Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš. Audrey Hepburnová v hlavní roli americké komedie oceněné dvěma Oscary. Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... (Magic Box)

(více)

Recenze (719)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Trochu střelená Audrey ve zvláštně pojatém romantickém příběhu. Překvapilo mě obsazení hlavní mužské role - kápa A-teamu jsem doposud v ničem jinym neviděl :-) Na mě to prostě docela fungovalo a evidentně nejsem sám... ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Tak film som videl ešte v minulom storočí a vôbec nič nestratil na svojej kráse a vekom zreje ako víno.Holly v podaní Audrey Hepburn je tak roztomilo hlupučká, že je musite milovať.A načančaná, krásne slovo presne trafené. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak téměř spolehlivě zabít romantickou komedii? Namaskujte M.Rooneyho za Japonce (nasazené zuby, podmalované oči) a nechte ho v pravidelných intervalech vykřikovat na chodbě (nebo se mlátit do hlavy o stínítko lampy). Však to taky B.Edwards označil za jeden ze svých největších omylů. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Audrey v úlohe neriadenej strely či skôr tornáda, ktoré vás automaticky strhne so sebou. Magický film. Scény v očarujúcom meste s očarujúcou herečkou. Kultovka ako sa patrí. A neuveriteľná mačka, teda, mačky, ktoré by si zaslúžili cenu za druhý najlepší herecký výkon:) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Za nekonvečností, nespoutaností a bezprostředností Holly Golighlyové se skrývá strach vsadit na lásku a vložit naděje do jiného člověka než je ona sama. Opět musím ve spojení s Audrey Hepburn použít slovo okouzlující...Bez ní by tento film byl poloviční. Líbila se mi "chemie" mezi ústřední dvojicí, dialogy a do filmu skvěle pasující hudba. Na druhou stranu toho příšerného "humorného" Japonce v podaní uřvaného Rooneyho si mohli Edwards a scénárista odpustit...to byla vyloženě trapná a hlavně naprosto zbytečná postava. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Rachiticka Audrey me osobne moc nezaujala, stejne tak me dost srala i ta jeji silena postava... naopak Peppard byl jak kluk z plakatu, typicky idol zen (alespon v te dobe, dneska uz jsou zeny s jejich vkusem mnohem niz). Rooney hrajici asiata byl mentalni a kocour byl naopak mega - plakal jsem, kdyz ho ta krava vyhodila na ulici, coz byla nejsilnejsi scena celyho filmu... ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Snídaně u Tiffanyho je povedený film. Zápletka a scénář sice nejsou žádné perly starého Hollywoodu, ale vše zachraňuje dokonalá, okouzlující, absolutně nejlepší Audrey Hepburn. To kouzlo osobnosti, které z ní vyzařuje jsem ještě nezažil u žádné jiné herečky ani osoby z běžného života. Stačí, aby mrkla, pousmála se, udělala jakékoliv gesto a vy víte, že máte co dočinění s elegantní dámou. Kdyby ve Snídani u Tiffanyho hrála kterákoliv jiná herečka, tak film tak úspěšný nebude. Holly je jakoby napsaná Audrey přímo na tělo a svědčí jí to. George Peppard působí vedle Audrey trochu jako dřevěná loutka, ale spolu tvoří skvělý herecký pár. Tento film se stal klasikou a každý, kdo ho viděl, musí uznat, že právem. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět to nejroztomilejší stvoření, které při každém pohybu ukazuje, že přesně takhle má žena jednat, hýbat se, mluvit a chodit, jste na správném místě. Audrey je dokonalost sama, i přes všechna její trápení a něsťastné chvíle, které celému jejímu výkonu dodávají to, co ostatním romanťákům značně schází. A vůbec vám tu nebude vadit věkový rozdíl, poněvadž transfer situací, dialogů a ženskosti lze spatřit i v našem 21. století. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další klasika, co zklamala. Hodně hollywoodského klišé ve slzavém údolí. Takové věci mě už neberou. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Všichni hodnotíme o hvězdičku víc, než si ten film zaslouží, protože tajně doufáme, že tuto diskusi bude číst Audrey Hepburn a vezme si nás za muže a ženy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kultova komedia, ktoru natocil Blake Edwards s kuzelnou Audrey Hepburn v hlavnej ulohe. A svojou nadcasovostou moze tento film kludne konkurovat aj snimkom Normy Jean /Some Like it Hot/ alebo aj Wilderovmu Bytu. Nadhera, nemam dalsich slov : 100 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nějak tomu nerozumím... Nebudu tuhle snídani hanit. Prostě jen napíšu, že jde o 115 minut nesnesitelné nudy bez života a dechu. Nicméně jak pravím - nerozumím tomu. Jsem krapet jinej ročník a tohle jde absolutně mimo mě! I přes to, půvab a krása Audrey je určitě na místě! 40% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Normálne som sa teraz až potešila, že tu ešte nemám napísanú recenziu a teda, že môžem nejakú napísať :-). Pôvodné 3* mením na 4*. Veľké plátno robí veľa a keď je na ňom elegantná a krásna, samozrejme aj talentovaná herečka, Audrey Hepburn, musím len poznamenať, že Audrey jednoducho patrí do kinosál a to aj dnes po toľkých rokoch. Keďže som tento kultový film videla už dvakrát a stále ma to dokázalo zaujať (napriek nemeckému dabingu, originál by bol úplne super), tak aspoň tých 70% a možno aj viac si Breakfast at Tiffany's zaslúži😉. Pochváliť ešte môžem krásnu hudbu (Henry Mancini) a kostýmy a ani herecký kolega nebol na zahodenie :-). Celkovo nie až také dobré ako Roman Holiday (1953)👍,ale stále veľmi dobrý romantický film a komédia. Ešte dodatok: Audrey Hepburn je asi jediná žena, ktorej pristane cigareta. Aj v teplákoch by bola elegantná! [Cinemax Mannheim, Kult-Sneak-Preview]. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z klasických restů smazán a tentokrát zůstane jen u odškrtnutí kolonky viděno. Těch víc jak šedesát let se sice na filmu nijak zásadně nepodepsalo (snad krom trapné figurky Mickeyho Rooneyho) a Audrey Hepburn bude neodolatelná v každé době, jenže co je to platné, když je její postava většinu času zralá na facku a Snídaně moc nefunguje ani v romantické ani v komediální rovině (minimálně na mě nefungovala). Celkem by mě zajímalo jak moc se filmové zpracování liší od původní Capoteho knížky, ovšem že bych měl extra motivaci to zjišťovat se říct nedá...60% ()

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama