Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprestižnější hudební událost roku uvede Česká televize v přímém přenosu ze Staples Center v Los Angeles i v roce 2010. Nominace na dvaapadesáté udílení hudebních cen ovládla s deseti nominacemi americká zpěvačka Beyoncé, která byla nominovaná také v kategoriích album a nahrávka roku. Jen o dvě nominace za ní zaostala country zpěvačka Taylor Swift, se šesti pak následovali Black Eyed Peas, Kanye West a Maxwell. Pokud chcete znát vítěze všech sto devíti kategorií, dívejte se na slavností udílení 31. ledna 2010 od 02:00 hodin na ČT2. Průvodci největší hudební noci roku budou Jan Rejžek a překladatelka Dana Hábová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Handle 

všechny recenze uživatele

Přímý přenos jsem neviděl, viděl jsem jen nějaké vystoupení, děkovačky a jména vítězů.. Avšak musím zde pozvednout vystoupení P!nk, to co ona dokáže, je neuvěřitelný ! Viset vzhůru nohama a zpívat ? Wow! Jinak potom to je ta americká show, kterou my všichni už dobře známe a baví nás - extravagantní Lady GaGa, zábavní Black Eyed Peas či krásná Beyoncé. Mnoho výkonů bylo výborných, ale pro mě ani ten největší nářez s padesáti tanečníky a světelnými efekty není tak dechberoucí a upřímný jako výkon P!nk - přesto, že bohužel nic nevyhrála je její výkon mnohdy označen jako nejlepší na Grammy vůbec, ona je vážně nedoceněná, kdo neviděl, určitě doporučuji shlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=wqRqCy8bVcc ()

vojtik 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Připadal jsem si jako v cirkuse. Hraje tam hudba. Je tam hodně lidí. Vypadá to tam jako v manéži. Jsou tam nějaké ty vystoupení. A někteří vypadají jako zvířata (ano myslím si, že Jay-Z vypadá jako hroch a Eminem skáče jak klokan). Připadá mi, že už tam ani tolik nejde o nějaké předávání cen - to je pouhá formalita. Spíš jde o co nejbizarnější a "nejvelkolepější" show, kde jde hlavně o to nacpat co nejvíce hvězd na jedno místo a říkat tomu "Bohatí lidé mají večírek", nebo chcete-li "Předávání cen pro nejdojnější krávy". Problém je, že akce takového typu mě baví první půlku. Pro člověka, kterému se líbí soudobá populární muzika si tam své najde, v mém případě jsem si opravdu připadal jako v cirkuse. Hlavně aby to bavilo, ale o nějakou seriózní věc tu nejde. Holt Amerika má peníze a takovéhle věci asi požadují za nepostradatelné. Jinak kamera, režie, střih a samotná vystoupení je jak už to tak bývá na profesionální úrovni. Oslnivostí nešetřili. Nejlepší vystoupení: Pink houpající se na "hrazdě" - jak jsem říkal je to cirkus :) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hezké kostýmky a milé žvanění a semotamo ňácí ti rebelové a rebelky a všichni se maj rádi a mají rádi prachy a v prachu hvězd troška té muziky a... "...tatínek J. už není..." ...no a to je asi tak celý... Ještě že to neplatila Mattoni, že... :-| . . . Prostě jedna velká načančaná zdechlina... Ale zase proti těm tušašským estrádám - tohle je ta ryzí popkultůra, tohle je opravdový šoubyznys... %-] . . . Děkujeme Americe a koule se točí dál... - - - P.S. A Rejžek prej už teď bude hodnej, hmm... Vem si příklad ze Zuba, Honzo!... ;o/ - - - - - (Sledováno úmorně jedním okem na prvního úmora 2010 na ČT2, hodnocení 15., komentář zde jako neakademický čtvrtý - 1.2.2010) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že místo reklamy tam ČT vrazila klip Weapon of Choice od Fatboye s výborným Walkenem. Jinak klasická přehlídka toho, jak se maj všichni muzikanti rádi, prokládaná pár živákama s "futuristickou" choreografií. Trapný akcent kladen na hype country a folku. Tak sem to nakonec asi v půl čtvrtý vzdal a nakonec ani neviděl Davea Matthewse. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

2 hvězdičky za užasné vystoupení zpěvačky P!nk a jejím Glitter In The Air zavěšená u stropu haly. A tu poslední 3tí hvězdičku dávám za dobrý zvuk a přenos + skupinu Black Eyed Peas. Ovšem co mě hodně vadilo, byly reklamy každých 5 minut, a hlavně ty výsledky. Grammy ceny už nejsou "prestižní"! Už to není o kvalitě, ale o oblíbenosti. Jak mohla Taylor Swift získat 4 Grammy? (včetně tý za nejlepší album!)?? A Beyoncé mě zklamala. Vystoupení nemělo štávu - nuda a to že si odnesla 6 gramofonků beru jako Americký vtip v hudebním světě. Sice je dobrá, ale zas tak moc né. ()

Zajímavosti (3)

  • Poprvé v kariéře cenu získali veteráni Iron Maiden, Judas Priest a AC/DC. (Paity)
  • Beyoncé získala deset cen, včetně ceny za nejlepší píseň pro skladbu "Single Ladies". Taylor Swift získala čtyři ceny, včetně ceny za album roku za její "Fearless". (Paity)
  • V přímém přenosu bylo uděleno pouze deset cen, ostatních 99 bylo uděleno ve veřejně nevysílané části ceremoniálu. (Paity)

Reklama

Reklama