Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 605)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a ackoliv zklamanej nejsem, zas tak ultimatni pecka to neni. On je problem v tom, ze 90% vtipu neni ani tak vtipnejch, jako naprosto nekorektnich, Cohen totiz urazi a zesmesnuje naprosto cokoliv a rve tam jednu hlasku za druhou, az je toho ve vysledku skoro az moc a clovek pak ani nema cas si to uzit, protoze nez se pobavite nad jednou situaci, uz prudi nekoho jinyho. Cohen je v roli naprosto dokonalej, Faris se taky neztrati, ta je tak idealne vymleta, aby se k nemu hodila a ostatni osazenstvo je ve svejch rolich presny. Hodne me pobavil Reilly a cameo Nortona. Celkove tak 100 minut od prvni do posledni minuty narvany vtipama, ale zatimco treba u Borata jste se vetsine zasmali, tady budete u vetsiny zirat, co ze si to ten magor nedovoli a jak tohle moh schvalit nekdo natocit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Demokracii nikdy! Wadiyský lid je rád utlačován!" Tohle je neskutečný nářez, na jaký jsem toužebně čekal již nějakou dobu, ale vnitřně jsem byl smířen s tím, že nikdy nepřijde. Aladeen je hrozný sympaťák, olympijský vítěz, fantastický porodník, kvalifikovaný mučitel, nadějný onanista a navíc se nebojí ukázat světu, že naše demokracie se o od té jeho diktatury liší pouze názvem a médii vtloukaným mýtem o dodržování lidských práv. Balím kufry a zítra se stěhuju za zářivou budoucností jeho dvojníka do Wadiye. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu dnešných divákov je nový Cohenov film a jeho Diktátor len ďalšou šialenou postavičkou, ktorá stavia na absurdnom humore, nemiestnych vtipoch a dehonestujúcich poznámkach napádajúcich ľudské rasy, náboženstvo, politiku atď. Len pre malú skupinu je tu možnosť uvedomenia si spojitosti a prvotného nápadu, ktorý vyšiel z pera Charlieho Caplina a jeho filmu z roku 1940. Je samozrejme scestné tieto dva filmy porovnávať, nedajbohu hovoriť o nejakom remaku. Niektoré súvislosti sú ale jasné a ja dávam komplimenty faktom, že aj napriek priepastnému časovému rozdielu medzi filmami a ich ideologickým zámerom sa podarilo týmu okolo šialeného Angličana opäť stvoriť niečo podobné. Amerikou sa totiž opäť prehnalo tornádo humoru, niektoré pointy vtipov a hlášok hraničia s drzosťou, Sacha sa neserie s ľudskou dôstojnosťou, ale pokiaľ máte v sebe dostatok tolerancie a viete sa odosobniť, tak pre Vás bude film nechutne dobrou komédiou. 85%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sascha má výhodu, že na podobný styl humoru v Americe nikdo nemá koule, takže je prakticky bezkonkureční, navíc jeho filmy jsou natolik odlišně, že je jasný že vzniká jakejsi filmovej Sascha styl, který je přímo ideální pro zkultnění a tudíž výborný hodnocení stádem. Za mně musím říctm, že víc humoru v sobě měl Edward Norton a místníma panicema hojně urážená "ta blbá a vypatlaná děvka" Megan Fox u mně Megan opět stoupla v ceně a dost seru na to, že to není žádná druhá Meryl Streep. Ano jistě Sacha uráží každýho bez ohledu což je i dobře, jenže ja zá tím cítím prvoplánovanost jak svini a to není ta nejpříjemnější vůně pro můj rypáček. Jistě, pár frků mě tam sundalo, ale že by to byl gejzír humoru no to se tedy říct rozhodně nedá. Na hraně mezi dvojitou a trojitou várkou hvězdiček. O tom jak má vypadat nevykalkulovaná politická nekorektnost by moh Bouřlivák dávat Saschovi dlouhé školení. Jenže Torrente hold za sebou nemá geniální hollywoodský marketing. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Výňatky z projevů na začátku filmu patří americkému prezidentovi Baracku Obamovi a britskému premiérovi Davidu Cameronovi, kteří v nich společně odsuzují Kaddáfího vyprovokování občanské války v Libyi. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama