Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6 (2016) (série)


Vichry zimy (S06E10)

(epizoda)
  • USA The Winds of Winter
Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Obsahy(1)

Daenerys se chystá na cestu do Západozemí. Jon a Sansa sjednocují sever a Jaime se vrací domů. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (73)

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslednej epizóde šiestej série nejde dať menej než 5*. Už si ani nepamätám, kedy naposledy bola posledná epizóda zo všetkých doterajších sérií tak kvalitne vybudovaná, ... asi nikdy, myslím, že táto bola najlepšia. Tvorcovia sa poučili a oproti minuloročnej last ep., ktorá bola jedným veľkým cliffhangerom ukazujúc divákovi vztýčený prostredník priamo do tváre, ponúkajú neskutočnú dejotvornú jazdu od začiatku až do konca, ktorej snáď ani nie je čo vytknúť. Zima prišla, príbehové linky sa pomaly začínajú uzatvárať a (snáď) už spejú k definitívnemu záveru veľkej vojny a k snu o jari. P.S. voči šiestej sérii som bol spočiatku skeptický, no po jej zhliadnutí musím konštatovať, že sa (aspoň pre mňa) zaradila do prvej polovice pomyselného rebríčka. "... jeden Apríl 2017 si poprosím ..." ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí epizodě kterou považuji za nejlepší celého seriálu přichází další skvost. A zase je u toho úžasná režie Sapochnika. Jenže tohle všechno by neklapalo bez dokonalé hudby. Skladatel Ramin Djawadi stvořil nejen nejlepší soundtrack co jsme mohli slyšet v seriálu ale hlavně své kariéry. Bez něho je GOT poloviční. ( https://youtu.be/pS-gbqbVd8c , https://youtu.be/j34Xa6DGi4s ). Tyhle dva úžasné soundtracky jsem si musel přidat do alba. 😇👂👍❤ ()

Reklama

rhobos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby mi někdo po minulé epizodě řekl, že ta další bude ještě lepší asi bych se tomu zasmál. Jenomže pak přišla ta další epizoda.. a tolik emocí a všeho okolo jako bylo v tomto díle... Pro mě nejlepší epizoda NEJEN šesté řady. Tohle je prostě paráda. Co mě netěší je fakt, že na další epizodu si budem muset nějakech těch 10 měsíců počkat :(. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov seriálu. Vďaka veciam, ktoré zobrazil, vďaka veciam, ktoré po ňom majú prísť, no hlavne vďaka Sapochnikovej bezkonkurenčnej réžii. Pre seriály, ako je GoT, žijem, a pre epizódy, ako je táto, je GoT vrcholom televíznej tvorby. Ani nedokážem povedať, čo sa mi páčilo viac. Či úvodná sekvencia v King's Landing, ktorá bola perfektne zrežírovaná a vypointovaná, alebo prekvapenie s Aryou, u ktorého som si u telky doslova zatlieskala, alebo mrazivá korunovácia Cersei, ktorej som vlastne celú epizódu fandila, alebo dojemné prebudenie Severu, ktorý našiel svojho kráľa. Záver s flotilou kráľovnej ohňa a krvi už bol "len" extrémne chutnou čerešničkou na extrémne chutnej torte. Myslela som, že po predchádzajúcej epizóde už nič lepšie nepríde, ale GoT ukázal, že všetci, ktorí ho po 5. sérii zatracovali, sa nemohli viac mýliť. Ide sa do finále a ide sa doň turbo tempom. Rok čakania sa ešte nikdy nezdal tak dlhým. ()

strelenka 

všechny recenze uživatele

Seděla jsem pohodlně v křesle a těšila se na závěr série oblíbeného seriálu, nic netušíc. A následně jsem pohodlně už neseděla, byla jsem naplno zmítána emocemi. To trvalo celých 56 minut, kdy jsem si již pošesté řekla: "To si ze mě děláte srandu. Přece po mě nikdo nemůže chtít, abych po tomto závěru čekala rok na další pokračování. Damn it!" Každopádně tento díl byl nadupaný,perfektní, se skvělou hudbou a dějem, který šlapal jako po másle. Těším se na další sérii - Winter is here! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Epizóda bola dovtedy najdlhšia v histórii seriálu (68 minút). (Arsenal83)

Reklama

Reklama