Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční Clintův akčňák, protože nehraje ani tajemného kovboje, ani drsného poldu. Počet hlášek a sarkasmů tady opět vystoupal na slušné číslo. Hodně se mě líbí plakát, který absolutně neodpovídá průběhu filmu. Kdo čeká horskou akci a boj o přežití, bude docela zklamán. Ale fanoušci Clinta být zklamaní určitě nemůžou. Borec, který si nesedne před nikým na prdel je tady. 65% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův slušně natočený špionážně horolezecký thriller. Filmově něco jako pozdější Highlander, ale bohužel až od půlky filmu. Tou první dost nezáživnou polovinou je akční slátanina se světloplachým albínem coby šéfem špionáže, černou svůdnou agentkou milující starší pány a především Eastwoodem coby profesorem a nájemným zabijákem v zájmu státu v jednom. Slabší scénář pokračuje i ve druhé polovině, ale perfektní Eastwoodova režie horolezeckých scén, akce horolezců v extrémních terénech, krása přírody i žen jednoznačně převáží. Jen obsazení dobráckého starého přítele - George Kennedy - tady působí trochu jako pěst na oko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lEc1aEYmiA8 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film mi takmer celý čas pripadal ako bondovka. Nič sa neberie príliš vážne, drsné hlášky na adresu nepriateľov padajú každú chvíľu, špiónska hra, komplikované vzťahy z bývalími partnermi, tajná zbraň v rukách nepriateľa, pár rýchlych pästných výmien, tajomný šéf-albín je ako vystrihnutý z prvých bondoviek, dobrodružný nádych, no a mladé dievčatá dostávajúce sa do postele hlavného hrdinu podozrivo rýchlo. Akurát záverečná vysokohorská "turistika" mi do "bondoviek" celkom nesedela a práve ona bola zvládnutá najlepšie. Trilerových momentov je minimum, skôr ide o čistý akčný film s nie silnou špionážnou zápletku. Eastwood s Kennedym štandartne solídni. Ešte keby sa šetrilo so stopážou a na Eiger sa išlo o niečo skôr. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

První polovina je celkem rozvláčná, ale jak se příběh přesune do Utahu a posléze do Švýcarska, to je jiné kafe. Reálně natočené scény horských výstupů, při kterých se tají dech. Eastwoodovi role suše hláškujícího zabijíka, jak jinak, sedí a není divu, že mu každá káča skáče do postele...Inu, v 70-tých ještě svět nevěděl, co je AIDS...:) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama