Reklama

Reklama

Daikaidžú kettó: Gamera tai Barugon

  • Japonsko 大怪獣決闘 ガメラ対バルゴン (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gamera uniká ze svého vesmírného vězení, do kterého ho uvrhli lidé, a vrací se Zemi, tentokrát už nikoliv jako ničitel, nýbrž jako ochránce. Pouze on totiž může zabránit tomu, aby bylo celé Japonsko srovnáno se zemí Barugonem – gigantickým plazem, který se vylíhl z obrovského opálu, který objevila skupinka lovců pokladů v posvátné domorodé jeskyni kdesi na neprobádaném tropickém ostrově. Obstojí Gamerův oheň a schopnost létat proti Barugonově smrtícímu ledovému dechu a duhovým paprskům? (Israha)

(více)

Recenze (5)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pořád mají dobré nápady na film a pořád se hodně snaží je zdokonalovat ale ještě je čeká dlouhá cesta. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Jeden bod zato, že se scénář poctivě snažil vysvětlit genezi, způsob, jak monstrum oživlo, a tak. Nicméně... Gamera tu je za bezohlednou hnusku čistě jen jdoucí po zdrojích energie. Jen tak z rozmaru zničí přehradu, to teda neberu. Barugon je odporné monstrum chrlící něco jako podchlazený dusík - mrazí sosákem, který vystrkuje z tlamy. Dělá vražednou duhu (fakt) a taky má roh jak brouk roháč (nebo zvětšený nosorožčí), nicméně s ním neumí bodat, ale z boku s ním poplácává. Herecké výkony jsou otřesné, klišé jedno za druhým jak vyšité. Pochopitelně na Nové Guinei v primitivním kmenu jsou dva plynně hovořící kultivovanou japonštinou vyšších vrstev s mírným kansaiským přízvukem. Jediné snad pozitivní je, že rozdupání domů a vojenské techniky pro změnu neschytá Tokio, ale Kóbe a Ósaka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvotne som zhliadol raritnú verziu ( 81 min ), širokoúhlu, japonskú s anglickými titulkami, v ktorej sa Gamera vôbec nevyskytovala, pričom ľudstvo ( Japonci ) si musia vystačiť s inými fígľami, aby monštrum menom Barugon, dostali do kolien. Následne som zhliadol ´´amerikánsku´´ verziu, ktorá je dokonca o sedem minút dlhšia, ktorá Gameru obsahuje, jej návrat na Zem, jej kŕmenie a počas deja následné fighty s Barugonom. Kupodivu obe verzie fungujú, či už bez alebo s prítomnosťou populárnej magakorytnačky. A existuje ´´original japanese cut´´ dlhý 101 minút, ktorý zrejme obsahuje akési predĺžené sekvencie z oboch verzií. Tak či onak, ide o dôstojný príspevok pre kaiju žáner a pravdepodobne najdospelejší ´´gamerácky,, opus. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud se týká scénáře, tak není snímek „Daikaijû kettô: Gamera tai Barugon“ opravdu ničím výjimečným, co by vás mělo nějak vytrhnout. Klasický úvod s lidmi, klasický příchod monstra, destrukce, no a nakonec finální souboj, který rozhodne kdo s koho. Není to v ničem překvapivé, místy jsou pěkně použity miniatury, které budou většině diváků vadit, no a pak už to jen končí nějakým tím poselstvím. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Hodnotit objektivní kvalitu filmu, musel bych souhlasit s zelvopyrem - první půlka je neskutečně utahaná, vlastně všechno co se děje do zrození Barugona by se dalo sfouknout za 15minut. I po příchodu Barugona na scénu to nejsou žádně monster orgie, ale když si vezmu kolik debility a klišé autoři naplácali v poslední třetině nejde nedat těsné 4*. Barugon likviduje Ósaku zmrazujícím dechem-> pošleme na něj rakety; Barugon zničí rakety duhou co vypouští ze zad(!) -> zničíme ho obřím zcadlem a odrazíme duhu do něj (Opration Reflection); Barugon má dle legendy slabost na vodu a má rád diamanty -> dáme 5000 karátový diamant pod vrtulník a budeme lákat Barugona do jezera (Operation Diamond) atd atd. Ještě že přijde Gamera dá Barugonovi co proto, až z něj stříkají gezíry fialové břečky. ()

Reklama

Reklama