Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Demonn , Donobonolono

Taky když se drží jen těch dračích ostruh... že jí nesklouznou ruce... :D

Měli to udělat ještě před tím... Když vyrazili mohla jim poslat draka aby je chránil. 

FLOVESS VICTORY! :D

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Nebyla nedaleko. Byla na dragonstonu, což je hooodně daleko. Dle mých odhadů na základě stažené mapy to může být okolo 5000 Km. Ještě mě napadlo, že neumrzla protože drak generuje dostatek tepla vůči, kterému je resistentní ale i tak je to celý hovadina :D

na příspěvěk reagoval Donobonolono, Prometheus69

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Demonn

Hele, nebudu ti kecat, ale fakt se jednou rukou modlím a palcem druhé si hladím šourek a malíčkem bradavky najednou / obě/, když fantazíruju o tom, že by bylo vskutku jediným problémem tohohle dílu to, že blondýně neupadly za letu uši. Dyť oni to kurvej úplně zbytečně.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Donobonolono

Nechtěl jsem to napsat tak tvrdě, aby se na mě nesesypali obhájci všeho, co se v GOT objeví ale souhlasím. Přemýšlel jsem, jak je možné, že Daenerys neumrzla, při své záchrané misi protože, aby to stihla se svými draky za ten cca den (vypadalo to spíš jako necelý den od doby, co obdržela zprávu o tom, že její budoucí nabíječ je v nebezpečí do doby, kdy neohroženě svými draky rozehnala armádu mrtvých), musela by letět konstantní rychlostí určitě přes 250 Kmh a to už jednomu za letu bez čepice umrzne všechno. Pak jsem se pokusil tenhle zdánlivý scénáristický fail obhájit a napadlo mě, že když Danerys odolává ohni, tak třeba dokáže odolávat i chladu :D...nicméně je to stejně nesmysl a stejně tak je nesmysl, jak armáda mrtvých pokorně čekala, než se dostaví záchrana ačkoliv led přes noc určitě zmrzl dostatečně na to, aby je rozsekali už přes noc. Zkrátka a dobře pořád mě to baví ale je to totálně předvídatelný, což je obrat o 180 stupňů oproti předešlým seriím.

na příspěvěk reagoval Donobonolono, Prometheus69

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Demonn

Si děláš prdel ne ? s07e06 uplne nejvic v prdeli epizoda. Asi nejhorsi z celyho serialu. Prej spochybnit. Chaaaa fuck off. V tom dile dava smysl jen to, ze jsou vsichni v te zime obleceni. Vzhledem k logice deje v tomhle dilu, jsem byl prekvapen, ze tam pro ne bloncka nepriplula Titanikem. Za tohle by meli scenaristum prilepit prsty k prdeli. / aby jako nemohli uz nic psat /

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Demonn

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Donobonolono

No ono tam nebylo moc děje, který by se odehrál přímo mezi Jonovým odjezdem a jeho příjezdem na zeď. Ale i kdyby to bylo, tak jak píšeš, tak by to bylo velmi nekonzistentní a je to rozhodně jiný přístup, než který razili v předchozích seriích. Já si nechci stěžovat ale působí to na mě zvláštně.

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Tak schválně uvidíme, co se stalo mezi tím, co John Snow putoval na zeď protože reálně muselo uběhnout možná několik týdnů, takže čistě teoreticky by se měl děj ostatních linek nějak posunout.

na příspěvěk reagoval Donobonolono

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Demonn

A co bys tam chtěl dát jako výplň mezi tím cestováním? Je tam teď mnohem méně dějových linek, když se ty linky spojují.  To že tam není titulek "o měsíc později" ještě neznamená, že to tak není

na příspěvěk reagoval Demonn

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

No neni to špatný to ne. Jen nechápu, proč po několika seriích, které děj natahovaly, nyní přichází takové zrychlování, kdy Tyrion během jednoho dílu se dokáže vrátit z bitvy zpět na Dragonstone, odplout na loďce do Kings Landing a opět se vrátí zpět. John Snow se lusknutím prstu dostane z jihu na sever, což je přesun, který by měl trvat pravděpodobně několik týdnů, vzhledem k tomu, že dle mého odhadu na základě mapy s měřítkem by to mělo být cca 2400 Km. Zkrátka zdá se mi, že je tu čím dál tím více přešlapů.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Tom_Lachtan

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

No a to je presne to, co podle me deli dobrej film od spatnyho. No co je do prdele tak tezkyho na tom, vymyslet logickou zkratku ? Proc nemohl Bronn natahnou papuce a Jamieho jednoduse nevzali jako zajatce ? Nebo oba ? Tim by to mohli i navazat na dalsi dil. Tyrion si mohl ve vazbe s Jamiemim pokecat a pak ho mohli poslat za sestrou se zpravou o valce na severu proti mrtvolam a aby ji vykecal, ze bezmozka Tyrion nezabil ? Hned by to vypadalo jinak. A oni streli takovou kokotinu. Jako sorry, ale to uz fakt ten film muze delat kazdej. Nekdo zavolejte Pepka Vyskoc, aneb hledame rejzu.

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Dejme tomu, že má celé Westeros na starosti naléhavější věci, než řešit "zběhy". Mimochodem, pochybuju, že by Cersei viděla Jona ráda jinak, než bez hlavy.

Donobonolono

Donobonolono (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Jak rikas, v pohode vylezes. Ja si treba chodim pravidelne zaplavat kazde rano s dvacetikilovym zavazim na zadech a nemuzu rict, ze by to byl nejaky problem. Obcas me teda zavazi lehce studi, ale to se vyresi, jakmile koupim zavazi oblozene gumou. Brona velmi obdivuji. Musel plavat pod vodou nejakej kilak, tahnout sebe, svoje mokry obleceni a boty, pak Jamieho, jeho obleceni a boty + jeho brneni. Chapu, ze nekomu to muze pripadat, jako loupost, ale meli by si precist knihu - Jak splivat se 100 kily pod vodou a dlouho, kterou vydal primo Bronn, nez zacnou mlit neco o tom, ze je to blbost. Ja tomu verim. Ale az potkam Bronka, tak to budu chtit videt na vlastni bulvy, to je klar.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Apollyon09

No, Jaimiho brnění není lehké, má tak patnáct až dvacet kilo, s tím v pohodě vylezeš, kor když seš velmi dobře cvičenej válečník (nějaký věděc nedávno třeba přirovnal podle kostí muskulaturu Jana Lucemburského k desetibojařům a Karla IV. dokonce k vrhačům kladivem a koulí). 

na příspěvěk reagoval Donobonolono

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Libidor

Ono je to síce všetko veľmi pekné, ale tá samoúčelnosť niektorých scén je proste neodpustiteľná. Nehádžem hlavnú postavu v brnení do 200 metrovej hĺbky pri brehu rieky, keď ju nemienim zabiť. To je proste scenáristické zlyhanie, veľmi špecifické, pre bezradnosť scenáristu so snahou navodiť dramatické očakávanie medzi jednotlivými epizódami.

Ja si nemyslím, že ktokoľvek očakával, že Jamie umrie (aj keď by to bol zvrat pre tento seriál typický), ale aspoň sa z toho vysekám elegantnejšie, napr. ho mohol vytiahnúť Drogon na Tyrionov popud a Daenerys ho mohla zajať. To by sa ešte dalo vysvetliť, ako keď sa zjavia plne živý 2 kilometre od boja a v plnej zbroji, s mečom okolo pása a zlatou rukou.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Prometheus69

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Libidor

Jo, to beru. Rozumně a neagresivně řečený názor, Libidore. V podobném duchu jsem měla vést diskuzi asi i já.

- Omlouvám se, že jsem se nechala unést emocemi. Už sem do diskuze raději nebudu psát, než mi vychladne horká hlava...:) Prostě nějaké chyby vidím, ale i přes své mrmlání jsem  ráda, že to můžu dokoukat do konce a vznikají další epizody.

Libidor

Libidor (hodnocení, recenze)

Nejsem bezmezný obdivovatel, taky se nad některými nelogičnostmi nebo zrychlením děje pozastavuju, ale vzhledem k tomu, jak se věci vyvinuly od první klapky první série, se snažím být vůči tvůrcům shovívavý a oceňuju jejich snahu ten původně rozkošatělý děj trochu usměrnit a dotáhnout do konce. Zvlášť, jestli vedení HBO dopředu deklarovalo a vyčlenilo peníze na omezený počet epizod posledních dvou sérií, do kterých chudáci scénáristi museli zbylý děj nějak vměstnat. Rád bych připomenul tento loňský článek: http://www.lidovky.cz/autor-hry-o-truny-se-chytil-do-pasti-stresu-prevalcovala-ho-televizni-masina-1w6-/kultura.aspx?c=A160424_194827_ln_kultura_mpr

Martin sám uznává svoji chybu, že se vše takhle vyvinulo a má pravdu. Když si na začátku toho všeho s HBO plácnul, že se podle jeho nedokončené knihy začne točit TV seriál, měl k dopsání ostatních knih přistoupit zodpovědněji a tento stav nedopustit. Ruku na srdce - vy byste radši čekali 5-6 let než dopíše další knihu + 1 rok, než podle ní HBO (které mezitím na několik let rozpustí sehraný tým tvůrců a herců) natočí další sérii? Dost o tom pochybuji. A tak dal Martin tvůrcům svolení pokračovat dál bez něj s tím, že jim vysvětlil, jak by vše mělo zhruba dopadnout. Jakou cestou k onomu konci hrdinové dojdou už nechal čistě na scénáristech (což je možná škoda, mohl se aktivně podílet na současném scénáři a knihu dopsat posléze a třeba by výsledný tvar dopadl takřka bez chyb). Je také možné, že kdyby tato série měla standardních 10 dílů, rychlých přesunů a některých nelogičností by ubylo a panovala by obecná spokojenost - ale to jsou kdyby, nevíme, co za tím omezením stojí (velkou roli budou určitě hrát peníze). Na druhou stranu buďme rádi, že HBO v seriálu vůbec pokračuje a nestoplo ho třeba jako dobře rozjetý Vinyl... Tak přestaňme brblat a užijme si poslední dvě epizody, než bude opět roční pauza. Třeba budou brilantní a dají tak zapomenout na některé dějové lapsusy...

na příspěvěk reagoval Sidonka, Apollyon09

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Wysch

Jo, jo, u prvních tří řad se muselo přemýšlet nad diplomacií, intrikami atd, a to jde mimo některých diváků, které ty inteligentní slovní přestřelky nudili a hlava jim to nebrala. Teď je všechno zjednodušené, což nazývají: Pěkně to odsýpá a chrochtají blahem. Seriál je rozdělený na dva tábory, což předtím nebyl a poslední série jsou spíše PRO JINÝ TIP DIVÁKŮ NEŽ TY PRVNÍ ŘADY. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Protože se nebudu hádat a protože i kdyby tam lidi začali lítat vzduchem a nepotřebovali dýchat, bylo by to cool a nesmírně logické, jen kdybych bývala byla vnímavější! - Akorát nechápu, proč čtu náročnější četbu a ne dívčí románky, když podle tebe neumím přemýšlet. - My se opravdu neshodneme. Víš, u chytrého díla tak nějak věci dávají smysl. Pro každého. Kdo nečte brak.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

A všimli ste si, že to nikto nerieši? Všetci vedia, že bol členom Nočnej hliadky a všetci vedia, že prísaha tam je doživotná. Všade sa o tom hovorí, ale nikoho nenapadne opýtať sa, ako to, kurva, že sa hráš na kráľa severu, keď si viazaný prísahou k nočnej hliadke. O tom, že umrel a bol oživený vedia akurát tak na Čiernom hrade. Myslím, že ani Sansa to nevie a Daenerys už vôbec nie...

na příspěvěk reagoval Sidonka, ArsenalEagle

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

jhr

Ty jednou vetou vylučuješ druhú. Tou reálnosťou máš asi na mysli draky a bielych chodcov... Nemyslíš, že keby to bolo reálne, tak by Daenerys urobil presne to, čo si popísal? Sám popisuješ, ako si scenáristi nevedia dať rady s dejom a postavami, ktoré doslova "zdedili" z predošlých sérii. Nemajú poňatia ako príbeh pohnúť ďalej, a tak nechajú postavy bezvýznamne stagnovať ako Malíčka, alebo ich bezmyšlienkovite posielajú z jedného konca Západozemí na druhé. 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Vive

evidentne si typ diváka na ktorého je 7 séria mierená. Ja som na rozdiel od teba čítal aj knihy a viem asi o trochu lepšie o čom GoT vlastne je. A pokiaľ to nevieš ty, tak si pusti Red Wedding a potom zistíš, že v GoT umierajú hlavné postavy celkom bežne a úplne nečakane!

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Sidonka

Připadám si, že začínám hloupnout stářím, ale šukat snad příslušníci Night's Watch můžou, ne? Jon si taky vrznul, a nikdo to neřeší, i když to o něm všichni vědí. Jinak to, proč má "dovoleno" Sam běhat za Gilly, bylo vysvětleno v minulé sérii. Lidi se pak mluví o různých logických lapsech a tak podobně, a přitom drtivá většina z těhle kritik pramení z toho, že divák nedává pozor. (Stejně tak chytráci jako Psychor a spol. mluví o teleportaci, přitom jen nedávají pozor na chronologii, která je v seriálu překvapivě dobře dodržována třeba jen blbou délkou vousů.) Proto ostatně poslední dvě řady dochází k značnýmu zjednodušení storytellingu - protože divák hloupne. Anebo hloupnu jenom já, a proto mi překvapivě tahle sedmá řada vyhovuje - už to chci mít za sebou a nechci sledovat deset hodin pomalýho vyprávění jako z prvních dvou tří řad. Takový zjednodušení vyprávění pak ale logicky vede k určitým střihům v ději, které jsou povětšinou vysvětlovány expozicí, kterou pro změnu divák zase nemusí v dialogu třeba postřehnout. 

na příspěvěk reagoval Sidonka

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Kaneyo

Opatruje kamarádku, s kterou se už tuším vyspal na "zdi"? Kdo mu tohle uvěří? Já k ní chodím v noci spát, ale nic spolu nemáme, fakt... TOHLE by mu nesežrali ani na "základce". Knihu jsem nečetla, ale Citadela je snad řád (?) a odtamtud se za kamarádkama v noci neběhá, ne? Nebo se mýlím? Hale, já se tu nebudu přít, není mi to příjemný. Prostě někteří fanoušci si zdůvodní všechno, ale začínají se množit ty, co si stěžují, že upadá logika a úroveň a diví se, že ten rozdíl mnozí nevidí. A když se původním až nekritickým fanouškům zdá, že je tu něco přitažený za vlásky, je něco na seriálu zjevně špatně. Začíná se dělit na dva tábory. Já ho mám v oblíbených kvůli prvním sériím a nebudu si ho zošklivovat diskuzemi s někým, kdo stojí momentálně na druhé straně. Pořád seriál sleduji, některé epizody jsou přeci jen lepší a čekám na zázrak a povedenější zvraty, takže asi i dokoukám do poslední epizody. Bohužel umím být občas dost kritická, ale umím i pochválit. A to jsou právě minimálně první tři epizody, ty jsou super. Nenech si zážitek kazit a já si nechám své názory pro sebe, ať skončíme pozitivně. Měj se dobře a nic ve zlém.

na příspěvěk reagoval Wysch

0verseer

0verseer (hodnocení, recenze)

Celý ten rozruch okolo White Walkers by sa dal vyriešiť veľmi jednoduchým spôsobom. Daenerys mohla zdvihnúť prdel, sadnúť na draka a preletieť sa cez The Wall. Tam by sa mohla na vlastné oči presvedčiť, že existujú a následne celý problém vyriešiť kúzelným slovkom Dracarys. The End.

0verseer

0verseer (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Tým pádom by mal potom Jon ako legitimný potomok Rhaegera prednostne nárok na trón pred Danerys, čo by znamenalo slušný zvrat v príbehu.

na příspěvěk reagoval Psychor

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

A seriál má sestupnou tendenci, což tady píšu už asi potřetí. Nechápu tedy váš argument, že v pátém, šestém, či už dokonce ve čtvrtém díle to pomalu odsýpalo a už to nebylo ono. Správně, nebylo to ono a není to ono doposud. První tři série osobně pokládám za takřka bezchybné, pak to šlo pozvolna dolů a kdoví jaký to bude mít propad na konci. Ale někomu se to zjevně líbí a svojí logiku si tam najde, no proč ne. P.S.: Samozřejmě vím, že Sam to s tou krádeží myslel dobře, ale jako podřízeného, kterému něco svěřím bych ho mít nechtěla. A nechápu, že mu ta rodina navzdory doživotní přísaze byla vůbec umožněna.

na příspěvěk reagoval Kaneyo

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Kaneyo

NE, NE, NE, PRÁVĚ V TOM JE SMYSL ŘÁDU. ŽE SE MUSÍ POSLECHNOU I NESMYSLNÝ ROZKAZ, JAKO NA VOJNĚ. JEDEN VOJÁK BY KNIHY UKRADL PRO DOBRO LIDSTVA A JAKO POMOC PROTI NEMRTVÝM JAKO TO UDĚLAL SAM, DALŠÍ BY JE PRODAL ZA ÚČELEM OSOBNÍHO OBOHACENÍ, TŘETÍ BY JE SPÁLIL JAKO SATANSKÉ SPISY... LIDI SI V INSTITUCÍCH NEMŮŽOU DĚLAT CO CHTĚJÍ, CO UZNAJÍ ZA VHODNÉ A TAKÉ NEDĚLAJÍ. PLNO VĚCÍ JE NESMYSLNÝCH A PŘESTO SE MUSÍ PLNIT. Znám paní, která zjistila tunelování na nějakém městském magistrátu a peníze dle svého uvážení spravedlivě místo předraženého projektu dávala na účty sociálních zařízení, do zdravotnictví a tak. Samozřejmě se na to přišlo. Nedokázala však dlouho pochopit, co udělala špatně, proč musí do vězení, když zachraňovala "lidstvo v jejich, nikoli ve svůj prospěch a dělala věci pro blaho druhých." Magistrát rozhodl, že lavička stojí já nevím kolik (třeba 100.000,-, dostal na to dotace a ona se měla řídit zákonem). Je to na světě špatně zařízeno, ale nadřízené a řád se musí dodržovat, jako například chodit do práce v čas a dodržovat dopravní předpisy, protože jinak by svět fungoval ještě hůře a nespravedlivěji. Lidi a podřízení zvláště si nemůžou dělat co chtějí, tak je to na světě zařízeno. Jako byl v prvním díle v první epizodě sťat voják-stopař, protože ze strachu utekl před nemrtvým a porušil tím nařízení noční hlídky. Takle to funguje v armádě i životě.- STAČÍ POUŽÍVAT MOZEK, Kaneyo

Kaneyo

Kaneyo (hodnocení, recenze)

Sidonka

Samwell kľúče ukradol jednému z archmajstrov; podobne ako v prvej časti tejto sezóny. A väčšina z nás by konala ako Sam. Prišiel do Citadely získavať nové vedomosti. S najväčšou pravdepodobnosťou si to iste nepredstavoval tak, že sa bude vzdelávať len o úspechoch "of better men". Konieckoncov Night's Watch je jeho druhá rodina a chcem im ísť pomôcť v boji proti mŕtvym. Všetko dáva zmysel, stačí aktivovať mozgové závity.

na příspěvěk reagoval Sidonka

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Kaneyo

Tak tak, sedmá série se dost odlišuje, když srovnáme první 4? série, kdy šlo vše pomalu, napodoboval se jedinečný Martinův styl vypravování a spousta věcí se neustále okecávala, tak momentálně dostává nálož hollywoodské akce. Proto jsem rád za takhle bravurní povídavý díl, který vše zklidní a ještě víc nás narajcuje na nadcházející finále.

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Sidonka

K Jonovi a odchodu z hlídky: "My watch has ended."... Skutečným koncem služby na Zdi je smrt a Jon skutečně položil za onu službu svůj život, čímž mu hlídka skončila. Je první, kdo byl následně oživen, tudíž neexistují žádné záznamy, jak by to mělo dál probíhat. Ale myslím, že měl právo odejít, minimálně po tom co ho několik "bratrů" zavraždilo. Jinak pozici Lorda velitele předal Eddovi.

Sam je tak trochu rošťák a zákazy vždy dokáže nějakým způsobem obejít, ale ruku na srdce. Kdo by na jeho místě udělal něco jinak.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

A ještě si Sam, řadovej člen, odnáší z nehlídané Citadely v noci knihy jaké se mu zachce vzít. Má klíče k nejhlídanějším knihám (k těm mívají přístup obvykle jen dva tři lidi z vedení) a odjíždí si s nimi v klidu pryč.... To se pak jeden nesmí divit, že se velmistrům z knihovny postupně ztratí dost svazků. Vést knihovnu tímto způsobem, asi by toho v regálech za pár let mnoho nezbylo. Každý by si prostě odnesl, co se mu zlíbí a pokládá to za bohulibé, případně by to předal jinému, novému vlastníku. - Právě v těch přísahách a řádech byla osudovost a to ze seriálu dělalo silné drama. Teď si tam každá postava dělá co chce.

na příspěvěk reagoval Kaneyo

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Mě se zdá, že si seriál zrovna nepotrpí na důslednost, řád a pravidla. Například svévolné chování mužů, hlídajících na zdi. Nemají si zakládat rodiny, nejlépe dodržovat celibát. DOŽIVOTNĚ. Sam si rodinu klidně založil. Ženy na zeď vůbec nesměly, Gilly si tam ovšem přitáhne dokonce i děcko.Do Citadely také nesměly ženy, tak prostě družku ubytujeme vedle a Sama k ní necháme docházet na noc. Doživotní slib, že budou věrni hlídce a zemřou pro ní a na ní, vysvobodí je až smrt, ze slibu se nedá vyvázat-alespoň tak to na mě působilo. Sníh si odjede pryč a na závěr řekne: "veďte si to tu kdo chcete." I když se změnila situace, najednou jsou na zdi divocí. Tolik zvratů! Teda, fungovat takhle armáda nebo kláštery, vládne tam totální chaos.

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle

Kaneyo

Kaneyo (hodnocení, recenze)

Apollyon09

 Jedno musím uznať. Seriál už stratil na svojej surovosti, intrigách a premyslenosti príbehu určité percento. Na druhej strane však sa môžme kochať vizuálne epickými bitkami, perfektne spracovanými dialógmi a čo je hlavné - rýchlym spádom deja. Ak by tento seriál bol The Walking Dead, len cesta Jona k Eastwatch by trvala polku sezóny. Scenáristi nám ponúkajú len to najpodstatnejšie z deja a my im zato môžme byť vďační.

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

jhr

Pochybuju, že by scénáristé hodili do davu takovouhle informaci, aniž by ji později dál nerozvinuli. Mimochodem krom netušícího Sama a Gilly začíná i Dany zjišťovat, že v tom zmrzlym a zamračenym mužíkovi ze Severu je něco víc. Není přece zvykem, aby se nechal Drogon takhle zkrotit u někoho cizího, i Daenerys s ním má někdy problém.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Tyhle plky od různých s prominutím individuí zde na ČSFD a jinde mě už pěkně štvou. Nic z toho co si napsal jako příklad "stagnace" nebo něčeho takové se nedá reálně brát vážně. Ve skutečnosti je největším problémem GoT jeho realističnost kdy zase kdekdo nadává na pomalé tempo a umírání postav. Pokud by se jednalo o běžný seriál tak by všechny hlavní postavy žili až do sedmé série a třeba Dany by bez následků zvolila nejsnadnější možnost jak vyhrát a vypálila by Královo přístaviště do základů a hned by z ní mohla být královna a mohl by být konec. Mimochodem Cersei samozřejmě kašle na mír jen postupuje takticky. Jednoduší než Daenerys porazit v boji je zabít ji zákeřně s úsměve ve tváři tak jako Robba Starka.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Uživatel jhr smazal svůj příspěvek.

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Všimli jste si, že byla potvrzena svatba Rhaegara a Lyanny? A byla to Gilly, kdo to zjistil! Já věděl, že v tý holce něco je. 

na příspěvěk reagoval jhr, 0verseer

Vive

Vive (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Mám pocit, že obaja sledujeme rozdielny seriál. Evidentne nerozumieš, že GoT má nejaké hlavné postavy, ktoré neumrú pred naplnením svojho príbehu. GoT nikdy nezabilo postavu predčasne, a keby umrel Jamie, nebolo by to v súlade s jeho príbehom. Navyše nechápem, ako môže niekto problém s teleportovaním brať vážne.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Kaneyo

S6E10 je vynikajúci príklad. Ono sa to totižto celé serie už od S6E6, ale ešte sa nejako ťažilo z rozbehnutého vlaku.

A nejde iba o nezmyselné teleportovanie, ktoré je už fakt otravné. Ide o ďalšie nelogickosti, ako napr. Jamieho záchrana Bronnom je scenáristická zúfalosť. Toto sa v Game of Thrones nikdy neudialo. Game of Thrones bolo zaujímavé tým, že tam mohol nečakane umrieť úplne ktokoľvek. Pre Jamieho Lannistera by to bola síce nedôstojná smrť, ale utopiť ho, aby som ho potom mohol zúfalo zachrániť mi príde ako dostačujúci dôkaz upadajúcej kvality tohto seriálu.

Prestáva ma to baviť. Postavy sa zasekli na jednom mieste, seriál stagnuje, nie je tam žiadny vývoj. Cersei sa tvári už od 6 série rovnako bezcitne, v 7S1E nám tvrdí, že na jej deťoch už nezáleží a potom chytá hysterický amok, keď sa dozvie o Olenne a jej malom tajomstve. A Daenerys ponúka mier? Kde je plánovaná blokáda King's Landing? Armáda Nepoškvrnených asi vyhladovie k smrti na Casterlyovej skále, mám armádu 100.000 dothrakov a 3 draky a moji protivníci sú na hlavu porazení, bez dostačujúcej armády, aby ubránili svoje mesto, nie to aby voči mne ešte tiahli v poli. 

na příspěvěk reagoval Vive, jhr, jhr, Kaneyo

Kaneyo

Kaneyo (hodnocení, recenze)

Ako čítam komentáre z predchádzajúcich častí; mnohí majú výhrady k údajnému teleportovaniu, cestovaniu v čase a pod. Tento seriál od samého začiatku nedefinoval predpoklady časovej a priestorovej kontinuity. Epizódy sa nikdy neodohrávali v jeden a ten istý fiktívny deň. Medzi danými scénami môžu vznikať týždne, mesiace. (Príklad) Zoberme si Varysa v S06E10, ktorý dohodol spojenectvo s Dornom a pár scén nato sa už plavil s Daenerys a spol. späť do Westeros-u.
T.j. kritizovanie tejto "abnormálnosti" je nonsens.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Od prvej scény po poslednú to bola jedna veľká fraška.

Úroveň najpopulárnejšieho seriálu na svete práve dosiahla dno. Týmto tempom dosiahne do konca série zemské jadro.

Reklama

Reklama