Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Pamätal som si to ako nudnú sračku, kde sa nič nedeje. Teraz to musím opraviť. Námet, scenár, herci a myšlienka je zaujímavá a celkom slušne spracovaná. Nízkorozpočtový mysteriózny thriller, ktorý sa takmer celý odohráva v jednej miestnosti s hercami, u ktorých som bol prekvapený, že sa dali na taký film. Viac nebudem písať aby som to celé nevyspoileroval.Film môžem odporučiť každému kto má rád mysteriózne, thrillery a neprekáža vám trochu psychológie. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tak upřímně, Kostku zbožňuju a je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, takže všechny pokusy o něco podobného vřele vítám. A všichni tu na ni odkazovali, tak jsem to risknul. Jenže upřímně, z Kostky to v sobě má hodně, hodně málo. Kostka je totiž promyšlená jak od samotného systému Kostky až po postavy. Tady to není ani jedno. Tady se to odehrává v jedné velké vojenské základně (která vlastně pro nešťastné účastníky nemá úniku, jelikož je to všude nějaký hlídač), kde vypatlaní amíci testují lidi. Vždycky jim dají nějakou šílenou otázku o USA (jaké číslo od 1 do 30 američané vybírají nejčastěji), oni tipují a kdo tipne nejvíc mimo správné odpovědi, umře. Skutečný test je ale v tom, kdo se jako první bude chtít zabít, protože nakonec se dozvíme, že amíci hledají lidi, kteří by byli schopní umřít pro svoji vlast. Velkým kladem snímku je, že je sakra napínavý, aspoň pro mě. Ze začátku přijde hodně nečekaná scéna. Jenže pak tu jsou mínusy. Prý se je snaží psychicky zdeptat. Ok, dvě pitomé otázky, pár mrtvých, zavřeni v místnosti, ze které se sami nedostanou ven. A to je všechno, prosím pěkně. A mě se to zdá jako strašně málo. Chápu, že v realitě by to člověka fakt zdeptalo, ale kruci, to tam musí strávit celý den u jedné skupiny, když je pořád uspávají. Kdyby do toho přidali nějaké nápovědy k otázkám, kdyby jim dávali nějak paranoiu vyvolávající "rady", pak tu můžeme mluvit o skutečném psychickém teroru. Nakonec jsem byl i celkem zklamaný, že se těm lidem nesnažil vymýt mozek a udělat si z nich poslušné ovečky, jelikož nám to tu tvrdí obsah a chvílemi to k tomu fakt vybízelo. Postavy tu jsou zajímavé a sympatické, takže to je další klad. Pak jsou tu i nelogičnosti (by mě zajímalo, jak je do té základny vůbec dostali, na nějaký klasický výzkum to nevypadá), nesrovnalosti (proč do toho vůbec šli, na co potřebují peníze, vždyť odpověď je tam v podstatě jen u jednoho a ani není vyřčená) a celkově mezery ve scénáři. Není to špatnej film, napínavé to je dost, i ten konec je zajímavý (ačkoli je jasné, že nakonec nemůže utéct nikdo), ale to zpracovaní je takové odfláknuté. Vymyslet pořádnou psychiku a bylo by to o dost lepší. Spíš než Kostku to připomíná seriál Město ztracených (a ten je mnohem lepší, můžu doporučit). 3* ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Hmm, řekl bych že námět filmu nedává smysl. SPOILER: Určitě lze najít dostatečné množství lidí, kteří by podnikli sebevražednou misi jen za mrzký peníz pro blízké v nouzi, nebo již dostatečně navedené americké vlastence s nevyléčitelnou nemocí. Určitě by takoví lidé byli mnohem spolehlivější než tito násilně odvedení přímo z ulice. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Další projekt s dobrým nápadem, ale špatným zpracováním. Po velmi slibném začátku, kdy vám počátek "experimentu" vyrazí dech je zbytek filmu velice utrápený, nudný a už jen čekáte na konec. Co se hereckých výkonů týče, žádná sláva. Mezi známými je tu herčka Clea DuVall, která se tu bohužel (nevím jestli by to teda filmu nějak pomohlo) moc nezdrží a pak Peter Stormare, který je pro mě jako herec velmi zajímavý a i tady tu předvádí jeden z těch lepších hereckých výkonů. Suma sumárum další z mnoha podobně zaměřench snímku s naprosto nevyužitým potenciálem, který neurazí, ale na druhou stranu ani nijak neohromí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama