Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde určité sklamanie, pretože som čakal extra krvavý temný príbeh, ale naplnilo sa mi to len sčasti. Temné to možno bolo, ale najmä kvôli tomu, že väčšina sa odohrávala samozrejme v noci. Drsné to bolo málo, pretože žiadne ultra gore scény sa tam nenatlačili. Ľakačky sme nedostali žiadne, po technickej stránke to však bolo vysoko nadpriemerné. Casting celkom ušiel, ale v podstate ani jedna z postáv nebola vyslovene tak sympatická, že by jej človek riadne nadŕžal. Dracula bol spracovaný viac ako len slušne, ale absolútne sa nevyužil jeho potenciál. Na druhú stranu si viem predstaviť prípadné pokračovanie, ktorému by otvorený koniec napovedal. Kde sú časy upírskych filmov ála 30 dní dlhá noc? To bol luxus vtedy a bol by aj dnes, kedy by nielen obstál v súčasnej konkurencii, ale aj by ju deklasoval na plnej čiare. Popravde aj pôvodný Dracula s Hopkinsom, Reevesom a Oldmanom mal viac čo do seba, ako toto. Nebolo to márne, ale určite som mal vyššie očakávania. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Stokerův Drákula patří mezi mé nejoblíbenější knihy a proto mě příjemně překvapilo, že se někdo rozhodl zadaptovat jednu přehlíženou podkapitolu, která mapuje cestu lodi Demeter, na níž se Drákula coby náklad plavil přes Evropu do Anglie. Film rozhodně táhnou herecké výkony kapitána v podání Liama Cunninghama a prvního důstojníka s tváří Davida Dastalmachiana, u kterého si neustále říkám, že je škoda, že nedostává větší role. Největší chybou celého hororu je ale jeho délka, jelikož pár stránek na dvě hodiny opravdu nenatáhnete. Mohla to být příjemná hodinu a půl dlouhá jednohubka, ale táhne se to opravdu příšerně a nové podzápletky tomu nepomáhají. Tvůrci si totiž řekli, že posádku rozšíří o dítě, ženu a černocha, který to také přežije, aby mohli navnadit na možné pokračování. Začátek byl opravdu solidní, ale po vyplutí to jde z kopce... a o tom přeci celý film měl být... o Drákulově řádění na lodi. Hodnocení: 30 % ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No nevím. Svoje fanoušky si tohle filmový zpracování určitě najde. Mě ale tahle vybíjená na lodi Demeter zase až tak nebrala. Jsem asi zastáncem staré školy. Klasika je prostě klasika. A pokud bych už měl volit nějaký to novější filmový zpracování Stokerovy knihy byl by to Dracula(1992). Zajímavej film na tohle téma je i Shadow of the Vampire(2000). To jsem ale trochu odbočil. Moc jsem si od The Last Voyage of the Demeter nesliboval takže ve výsledku nejsem ani tak zklamanej. Na filmu lze najít určitý pozitiva ale jako celek je to za mě spíš slabší průměr na kterej se sice podívat dalo,  podruhé ho už vidět ale znovu nepotřebuju. Slabší 3hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Posádka rum nasává, krvesaj ji vysává.“ Pak není divu, že se Drákula s roztaženými křídly motá v ráhnoví jako ožralý netopýr. Dvouhvězdičková zážitková plavba s polopenzí a vcelku hororovým podpalubím, kde se krysám i mně hrůzou ježily chlupy i na zadku, bohužel se strašidelně tupým scénářem. Korunu tomu dali trikaři a paní v maskérně, velká fanynka Tolkiena, takže nás děsí Nosferatu s tváří Gluma a tělem anorektičky. LODNÍ OKÉNKO: [][] Čeho je škuner Demeter plný? ≈≈ Dementů. ≈≈ Dementních dialogů: „Proč chce upír do Londýna?“ Anna: „Protože v mé zemi už nezbyl nikdo, na kom by se krmil.“ Tvl, vycucal celou Transylvánii, 2 miliony vesničanů?! Chudák hrabě, napitej jak houba. ≈≈ Je plný beden. Největší hlína byla se psem, který prý roztrhal dobytek a pak i sám sebe! ≈≈ Dementů s neuceleným vzděláním. MUDr. Clemens ví, kde má nemrtvý srdce, ale v životě neslyšel o léčbě osikovým kůlem. [][] Nebo. Hrabě Annu vysával týdny, coby krevní konzervu, ale jí žádné špičáky nenarostly. Zato jednou kousnutý námořník se přeměnil na upíra rychleji, než bys řekl cucflek. Závěr pobavil. Bílá holka chtěla pohodlí a po východu slunce dojemně shořet vsedě, tak se zmocnila voru. Na černého zbyla zase jen kláda. Hnusný rasismus! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je velký průser, že to bude tak špatné jsem teda nečekal. Loď Demeter pluje do Anglie uvnitř je ženská co z ní nasával Drákula a Drákula ženskou z tama osvobodí a Drákula ožije a zabíjí posádku. Ačkoliv to takhle působí zajímavě je to nudné  a dlouhé , vraždy jsou ve tmě a moc z toho nemáte herci jsou nezajímaví a jediný na koho si po konci vzpomenu je ten černoch a to ne kvůli tomu, že by to byl dobrý herec , ale kvůli tomu, že je to jediná černá postava ve filmu a na konci má přednášku o tom jak je svět diskriminuje (asi na to přispěly teroristé z Blm). Triky jsou taky příšerné různé upalování postav vypadá hůře než v Van Helsingovi a to ten film je starý už 19 let. P.s. co za idioty posílá do Londýna hlínu to tam jako žádnou nemají? P.s. 2 Proč toho Drákulu nehledaly za dne sami tam říkají, že v noci je nejsilnější a ty idioti ho hledají vždy v noci.   40 procent ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama