Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 3

(série)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě trochu otravovala a nudila dlouhými debatami, které nic neřešily a bezcílným pobíháním po lese, třetí série mě překvapila velice příjemně, děj měl daleko lepší spád a nedělo se nic, co by příběh zbytečně brzdilo, vyjímku představuje nešťastná dvanáctá epizoda, která neměla pro vývoj příběhu žádný význam. Oceňuji, že se tvůrci i nadále nebojí obětovat i některou z důležitých postav, děj je tak mnohem přesvědčivější. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V počtu dílů ještě více přitlačila (nyní 16) a prakticky navazuje na tempo předchozí řady. To mě celkem mrzí, protože to seriálu opravdu neprospívá. Přiznávám, že díky změně lokace a zapojení řady nových postav se tempo rozjelo. Bohužel začínám cítit klišé. Tedy pokud si najdete postavu, která vás mega-irituje (protože je hajzl nebo kráva) buďte si jistí že vydrží nesežrán celou sérii (nebo se dokonce transportuje do série další). Prostě a protože je scénaristicky pohodlné tak výraznou postavu v ději nechat. ()

Reklama

camper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je lepší než ty předchozí a zaručeně Vás vtáhne do děje. Skupina najde nové útočiště před chodci ve věznici. Objevují se nové postavy, některým je dán větší prostor, jiným na můj vkus až moc malý, ale některé každopádně stojí za to. Tahle série vtáhne do děje takovým způsobem, že jen sedíte a hltáte jednu epizodu za druhou. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fight the dead. Fear the living." ___________ Nikdy nezapomenu na to, když jsme na základce měli o téhle sérii nekonečný debatní kroužky. Třetí řada je takový pomyslný level up, který celou koncepci seriálu transformoval z béčkové zombie show na nervydrásající thriller s prvky hororu, který nezapomíná na osobité momenty, adrenalinovou akci, a pohlcující atmosféru, z který tuhne krev v žilách. Za mě jeden z vrcholů celého seriálu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.5-9/10. Upřímně nechápu jak jsem tuto sérii mohl tak dlouhou dobu podhodnocovat, za mě třěba jedna z nejlepších sériích, možná i lepší jak 2 série. Daleko líp a ucelenně zde funguje napětí, má to lepší vyznění a zasazení. Vězení prostě bylo best. Guvernér je zmrd hned napohled a mátě chuť mu vypíchnout i to druhý oko co mu zbývá a radost toho chuje nenávidět. Guvernér i přesto jak ho nemusím, je jedna z nejlíp napsaných TWD postav co je doveden k dokonalosti a 4. série v tom už jenom utvrzuje a vlastně celá linka ve Woodbery byla hezké odtrhnutí od hl linky. Dostáváme do toho nové postavy. Dohajzlu miluju tě Michonne! Lepší vykreslení dalších důležitých postav. Rozvíjení děje. Brutalita. Akce. Horrorové aspekty. Špínou prolezlé vězení atp. No prostě byl to randál! ()

Galerie (586)

Zajímavosti (86)

  • Lauren Cohan (Maggie) žartovala, že jej jediné zranenie pochádza z nákupného košíka. (molcan2)
  • Scott Wilson (Hershel) přiznal, že při natáčení scén na začátku 3. série, kdy je v bezvědomí, často usínal. (TwoFace)

Reklama

Reklama