Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dámy a páni, rád sa zabavím, hudobný štýl rock mám rád, dá sa tiež pri ňom užiť krásna zábava, koncerty, festivaly, ale toto ho len potupuje a zhovaďuje. Nezabavil som sa skoro vôbec, bolo tam veľa hlúpostí, z ktorých sršala neprepracovanosť, nezmyselnosť a hudobne to tiež nevyšlo. To si radšej pozriem záznam z nejakého rockového koncertu skupiny Linkin Park, aby vo mne zostal len ten najlepší rock a nekazil som si náladu z neho nejakými brakmi. Za nápad a chvíľkové záblesky dobrých scén tomu dám aspoň hviezdičku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně excentrická komedie z produkční díly Shawna Levyho, která se však obratně vyhýbá trapnosti. Uplynulo dvacet let, co zakládajícího bubeníka Fishe (živelný Rainn Wilson) jeho zbylí členové vykopli na příkaz jejich managera z glam rockové kapely, aby se mohli konečně v hudebním showbyznysu prosadit naplno. Fish od té doby zahořkl na hudební svět a potácel se životem, dokud ho jeho synovec nepřibral do své amatérské kapely, která maximálně sklízí slávu v garáži nebo na školním plese, ale dobrý bubeník se jí náramně šikne. Netrvá to dlouho a kapela se nechtěně proslaví po internetu, až si toho všimne vlivný vyhledávač talentů, který s nimi podepíše lukrativní smlouvu. Pod palcem má ale také Fishovu bývalou a nenáviděnou kapelu, se kterou může Fish konečně zúčtovat. Se svou novou kapelou jim totiž mají zanedlouho dělat předskokany na velkém koncertu. Excentrický komik Rainn Wilson se svojí živelnou komikou, která nemá daleko k Jacku Blackovi, s nimž ho pojí i určitá vnějšková podobnost, naprosto zastíní vše kolem sebe. Krok s ním dokáží držet pouze stejně excentričtí rockeři z jeho bývalé skupiny Vesuvius, v jejichž řadách je téměř k nepoznání nalíčený slavně stoupající Bradley Cooper nebo frontman kapely Will Arnett. K nemalé škodě si konfrontace kapely s vyhozeným rockerem, bažícím po zdravé odplatě, užijeme jen poskrovnu, ale stojí to za to. Ani koncertní šňůra s "mlaďochy" v kapele totiž není k zahození. I přesto, že Wilsonova role přímo svádí k trapným výstupům, tak se celkem drží na uzdě a neuchýlí se k nějakému lacinému přehrávání s tendencí se zviditelnit na úkor ostatních. Členové kapely, čítající obtloustlého nerda za klávesy a fešáka ve stylu emo před mikrofonem (ztvárnil ho v zámoří populární zpěvák Teddy Geiger), a mezi nimiž je k vidění i hvězdička Emma Stone coby punkrockerka (nebyla až tolik přesvědčivá), nejsou zrovna nejzajímavější, ale občas vyloudí nějaký ten chytlavý song a Wilson to podržel. A je to vlastně především jeho zásluha, že komedie je (i přes svou snadnou předvídatelnost) velmi pohodově dívatelná. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Priamočiare, ale fungujúce vo všetkých aspektoch. A v konečnom dôsledku sa na to dobre pozerá. Hlavne ešte kvôli mladej, ale stále rovnako krásnej Emme Stone a excentrickému rockerovi Rainnovi Wilsonovi, ktoré ho si po Office nemôžem ako herca vynachváliť. Snaha stať sa hudobnou senzáciou sa nekoná - na to to má v sebe príliš veľa american dream koncepcií, ale ako fungujúca žánrovka, kde vlastne hlavnému hrdinovi prajete aby zažil ten svoj veľký comeback, je to viac ako dostačujúce. Malý veľký film, ktorého tempo určujú bicie a ktorý sa môže vytasiť s pár fungujúcimi hláškami. Takže čo na tom, že tam niektoré vzťahy nefungujú. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobrá komedie o jednom starým rockerovi. Druhá Škola rocku to sice není, kdyby ale se ale v poslední půl hodince nenajelo na klasický klišé a humor neustoupil do pozadí, tak by se to s ní mohlo klidně rovnat. Příběh je vlastně asi nejslabším článkem téhle komedie. Rainn Wilson tady totiž neskutečně válí, hází jednu hlášku za druhou a předvádí neskutečný věci. I ostatní herci jsou hodně fajn, přepvapivě i ti ostatní z tý kapely. Jenom na Christině Applegate je holt vidět,že stárne a už to není co to bejvávalo. Písničky jsou taky fajn a celý to má velký tempo, takže vám to celý uteče stejně rychle jako koncert vaší oblíbený kapely. 70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická pohodová jednohubka, která inspiraci Školou ro(c)ku nezapře. Narážky na hudební průmysl jsou někdy dost ostré a Rainn Wilson sem tam prohodí nějakou tu pamětihodnou hlášku. Společných charakteristik s Blackovou ujeťárnou by se našla spousta. Pod kouty se budou usmívat nejenom fanoušci The Office, ale i jiných seriálů jako je 30 Rock nebo Scrubs. 65 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)
  • V zábere, keď Amelia (Emma Stone) vychádza zo šatne natáčať videoklip, prichádza bez basgitary. V ďalšom zábere ale už basgitaru má. (Amityville)

Reklama

Reklama