Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Redi 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být slušný 30 minutový 'kraťas'. Ale takto ne... už i jen jedna scéna z The Road, která měla podobný námět jako celý tento film a měla jen několik pár minut, byla akčně a celkově zábavnější, s lepší atmosférou než tohle střílení do nesmyslně nabíhajících kanibalů do baráku. Ale mělo to koule (jo s brutalitou se docela nešetřilo, i když už jsem na ty digitální zářezy, krev apod. dost háklivý), uvěřitelnou výpravu a výbornou až bizarně úsměvnou závěrečnou scénku. Jestli někomu stačí tak málo... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, viac som vlastne ani nečakal, ale aj tak je to jeden z tých slabších, čisto priemerných postapokalyptických krváčikov, takže čakať kvality spomínaného The Road je úplný nezmysel. Nízky rozpočet bolo cítiť na každom kroku, kamera dosť roztrasená, postavy mi veľa nehovorili, scenár a dej taktiež nestál za nič. Sú tu proste dve skupinky ľudí, dobrí a zlí, a bojujú proti sebe, to je celé. Do toho nejaké sympatické mučeníčko, dostatok akcie a krvi (len treba prekúsnuť tradične nudný úvod). Akonáhle však došlo k stretu medzi kladnými a zápornými hrdinami, je to chutný masakrík, najmä záver som si vychutnal najviac. Akože celkovo Ok, aj keď do histórie sa to sotva zapíše. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický snímek. Hned na začátku dojde k první akci, ale divák ještě netuší, jaké nebezpečí lidem hrozí. Poté sledujeme skupinu lidí putujících zničenou krajinou, kteří utíkají před nimi. Až v momentě konfliktu se ukáže, kdo jsou oni, přičemž je těžké říci, kdo je zlý a kdo hodný. Jde totiž o přežití. Více černobílý než barevný film připomene řadu podobných snímků, z nichž se určitě vybaví minimálně Noc oživlých mrtvol. Snímek má napětí (pocit ohrožení je neustálý) a velmi dobrou hudbu (Rock Mafia), co vytváří patřičnou atmosféru. Každou chvíli očekáváte lekačku (zkoumání opuštěného domu), ale ona se nedostavuje... Závěr je obohacen o temné horrorové obrazy (oni přicházejí v mlze a v plášti noci) a výživné gore. Hvězdu přidávám za skvělý rozmáchlý závěr s.... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal, že to bude o dost horší. Mám postapokalyptický filmy rád, a prestože tohle není nijak originální, příběh není nijak překvapivý, spíš přímočarý, jsem ve výsledku spokojený. Asi jsem viděl moc hovadin v poslední době... :) Určitě jsou lepší snímky tohoto ražení, ale ty mají ode mě stejně plnej....toto má 70%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Všech pět hlavních protagonistů několika vlastními nápady pomohlo s návrhy oděvů. Například s nápadem kolenních a loketních chráničů filmové Mary nepřišli filmaři, nýbrž samotná herečka Ashley Bell. (Conspi)
  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom meste Ottawa. (Sufferer)

Reklama

Reklama