Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Film ze zajímavého prostředí a se zvláštní zápletkou, v které se občas těžko orientuje ( nejspíš kvůli mému nedostatečnému vhledu do problematiky ). Herecky slušně pokryto i režisérsky na dobré úrovni. Vše by bylo na ****, ale sráží to jedna věc na kterou jsem alergickej: Nemám rád budování "tvrdosti" charakteru chrlením vulgáren. Jasně, že je možný namítnout, že to tak chodí, ale postavit celou ( důležitou ) figuru, a nejen tu, pouze na týhle bázi mě prostě nestačí. Proto zvezda dolů. FFF 2010 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se dozvěděl, jak na tisíc způsobů někoho poslat do prdele (a to mě velmi bavilo), ale děje jsem se moc nedočkal. Napsáno to určitě bylo excelentně a poutavě, ale mně to politické prostředí nějak nesvědčí, takže mě to až tak nebavilo, nicméně si myslím, že fanoušky si tenhle film určitě najde. 60% ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Iannucci tentokrát vsadil přímo na konfrontaci kanceláří vlád UK a USA. A že je se na co dívat. Asi většině diváků dojde, že v centru dění je hlasování OSN o invazi do Iráku. Malcolm Tucker (nebo A. Campbell - PR manažer Tony BLiara chcete-li) musí předvést další ze svých mistrovských kousků, aby se nakonec na Blízký východ Anglo-Amerika prokopala. Iannucci opět ukazuje, jak ohebná je angličtina a chrlí jednu slovní hříčku (puns) za druhou. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Nikdy bych nevěřil, že se na to vydržím dívat celou dobu :-D [X] Minus 1* bod Takže válka se domluvila takhle?? [X] Minus 1* bod Prostě průměr, znovu na to koukat nebudu, dětem vyprávět taky ne. [X] Politika je svinstvo, o tom filmy točit nemusíte.. nebo naopak ano, aby to lidi viděli. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Raketové tempo, ryze britská forma, konverzační humor a k tomu spousta nových sprostých slov k naučení. Skvěle propracované charaktery postav (a že jich tu je víc než dost), výborní herci. Rozhodně to chci vidět podruhé. Zároveň je však třeba dodat, že asi ne zrovna každému to sedne. ___ "Toby, did you just say that you had sex to stop a war?" ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama