Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (296)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to tady!! Lepší Horor, jsem si na začátek  roku, ani nemohl přát. Parádní, úvodní párty masakr !! Velice dobrá hudba, šílený záporák z jedničky, výtečné Gore, nuda zde nehrozí ani náhodou. Neskutečně, jsem si to užil. Best brutál, za měsíc leden a troufám si říct, že tohle zůstane v mojí Top 5 za rok 2013. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi zmiešané pocity mám z toho filmu. Ako honosne začal tak biedne a akosi rýchlo aj skončil, keď masovú popravu na výbornej párty vystriedala pátracia akcia vystrihnutá ako z rozprávky Scooby Doo. Jednoducho túlanie sa chodbami starého hotela nebolo až tak atraktívne a príliš krátke zobrazenie nešťastných udalostí prinášajúcich smrť dostávalo stále menej priestoru. Aj keď v prvej časti "muž so zahalenou tvárou" naporcoval menej ľudí ako teraz vzbudil vo mne väčší rešpekt a hrôzu, keď horlivejšie sa venoval každej svojej obeti. Hodnotím to ako priemer, čiže 50%. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sběratel se nám ve dvojce představí trochu více a nutno říci, že to není žádný troškař, jeho "sbírka" je opravdu rozsáhlá a... unikátní. Opět nás čeká ponurý dům plný pastí pastiček, ale už je to o něčem jiném. Ale nebojte, krve bude dost ;-). Starý známý přeživší Arkin (skvělý Josh Stewart) už je dostatečně poučený, ale přesto, jak už se to pechvogelům jako on stává, musí znovu vybírat horké kaštany z ohně za druhé... Bude už chytřejší? Uvidíme. Rozhodně mu nechybí odvaha a i to srdce na pravém místě mu zůstalo. Jako další adeptka na rozšíření maniakovy sbírky je mladá Elena (Emma Fitzpatrick), která se na začátku domnívá, že nejhorší, co se jí může stát, je nachytat svého přítele s jinou. Nu, na změnu názoru není nikdy pozdě. A taky nás čeká krásné ponaučení, co se stává práskačům... prostě o dva tři chlupy lepší než jednička, téměř na plný počet, řekla bych. Jedinou výhradu mám k pavoučkům... pavoučky ne, prosím. Bez pavoučků se obejdu docela dobře... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nepomyslel že dám toľko bodov novému hororu, navyše zameranému skôr na akciu a na samoúčelnú brutalitu... Tak prečo tak činím? Tento film má totiž hneď niekoľko sympatických predností oproti podobným žánrovým kúskom. V prom rade sa mi páčilo ako rýchlo ide na vec, žiadne zbytočné kecy v prvej polhodine ako býva u podobných hororov zvykom, takže som bol ušetrený od dementných mládežníckych problémov, aj keď úplne na začiatku to tak nevyzeralo. Naštastie účastníkov diskotéky veľmi rýchlo totálne zmasakroval maskovaný vrah a hneď sa mohlo ísť na vec. Hádanky a pasce boli celkom logické, postavy si počínali uveriťelne. Navyše hlavný hrdina je celkom sympatický a dá sa mu fandiť. Veľký to rozdiel oproti už vyšumelému popcornovému sendviču Saw, kde už ani nikto nevie kto je kto a aké má motivácie. Kratšia minutáž než je bežne zvykom filmu tiež sekne, prakticky tak neexistujú hluché miesta a akcia je napínavá a uveriteľná. "Relatívna nezničiteľnosť" zabijaka je už od čias slasheru tradíciou, tu som sa nečudoval. Veľmi u mňa zabodoval vydarený záver a v neposlednom rade názov opusteného hotela, kde si "Zberateľ hmyzu" urobil svoje sídlo... Hotel Argento..:) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tomuhle pokračování se dá vytknout několik stupidit, ale zase oproti tomu jsem až do finiše bavil dost slušně, kdy jsem potom (bohužel) v závěru z pár scén málem padnul do mdlob. Že pokračování ztratí na originalitě jsem očekával, ale je škoda, že oproti Sběrateli ztratilo také velkou část napětí, které je nahrazeno poměrně lacinou akcí. První půlka filmu je lepší, příjemná je naštěstí stopáž. Co se gore týče, není to tak hrozný, existují daleko větší řezničiny. Hodnocení v rozmezí 65-70% je adekvátní. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama