Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 540)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Asi hvězda za snahu a hvězda za Arnolda. Ty jeho hlášky snad vejdou v širší známost a zlidoví, ale děj filmu, pro naše dobro, snad nikoliv :) Je to vykrádačka vykrádaček, totální splácanina všeho, co bylo na toto téma natočeno. Mělo zůstat jen u jedničky a dvojky, pak je to už jen 100x nastavovaná instantní kaše plná hrudek a přešlapů. Fuj. Akce taky nuda, prostě do sebe robotci třískaj. Asi by bývalo stačilo vidět na youtube úvodní scénu s punkáčema a bylo by to dostačující, ale celý film pro to nestojí dokoukat. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

V zásadě celkem příjemnej film, který nad šeď průměru zvedá především Arnold, který hraje svou životní úlohu - stroj bez grimas - a to mu jde. Sype hlášky a ostatní mu tak nějak sekundují, i když on by tím hlavním být neměl. Emilia Clarke sice možná není typ ženské, která by drsňácky střílela roboty velkejma pistolema, ale zase se na ni mnohem lépe kouká než na nějakou nadupanou drsňačku, která by to dala reálně. Jediná chyba je, že se film snaží, aby to bylo pokračování předchozích, díky čemuž vytváří různé verze historie, kde si jeden člověk vzpomíná zároveň na obě dvě a dost to drhne. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo překombinované cestováním v čase a místy akčně "nabubřelé" ,tak by to mohlo být asi koukatelnější (hovor se sebou samým v závěru filmu aj.). Naštěstí tu určité paralely (časové) fungují a to včetně starého,ale ne zastaralého T800 (jo,pár slušných frků tam je - ať žije Arnie I´ll Be Back). Bohužel na rozdíl od prvních 2 dílů chybí jakýkoliv moment,který by byl schopen vyvolat pocit napětí. A scény,které ve mně vyvolávaly nadšení především ve dvojce,tady fungují jako cosi zcela běžného a nevylepšil to ani "Nadterminátor neboli Conor jako Genisys. Problém přitom není v tricích,ale ve scénách,které jsou pojaty spíše jako "pásová výroba". ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Když se na to budu koukat, jako na samostatný blockbuster, tak jsou to 3* s odřenýma ušima. Triky nejsou dobré a to je asi největší mínus. V kontextu terminátořího universa jsou to ale slabé 2*. Na můj vkus až příliš komediální. De facto jde o start nové série, kde už není pro Skynet místo :-( Více na FIlmfanatic.cz. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Ono už psát to co tu psali jiní nemá moc smysl, ale mě to nedá. Nevím, co mě naštvalo víc... jestli přeplácané hrátky s časem, přelidštěné vyjadřování naprogramovaných strojů, nebo rozpoluplné obsazení herců neherců. Ve výsledku vznikl předražený patvar, který je nejzábavnější v momentech, kdy přehrává, paroduje či přímo sosá z minulých dílů. Taková přesolená jednohubka po které dvakrát nesáhnete. Jednička je klasika, dvojka luxusní do dnes nepřekonaná pecka, trojka přeakčnělá komedie jejíž smysl s ohledem na minulé díly dává posledních pár minut, čtyrka příjemná změna v postapo svět, leč nic vybočujícího z řady průměrnosti a teď tenhle.... pokus. Hvězdu za ty vzpomínky, druhou za Arnieho, protože bez něj to není Terminátor, ale jinak zůstávám u prvních dvou dílů. Terminátor zemřel, ať žije Cameron. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vzít dva záporáky z legendárních prvních dvou částí? Ok. Ovšem tehdy náháněli hrůzu, ten pocit, že je máte v zádech, že nejdou zničit a tady se jako nic ztratí snad ještě před polovinou? Atmosféra nulová. Courtney strašnej jako vždy. Nemám rád alternativní reality, příjde mi to jako neschopnost scénáristů navázat rozumem na prequel... Ovšem kvůli Arnoldovi, který je v této roli skvělý, jako vždy a definuje ji dávám tři. Škoda, že tam neměl co hrát. Jeho usmívání bylo cool v T2, dokonce myslím, že pouze v režisérské verzi, ale tady prostě nemá uplatnění. Škoda, škoda. A to co se stane s Johnem? To je trochu moc... Od T3 se natočit pořádné pokračování zkrátka nedaří. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Zcela nové herecké obsazení a starý dobrý T-800 jako Arnie. Jeho ksichty a úšklebky se nikdy neomrzí. Celý film je zábavný, nedosahuje sice kvality svých předchůdců, ale akce je svěží, děj pochopitelný a v některých pasážích nutí i zapřemýšlet. Jai Courtney už není takový dřevák, jakým byl na začátku své herecké kariéry a sourozenci Clarkeové jsou bezvadní. Celkově pěkně pokoukání. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

.. a pak se to zvrhlo! Ohyzdní herci, cestování časem dozadu i dopředu, Arnold, sem tam slušná akce a efekty... sečteno a podtrženo = 2* ()

lakart 

všechny recenze uživatele

No, páni...on to nebyl průšvih!!! Ale ani se nekonal žádný revoluční počin. Klasický styl předchozích dílů se snahou ho zmodernizovat. Chvílemi jsem měl pocit, že film natáčeli skalní fanoušci, kteří se rozhodli, že zavzpomínají na staré dobré časy prvních dvou filmů a přidají k tomu trochu inovace a nový příběh. Nebylo to špatné, občas zakulhal scénář a herecké výkony, ale akce, tempo a slušný příběh znamenají dobrý pokračování kultovní série. 75% ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Za mě nejslabší díl série, to už i Salvation mě bavil víc... Tady se prostě jelo zase jen a na prachy...Efekty stály za prd, uřvanej Kyle Reese, J.Connor bezva, jen ve traileru ukázáno co se s ním stane-opět aby šel do kina aspon někdo... Zbytečný motání se kolem cestování tam a všemi směry, kdy i Einsteinovi by z toho praskla cévka a šel do Bílé Vody... Ještě že byl Arnold, ten nezklame nikdy... Další díly bych ani nepotřeboval... 5/10 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

"Nice to meet you. Get out." :-D 24. 10. 2020: Repete po pěti letech. Genisys je návrat k osvědčenému konceptu cestování časem do dob před Skynetem, ale malinko přetahuje strunu. Cestuje se tady totiž tam i zpět a vznikají z toho mindfuckové paradoxy, které nejsou dobře vyřešené. Pravdou je, že se tady toho stane strašně moc, je tu spousta akce a člověk to místy těžko pobírá, dost věcí si musí domyslet, nejsou dovysvětlené. Mrak hlášek, T-800 alias děda je místy fakt vtipný. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Kdy už konečně omezené americké mozečky pochopí, že Terminátorovi odzvonilo? Já chápu, že tato legenda nikdy nezemře, ale... S každým novým terminátorem od roku 1991 fanoušci čekají něco, co oživí vzpomínky z prvních dvou dílů, ale bohužel. Já zkousnul ještě trojku, ale i to byla už slabota. Čas člověk nezastaví a Arnieho věk taky ne. Rádoby propracovanější remake prvního dílu, kterej je tak zmatečnej, že člověk, kterej vidí Terminátora poprvé, nepochopí vůbec nic a ani na to vlastně koukat nemusí. Emilia je sice pohledná vycházející hvězdička ze hry o trůny, ale na roli Sáry mi teda seděla asi jako jablko do krabice od vajec. No name s holčíčím příjmením Jai Courtney taky nebyla dobrá volba. Nejlíp mi opravdu asi vyšel guvernér a slušný efekty, jinak je to jen další pokus oslnit nenáročného diváka, kterýmu se chvějou slabiny i při sledování ordinace v růžový zahradě --->50% ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Odulá tvářička z reklamy na dětskou přesnídávku s prodavačem kaviáru z Vladivostoku zachraňují svět. Od počátku nejistě a rozpačitě pojato a bohužel dotaženo až do unylého a únavného konce, ve kterém se všichni zúčastnění prokecají téměř k sebevraždě. Nebýt páru vsuvek vykradených z předchozích dílů, uchodil bych se z nudy cestou do ledničky a zpět. Nechci sahat na ikonu celé ságy, ale kdyby se své role vzdal, mohli bychom se jen s trochou dalších prázdných záběrů dočkat seriálu, u kterého by možná nejmladší generace televizních všečumilů sázela lajky na facebooku. Takto ať si mne ostouzí kdo chce, víc věřím Wimmerovi jeho maďarštinu. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Solidní dílko s roztomilým Arnoldem azrochu popleteným dějem. Jinak ale triky, spád a rozuzlení nejsou špatné, i když se pořád motají kolem toho samého a příběh dál vlastně nijak nerozvíjejí. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Trošku guláš s těmi časovými linkami, dobré odkazy na předchozí díly. Emilia je na zahrání Sarah až příliš milé děvče, chtělo to nějakou drsnější herečku :-) ()

rejsek9 

všechny recenze uživatele

Terminátora provázel od prvního dílu určitý vývoj, až dokonce evoluce bych to nazval. Já jsem byl spokojen, ale nepovažoval jsem pro mě tuto sérii za kultovní. Čtyřka už ale byla tragičtější, i přestože tam hráli moji oblíbenci Bale a Worthington. V tomhle díle už tvůrci nemuseli vymýšlet nic nového, i když to nese určité riziko nekvalitního klišé. Taylor se však s tím popasoval skvělě, a z Genisys se vyklubalo příjemné překvapení. Přišli noví lepší terminátoři, Arnold jako ne-herec zabodoval, Příběhově to nebylo horší jak minulé díly a dokonce si musím pochvalovat první chvilky odehrávající se v minulosti, kdy i kapka kultovní nostalgie spadla na mě. Snad jen Kyle mi nebyl tak sympatický.... ()

Lupes odpad!

všechny recenze uživatele

Karla: "Ta záhadná postava tam dole v zahradě, to jsem byla já, Tomáši.” Tomáš: "Ty, Karlo? Myslel jsem, že to byla Hedvika.” Karla: "Kdepak, Tomáši. V té době Hedvika právě rodila tvé dítě.” Tomáš: "Mé dítě? Myslel jsem, že je to Karlovo dítě.” Karla: "Karel Hedviku vůbec neznal.” Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...” Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.” // Jak vidno, Cimrman to napsal už dřív a lépe. Jen ty efekty neuměl ještě docenit...// Názor k filmu? Takovou slátaninu aby člověk pohledal. Že já na to koukal! // Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.” Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

No...je to maglajz. Strašná holomajzna, ale čekal jsem to o dost horší než jsem ve výsledku dostal. První pravidlo zní nepřemýšlet. Pokud se budete snažit si Genysis někam zařadit, vznikne průser, protože to v širším měřítku nedává vůbec, ale fakt vůbec žádnej smysl. Trojku to naprosto ignoruje a je tu spousta otázek, který si divák položí a nedostane na ní odpověď, snad se dozvíme v dalších dílech víc. Akce je tu hodně, hodně se střílí, nikdo nepřemýšlí a nikdo se nechová logicky, takže takový dnešní standart. Co mě ale fakt sralo, jsou vtipy. Prostě sem nepasujou! Ve trojce to bylo supr, protože to nikdo nebral moc vážně a jen jsme si užili jízdu, jenže tady se to tváří minimálně stejně tak jako Den zúčtování. Arnoldův americký úsměv dejme tomu, ale pojmenovat terminátora "děda" (!) je fakt na přesdržku a kopanec mezi nohy, prostě to degraduje už tak nízkou úroveň. Herci jsou kapitola sama o sebe, ale shrnul bych to asi takhle. Když je nejlepší herec na plátně Arnold tvářící se jak kretén, tak je něco špatně. Jason Clarke je pako, Emilia Clarke má charisma válečníka asi jako Barbie a Jai Courtney je sice sympaťák a hezky se tváří, ale jak otevře pusu, jde to do kopru. PS - J.K. Simmons je geniální! :-) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho cestovali časem sem a tam, až se sami vytunelovali. Je zde (bohužel) citelný přechod k mládežnickým ságám a nezachrání to ani Děda Arnold T-800. Ve chvílích, kdy se něco dělo, to bylo slušné, ale zbytek, včetně celkové koncepce, tradiční příznivce zklame. 50%. ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama