Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprostý unikát v oblasti hororu. Přes dva tucty choromyslných režisérů se setkaly, aby si každý zvlášť natočil kratičkou epizodu stylem sobě vlastním. A tak tu máme povídky plné bizarních výjevů, úchylných nápadů, roztodivného násilí a hlavně totálně černého humoru. Kromě fatálních brutalit typu XXL, Youngbuck a Libido a dvou animovaných srandiček bych ještě zmínil vizuálem nadupané segmenty Dogfight a Orgasm (ten je navíc od tvůrců parádní artovky Amer). Několik povídek bylo vyloženě sračkoidních (tady zklamali hlavně West, Traucki a Wingard) , ale to nic nemění na tom, že v téhle společnosti mi bylo zatraceně dobře. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Amatérčina. Napriek tomu, tá forma mozaiky niekoľkominútových minipríbehov udrží pozornosť celé dve hodinky bez problémov, pretože aj keď sa na obrazovke aktuálne deje akákoľvek nepozerateľná trapná a ubohá zverina, tak si v duchu stále hovoríte, že tých pár minutiek pretrpíte a ďalšie písmeno to možno "vyžehlí". Na jedno podarené písmeno (D, L, Q, R, T, X) však naozaj pripadá tak 5 slabých až vyslovene hrozných. Ale po celej abecede mám jasno aspoň v jednom - japonci sú perverzní prasáci, pretože s výjnimkou dobre vypointovaného a krutého "L" je všetko, pod čím je podpísaný nejaký rákosník, s prepáčením neskutočná chujovina. :-) ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

To tAkhle měla po 25 letech Střední škola pro retardované a postižené sraz. Ožrali se do němoty a přednesli, že každý může natočit svůj vysněný, zvrácený, krátký film. Někteří jedinci tam vůbec nikdy nepasovali, ale zapsali se, aby dostali vyúčňák. Ti natočili precizní práci, která je odměněna 2* od Ministra rozvoje kultury a školství Bestlamy. Také ode mě dostali přísun finanCí na Další díla. Pak tady alE byli přespřílíš Filozofičtí Gayové, kteří už nevěděli co a jak s rozpočtem, který jsem jim Gned, doprdele, věnoval a tak to radějI vrazili do sexuálních rodinných pomůcek. No, věřte tomu nebo ne, ale tohle byla přesparádní sračka plná zklamání. Ty neúspěšné Jsem musel s velikou radostí poslat na popraviště a nechat je popravit, což je vlastně parádní zážiteK. A jeLikož všichni z nás zdatně ovládají abecedu, tak nebudu vypisovat, které se Mi líbily. (Pro ty méNě zdatné a Ohrožené inteligentní jedince je tady Pošta, kde jim Qlidně a s Radostí anglickou abecedu vySTlím.) VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ: Film obsahUje Velmi mnoho Wulgarit, seXu a vYpečených Zrůdiček!!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý filmový experiment. A až na "I" a "O" a snad i "F", byl zbytek koukatelný. Každá z 26 částí byla v první řadě neskutečně orginální, zajímavá a většinou i krásně natočena. Pravdou zůstává, že jednotlivé díly mají zcela rozdílnou kvalitu a každý z nich si jistě najde obdivovatele i kritiky. Každý frajer dostal údajně na realizaci svého kraťase 5000 dolarů a přišlo mi, že někteří si za tyto peníze koupili alkohol a drogy, zatímco jiní museli obrovský obnos ještě doplácet. Celkově příliš nechápu brutálně nízké hodnocení. K vidění je spousta nahoty a vražd a člověka jistě potěší i nějaká ta nechutnost. Tak kde byl kurva problém? Já to vidím skoro na 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama