Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (41)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrození jednoho z nejgeniálnějších seriálů, co jsem kdy viděla. (A také jednoho z mých nejoblíbenějších homosexuálních shipů. :D) Tempo začíná velice slušně, dalším dílem se trochu uklidní a v tom třetím graduje na maximum. Doslova, hlavně konec epizody The Great Game je odzbrojující. Což ostatně je každý poslední díl tohoto seriálu. Za zmínku stojí i postupné odhalování Jima Moriartyho, o kterým zpočátku nic moc nevíme, užíváme si to zahalení tajemna a na konci se ukáže v celé své potrhlé kráse. Zaručeně jeden z nejlepších záporáků. Hlavně seriál je plný ikonických hlášek, obzvlášť hned v prvním díle. Jo, takhle se vybudovává závislost.. I’m not a psychopath, Anderson. I’m a high-functioning sociopath. Do your research. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je cítit, že první série byla uvažována jako (možná) jediná - celá je postavená jako tribut původnímu Sherlockovi, v druhé řadě pak samozřejmě Watsonovi (zejm. v druhém dílu) a samozřejmě Moriartimu (ve třetím dílu). A funguje to naprosto dokonale (teda, první a třetí díl dokonale, druhý "jen" velmi dobře). Bohužel, zpětně je první série zároveň nejlepší a kvalitou nejvyrovnanější. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé epizódy síce nie sú všetky za plný počet, ale ako celok, kedy je nám predstavený zhusta nový, postmoderný fikčný svet s inak značne otrepanou seriálovou postavou, skrátka Sherlock nemá chybu. Chybu nemajú ani Cumberbatch s Freemanom a nakoniec som si zvykol aj na Scotta ako Sherlockou nemesis. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to bol povedal že seriálový Sherlock bude taká pecka. Len vysoké percentá to istili, ale tým netreba vždy veriť. To pomalé tempo tam je cítiť ale vždy ta pointa proste príde a človek si vychutnáva každú jednu epizódu. Aj napriek veľkej stopáži, je to od tvorcov tohtoročného draculu, ale spoločne to ma len dĺžku epizód a takisto počet. Kvalitou je niekde inde . Pilot najlepší, druhý diel o niečo slabší ale treti opäť výborný. Genialita, toto je silný konkurent do mojej top 10. Zrejme niečo vyradí, uvidíme, dám si aj ďalšie série. A dúfam že budú minimálne tak napínavé ako táto prvá. 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě i na druhý pohled velmi bavila. Jasně se v ní ukázalo, že Sherlock není James Bond, ve chvíli, kdy se ve druhé epizodě tvůrci uchýlili ke spíše akčnímu pojetí, přestalo kouzlo působit a kvalita šla dolů, aby hned následující díl, jehož děj probíhal v mnohem klidnějším tempu, fungoval jako ten nejlepší z první řady. Pořádná porce dedukce a suchého humoru na mě platila mnohem víc než divoce vykopávající členové čínské mafie. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Když Sherlock (Benedict Cumberbatch) najde mrtvého bankéře na posteli, je zřetelně vidět, že jeho mrtvola dýchá. (Will_X)
  • V tomto díle je párkrát zmíněna Česká republika. (karol_)
  • V první epizodě seriálu se dozvíme, že žena v růžovém přijela do Londýna z Cardiffu. Právě tam se ve stejné době (v lednu 2009) natáčel seriál Pán času (od r. 2005), další projekt scenáristy Stevena Moffata. (Itar)

Reklama

Reklama