Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (283)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Pověst tohoto snímku jako zábavné vybíjené ve které se těžko předem odhaduje kdo poletí z kola ven je oprávněná a jednotlivá zabití jsou také docela výživná. Ovšem obvyklá demence postav, které mají možnost dorazit ležícího protivníka a raději se dají na úprk aby mohli být vzápětí sami zneškodněny zde překračuje obvyklou míru. Zejména Beth je v tomhle ohledu přebornicí a jako idiot se chová kdekdo, třeba i policejní důstojník. Samotný konec pak zkušeného diváky stěží překvapí. Ale přece jen - pozitiva tu převažují, v rámci žánru lehký nadprůměr. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době můžu opět s klidem říci, že jsem viděl parádní brutální exploitation. To napětí absolutně zbouralo všechny mé výtky ohledně chování postav. Ty výtky směřují především ke druhé polovině filmu, kde už to chování bylo opravdu za hranicí reálného pudu sebezáchovy. Ke všemu, jak už bývá zvykem, až na jednu výjimku, byly oběti opět neschopní dorazit mučitele. Já nevím, ale kdyby mně někdo mučil, zabíjel kamarády a ohrožoval můj život, tak ho přece ve vhodnou chvíli nepraštím jenom jednou, ale mlátím ho dokud by mi síly stačily, až by byl rozsekanej totálně na maděru. Samozřejmě tady to opět odflákly, aby mohl teror a děj dál pokračovat. Bohužel konec se povedl jen na půl: na jednu stranu nabídnul vynikající zvrat, na druhou stranu už to bylo dost zcestný a přehnaný. Nicméně nadprůměrná hororová a exploitová podívaná, takže šup s ní do mých TOPek. 80% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi sugestivní horor/thriller, ve kterém sice neteče krev proudem, není zde ani přemíra nějakých nechuťáren, vlastně se v něm ani moc nemluví sprostě, přesto anebo právě proto působí velmi osvěžujícím dojmem. Film, kterej hraje hlavně na tu psychologickou stránku věci, což se mu, i díky skvělému obsazení (s vynikající Rebeccou De Mornay v čele) a trefně vybrané hudbě daří na jedničku. V každém z nás se skrývá kousek vraha... ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, takhle nějak si představuju správnej masakr (na plátně). Je vidět, že se Bousman v tomhle směru při režírování několika pokračování série Saw opravdu něco přiučil. Podobných filmů je totiž spousta a mají tendenci spolu splývat. Tohle není ten případ. U Mother's Day nikdy nevíte, kdo zrovna zaklepe bačkorama, nebo co zase onu mile tvářící se maminku napadne za zvrácenost - smekáme před psycho výkonem R. D. Mornayové - 80%. PS: Pokud se vám její výchova ratolestí zdála neortodoxní, mrkněte se na Špičák a pak teprv kruťte hlavou ;). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)

Reklama

Reklama