Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Platom 

všechny recenze uživatele

Škoda... Mohl bych metaforicky přirovnat film k houbě, která je nasáklá vodou. Dalo by se z ní vyždímat tolik! Ale po zhlédnutí zůstává houba stále nacucaná.. Neumím vyjádřit, co přesně mi na K2 nesedělo, ale určitě měl tento film na to, aby se z něj stala velkolepá podívaná, ale celé to působilo hrozně obyčejně, fádně, místy až nudně. Jak už jsem psal... Škoda! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On je to nakonec celkem dobrý film, první polovina je sice utahaná, ale druhá polovina to naštěstí dožene. Pak už to začne být fakt zajímavé a dokonce i napínavé, hlavně posledních 20 minut (nevím přesně, od té doby, co SPOILER si Harold zlomí nohu KONEC SPOILERU). Jako jo, občas těžko říct, jestli by některé ty situace mohly být realistické nebo ne, ale i tak mám ten finální dojem z toho filmu nakonec dobrý. Slabé 4* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Franc Roddam (v neskorších rokoch zaujal zbytočnou drzosťou – televízny remake BIELEJ VEĽRYBY) dal v britsko-japonsko-americkej koprodukcii dohromady solídny príbeh dvoch mužov, ktorých stvárnili spoľahliví herci Michael Biehn (desiatnik Dwayne Hicks z VOTRELCOV) a Matt Craven (to je ten, ktorý je vám vždy povedomý, ale nikdy si ani nespomeniete, z ČOHO)... "Horské trilery" (PREŽIŤ, PÁD DO TICHA) nie sú moja káva. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Uznávám. Reálně nesmysl. Filmově naprosto hrozné. Kamera se mi vlastně ani nelíbila. Herci jsou tací, jací jsou. Zápletka je zřejmá. Dva chlápci, zpočátku pochybujete i tom, jestli kamarádi, se vydají na K2, a to samozřejmě úplnou náhodou. No a výsledek: přátelské drama a světe div se, přátelství zvítězí. Jsme v roce ´91, takže co do efektů tady moc čekat nemůžeme. Ale co do děje, já jsem to viděla, když mi bylo (hmm, no asi v roce 1995), a mně se to tenkrát líbilo. A líbí se mi to pořád, poněvadž je to jeden z těch lépe natočených horolezeckých filmů. A pokud se rozhodnete, že chcete vylézt na 7 vrcholů světa, mohli byste se tu něco málo dozvědět, možná :) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Podarený snímok zo zaujímavého vrchárskeho prostredia. Výber hercov mohol byť iný a samotní herci ma tiež neprekvapili, ale ako štandard to beriem. Film príliš nenudí, naopak má skôr prostý, ale zaujímavý dej. Atmosféra a dramatizácia celkom ujde. Je to mierny nadpriemer a tunajšie hodnotenie to vystihuje. 65% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Hans Zimmer není uveden v titulcích jako autor hudby k filmu, protože jeho hudba je použita pouze v evropské verzi. Místo nej v titulcích figuruje Chaz Jankel, který složil hudbu pro americkou verzi. (radik92)
  • Vrchol K2 ve skutečnosti není viditelný z žádného obydleného místa, pro jeho záběry je nutné se dostat do vyšších nadmořských výšek. (cheyene)
  • Většina horolezeckých scén se točila na hoře Mount Waddington v Britské Kolumbii a ve Whistleru ve Vancouveru. Mount Waddington si tvůrci vybrali pro její podobu s K2. (cheyene)

Reklama

Reklama