Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 604)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel | Hudba: Erran Baron Cohen | Produkcia: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel, Anthony Hines, Scott Rudin | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Four by Two Times | Rozpočet: 65 miliónov $ | Tržby: 177,547,352 $ || Tentokrát mi to nesadlo. Vlastne, keď mám byť úprimný, Baron Cohen mi zatial nebol nepríjemný len v Boratovi. Tam bola téma menej citlivá. Podobne ako mi nesadol "dramatický" Let 91, tak isto mi vadil "komický" Diktátor. Podarených gagov a odkazov je tam samozrejme habadej, človek sa určite zasmeje, ale celá forma a dej je len predimenzovaným úletom Baron Cohena a jeho týmu, ktorý už neviem brať ani ako nadsázku... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Skoro je chyba, že je tam těm vtipů až moc (a jak je u Cohena zvykem velmi rozdílného druhu a úrovně), takže se člověk zasměje asi jen každému třetímu. Další věc je, že Cohen šije do všech natolik "vyváženě" (ano, je to paradoxní), že trochu zanikne hlavní satirizovaný cíl - což IMHO je nekonzistentní vztah USA k různým diktaturám. Od Cohena jsou navíc všechny vtipy sice nekorektní, ale v podstatě bezpečné - vzdělaný bohatý Žid s hordou právníků za zadkem si dělá legraci ze všech, aniž by mu cokoli hrozilo a aniž by se pro cokoli musel angažovat. V tom se velmi liší od Chaplina, který za války natočil Diktátora a po válce se stal nežádoucí osobou. Ale jinak - jeden z vrcholných komediálních kousků posledních let. Proslov o tom, jak se liší demokracie od diktatury, je geniální. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Borat aj Bruno pôsobili dôverihodne a vďaka tomu nesmierne vtipne. Mali lepšie gagy a nekorektnosť bola kvoli uveriteľnosti niekde úplne inde. Diktátor je už len divadlom v ktorom sú všetci účinkujúci herci. Je to film a svoju nekorektnosť by posúval vyššie len vtedy, ak by účinkujúci neboli všetko herci, ale bežní ľudia, ale na to už mali tvorcovia malé gule. Priemerná komédia (Ali G im vyšiel v tomto formáte viac). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami trápne, miestami priemerne, miestami neskutočné hlody. Niekoho pobúri, niekoho pobaví. Nemôžem povedať, že by ma táto šaškáreň nebavila - to by som klamal. Sem tam som sa usmial, sem tam uškrnul a asi tri krát pukal od smiechu. Presne taký je Diktátor. Lepšia komédia, ktorá však opakuje staré vtipy, ktoré sme už niekde videli, doplnená o nové gegy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)

Reklama

Reklama