Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 605)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HAFAAZ ALADEEN SE NARODIL V ROCE 1973. JE ZNÁM SVÝMI TYPICKÝMI VOUSY, OCHRANKOU Z 30 ŽENSKÝCH STRÁŽÍ (O KTERÝCH TVRDÍ, ŽE JSOU PANNY). K MOCI PŘIŠEL V SEDMI LETECH....“ /// Vlastně je to geniální nápad, dělat si prdel ze všech těch Mao Ce-tungů, Kim Ir-senů, Husajnů (třeba Udaj byl dobrej ,,kolík“). Tyhle lidský karikatury a jejich činy vzbuzujou úsměv – když tam samozřejmě nežijete. Ujetej a zvrhlej humor plnej válečnejch zločinců, pedofilních slůvek (a myšlenek), politický fóry, přiblblý fórky, taky někdy nechutný a (ale fakt malilinko) trapný. Všichni fekálníci zapláčou (kecám, ale dá se to pod hrozbou sejmutí vydržet), ale třeba propadnou kouzlu masturbace (jasně, taky tohle moc nemusím – jako vtipy vole…). Pravda, víc se pobavěj ti, kteří věděj kde (a co) je Izrael (což u Borata nebylo třeba) a nebo pochopěj význam věty: ,,911 .. 2012“. Mě tohle stačí, páč politizujících magorů zase tolik nepotkám. Navíc tady jsem Cohenovi roli věřil a hlavně mi nebylo trapně (protože vo malejch dětech se tu jenom kecá). A možná…, že bych dokázal bej takovej malej Diktátorek…. Film pro lidi s pohyblivým IQ (něco mezi 50ti a 120ti). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že konečně udělali pořádnou hru o Mnichovský olympiádě. 2.) Hledám vzor pro svoji zeď ,,píchací“ slávy. 3.) Nechám se dojmout romantickým držením za ruce v cizí píči. 4.) Thx za titule ,,Quajak“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějak otupělej, ale já žádnou nálož nekorektnosti neviděl. Přijde mi, že Diktátor posunem od mokumentu k tradiční komedii dost ztratil. Borat tepal mnohem silněji a to prakticky ve všech směrech. Vybrané téma navíc v mnohém nastavuje zrcadlo tam, kde je postaveno tak nějak pořád ze všech stran. Potěšily spíš některý gagy, než celek. Nahoru to posouvá vrtulník a závěrečný proslov. Bez nich za 3*. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Diktátorská nálož nekorektnosti, terorismus proti dobrém vkusu. Tohle je dál než Borat a Bruno, je to karneval nespoutaných sviňáren, pošlapaných tabu a znesvěcených model. V rozjebaném světě mi Diktátor připomíná ostrov zdravého rozumu, kde demokracie = možnost svobodně se smát všemu a všem (od fóbií přes žánrová klišé romantické komedie až po absurditu doby). Slabá místa to má, ale házím na ně dlouhej vous. Na otázku, jestli to bylo spíše aladeen, nebo aladeen, odpovídám jasně: bylo to naprosto ALADEEN. Nejšílenější mainstreamová satira za poslední roky, která ze Zohana dělá jen dalšího vyholeného aktivistu... (btw. konečně někdo adekvátně vyjádřil romantiku samohany) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cohenův humor balancuje na pomezí geniálně trefných fórů a úplné debility. Jeho Aladeen po většinu filmu skvěle paroduje všechny ty šmejdské vůdce, jimiž je tento svět zamořen. Pak ale hodí do placu vtip daleko za hranicí dobrého vkusu, jemuž se snad nemohou smát ani ti nejzastydlejší z puberťáků (malí chlapečci, porod atd.). Ve filmech o Boratovi a Ali-G byl tento poměr hodně vychýlen v prospěch těch lepších fórů, v Brünovi spíš naopak a Aladeen je tak někde mezi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být nekorektní jako tenhle vousatý tyran nemusí stačit, zvlášť když už jsme od Cohena zvyklí na leccos. Nemohl přešlapovat, musel postoupit o stupínek výš, přijít s něčím, čemu se říká děj, přesto Diktátor stejně jako předchozí rakouský homosexuál jako celek za jednotlivými gagy pokulhává. Uráží snad úplně všechny (škoda, že nezná Ivetu Bartošovou), nebojí se ničeho, nejednou je výborný (mnichovská připomínka na běžecké stovce, New York z vrtulníku a 11. září), nezapomíná ale bohužel i na obyčejný nevkus. Vše je nelítostně rozházené, že to divák sotva stíhá pobrat, dočkáme se uchechtnutí i záchvatů smíchu, když ale Cohen vymýtí všechny ty samoúčelné fekalhumor scény, bude to už jen o těch záchvatech!! 70% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

Reklama

Reklama