstonského národního parku. Poslední erupce podobné síly uvrhla celý svět do temnoty trvající šest let, spustila poslední dobu ledovou a snížila počet obyvatel na Zemi na pouhé dva tisíce. Vědci vědí, že roztavená láva tlačící se na zemský povrch z Yellowstonu jednou exploduje. Tento silný thriller založený na reálných faktech zkoumá, jaké ekologické, politické, ekonomické a společenské důsledky by taková katastrofická událost měla. Po naprosto zničujícím vyvrcholení se divákům naskýtá pohled na svět po apokalypse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další céčkový katastrofický kousek, k mému překvapení se mi dostalo vcelku zajímavého polo dokumentu – polo filmu s množstvím zajímavých spekulací, informací - fiktivní budoucnost, dobré herecké výkony, celkový vizuál taky nebyl špatný. Strašně rád bych se do Yellowstonského národního parku někdy podíval. Akorát ta délka byla brutální, místy to totiž postrádalo „šťávu“ a trochu se to vleklo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo, tak je to tady... Ale sakryš, co je na téhle >fiction< dokumentárního? Jaký hraný dokument? Tahle katastroficko-akční superhloupost není nic jiného, než typická televizní produkce s rutinní režií a místy alespoň leccos napravujícími (dnes již ovšem standardními digitálními) zvláštními efekty. Jinak děj a herecké kreace jsou plny otravných a stokrát vyvřelých klišé a rádoby akční kamera nervně těká ve snaze dodat ději aspoň dojem akce... Ve výsledku je ovšem celá tahle inscenace tak prostoduchá, jak se jen sluší na >poameričtělý< program, vysílatelný kdykoli na kterékoli tv stanici s ratingem >mládeži příhledno< ... Škoda. - - - P.S. Co však při uvedení na té naší >veřejnoprávní< vskutku nasere, je krom (opět typicky plytkého) televizáckého dabingu obligátní ořez obrazu na 4:3 - a když páni od techniky usoudí, že by na obrazovce něco zásadního chybělo, obraz prostě stranově zkomprimují. To je prostě supersračka... Ale co chcete od instituce, jejímuž programu šéfuje bývalý milicionář, bojovník to "neohrožené pěsti dělnické třídy". Jojo, s kultůrou je zkrátka třeba bojovat, k obrazu prostoduchého českého diváka... :-( ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. První díl je dokonce poctivá nuda, protože jen posloucháte řečičky vědátorů, kteří jsou navíc z 90% nesympatičtí a otřesně zahraní. V druhém díle se začne konečně něco dít. Triky jsou na televizní produkci na slušné úrovni, hlavně útěk před lávou se povedl. Jenže všechno to bezpečně pohřbívají neskutečně patetické dialogy a hlavně hlavní hrdina, který je asi jediný v USA, kdo ví co je sopka, protože se v podstatě celý film čeká jen na to, co na nastalou situaci řekne Rick. Rick zachraňuje miliony obyvatel jediným rozhodnutím, Rick vlévá přátelům do žil optimismus, Rick udílí rozkazy, které poslouchá i ministr a ještě přitom stíhá pronášet moudra o tom co má napsáno ve své knize osudu. Rick je prostě všude. Ale abych to zkrátil, tahle televizka asi neublíží, ale rozhodně nemá čím zaujmout. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nejde o děj, nejde o provedení, nejde o herecké výkony. Vždyť - je to film nebo ne? Pro mě ne. Ale má to zajímavou výpovědní hodnotu. Supervulkán! Pod Yellowstone National Park? To mě ani ve snu nenapadlo. Až do teď. Katastrofický filmy fakt můžu. A tohle je sakra realistický. Jen doufám, že hodně, hodně přeháněj - jinak: AMEN! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zajímavý polodokumetární katastrofický snímek, jehož hlavním kladem je NESCHEMATIČNOST a kupodivu i vývoj postav. Alespoň některých. Proti tomu Augiášovu chlévu představovanému skvosty jako Dny Totální Zkázy nebo 10,5 Stupně jde o naprostý majstrštyk. BBC prostě zase zabodoval/a/o a já dám 70%. Rozhodně mi to bylo sympatičtější než celý Day After Tomorrow. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na cenu BAFTA v kategorii nejlepší speciální efekty. Nominaci však neproměnil. (Terva)

Reklama

Reklama