Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli odlehčený špionážní thriller s lehkým bondovským nádechem, kde si Eastwood bez problémů drží klasické chlapácké charisma a vtipně se vypořádá s nepřítelem z minulosti. V druhé půlce se přepínáme do dobrodružného horského dramatu a na tomhle písečku, lépe tedy kameni, se filmu daří  i mnohem lépe. Není nouze o nervydrásající scény a tragický konec celou dobu doslova visí ve vzduchu.  Výborné.  Po horské epizodě Eastwood svůj ne nezajímavý, ale nevyrovnaný příběh opět zakončuje smířlivě a odlehčenou formou.  3,5 * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clintův čtvrtý režijní počin (podle špionážního bestselleru Traveniana) už na dálku smrdí bondovkami (Clint hraje zabijáka pracujícího pro tajnou službu, kterému se do postele vnucuje jedna kost za druhou), ale víc než na akci se soustředí na vtipné eastwoodovské dialogy. Zbytečně dlouhé, od finále jsem čekal víc, ale dá se to. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto fest zostarlo. Zostala len nechcene smiešna "horolezecká bondovka", v ktorej všetky ženy lezú na Clinta, ale on chce liezť na kopec, aby tam odhalil nepriateľského špióna. Prekvapivé rozuzlenie je poriadne absurdné - a to som si celý film vravel, že dúfam, že nevytiahnu práve niečo takéto. Urobili to. Inak vizuál na svoju dobu veľmi solídny, aj to lezenie na horu je natočené veľmi presvedčivo, ale čo z toho, keď je to taká nuda? ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních režijních pokusů Clinta Eastwooda. A rozhodně ne lehký. Být za kamerou a přitom lozit po skalách, to chce pořádný kus odvahy. Film má dvě hodiny, bohužel skvělé tempo nasadí až tak posledních 50 minut. A těch padesát minut uteklo jako voda. Napětí se dalo krájet, navíc krásné obrázky samotného Eigeru a výborné výkony všech čtyř horolezců v čele s Clintem. za těch padesát minut bych dal možná i plný počet. Jenže... Ano, začátek. To se do tohoto filmu absolutně nehodilo. Něco ve stylu Bonda. Nebudu to mít Clintovi za zlé, protože to tak asi chtěl, ale musíme si přiznat, tou první hodinou prostě šlápl vedle. Pokud chtěl natočit horolezecké drama, rozhodně by se bez toho začátku obešel. Pokud to ale chtěl zkloubit s detektivním příběhem, moc se mu to nepovedlo. Oboje totiž v tomto případě nejde dohromady. Nicméně právě za tu druhou půli si to 3* zaslouží..... Pokud ale chcete vidět, jaká může být Eiger svině, doporučuji Nordwand. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas si řeknu, že je čas zase na nějaký ten filmový rest z historie, tentokrát padla volba na celkem neznámý Eastwoodův film z prostředí tajných služeb a hor. Hory mám rád, Eastwooda taky, ale tohle byla dámy a pánové tak kolosální debilita, že jsem jí dokoukával na 3x. Eastwood prostě podle mě není dobrý režisér a nikdy nebyl. Jeho Oscarový tlačenky mu prostě nežeru a jeho dřívější režie je vlastně absolutní parodie na to, jak by měl režisér fungovat. Začátek docela ujde, když se Eastwood tváří stejně drsně jako vždycky, vyjebe se studentkou a poskokem z tajné služby a pak jde zabít agenta, má to jakš takš hranici průměrnýho starýho fláku. Potom jde ale všechno naprosto do sraček. Eastwood kdo ví proč odjede trénovat ke starýmu kámošovi, kterej pajdá, funí. má tak 30 let za zenitem a 20 kilo nadváhy, takže když má trénovat Eastwooda v nejlepší formě nedává to vůbec smysl. Eastwood běhá v pohorkách a džínách po horách a snaží se dohnat nějakou kozatou cikánku a do toho se objevuje další a další bizardní postavička jedna za druhou, včetně nějakýho teplýho vraha, nabušenýho teplýho vraha, teplýho pingla, kozatý pinglice, čivavy, jorkšíra a albína a všechno je to podpořený naprosto debilní a ujetou hudbičkou jak z gay porno parodie od Warhola. Neskutečný bizár a totální zhovadilost. asi to mělo parodovat Bondovky s Moorem nebo nevím co se Clintovi honilo hlavou. Eastwood měl ve své kariéře vlastně jen neuvěřitelné štěstí. Nejdřív tom, že se to jeho drsné a minimalistické totální antiherectví ujalo a pak že mu po sérií totálních režijních průjmů dovolili točit a došlo to až tak daleko, že mu začali za ty jeho sračky nakonec srát i Oscary. Jak po takovým brutálním hovnu mohl ještě vůbec někdy někdo nechat Eastwooda točit, to asi nikdy nepoberu. Prostě klikař jako prase.30%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama