Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 13 - Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Chobotnička je směsí troufalosti, humoru a kaskadérských kousků. Občas mě napadal Lipského Cirkus bude!, klaunů a zvířat je vážně až až. Zdařilý je nicméně hned úvod, obecně druhá bondovka od Johna Glena nabídne dost slušných nápadů. Ostatně kaskadéři se asi dost zapotili, už jen proto, že Roger Moore je přestárlý a evidentně nestíhal. Fajn je feeling dalekého Orientu, potěší tenis na tržnici. Méně pak nechtěně úsměvný úprk „z lovu“ v džungli. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Indický Bond absolútne splnil moje očakávanie - exotická india, krásne dievčatá sporo odeté, klobásový nemci - fantastické akčné scény - na danú dobu a hlave Q sa zapája do akcie viac ako obvykle. Osobne veľmi spokojný, napriek faktu, že Moorea za akčného hrdinu po tejto Bondovke rozhodne nie som schopný akceptovať. Už pri For Your eyes only bol starý, ale tu je to na ňom doslova vidieť. Beží s posledných síl, hlavne vlaková scéna a nemôžem si pomôcť chýba mu mladický elán takého Conneryho. Ale aj napriek tomu Glen výnimočne zvládol réžiu a prekonal sám seba a o to ide nie? o prekonávanie starých praktík a pozeranie sa na nesmrteľného Bonda. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Tahle cirkusácká stylizace dává najevo, že si tvůrci s Bondem ztvárněným Rogerem Moorem už nevědí rady. Lehké šprýmování sice v původních dílech fungovalo, ale jelikož nám hlavní představitel - který si navíc nikdy nepotrpěl na přímou fyzickou akci - dosáhl téměř důchodového věku, celý film si sedá na zadek spolu s ním. Osvěžující nadhled ustoupil kýči, a tak i Indie tu působí jako série atrakcí pro turisty. Upřímně se posledního dílu s Moorem docela děsím, protože pokud se pojede ve stejném duchu jako tady, z Bonda se stane hrdina k pobavení domova důchodců. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, James Bond." Jasně, při natáčení Chobotničky nebyl Roger Moore žádný mladík, ale pořád mu to sekne a navíc mu vyšel scénář hodně vstříc, protože předložil agentu jejího veličenstva o něco méně akce (Za zmínku stojí perfektně natočená úvodní sekvence a bitka na vlaku) a do postele mu přihrál starší ale stále sexy Bondgirl... Na Chobotničce je hodně cítit ten sebeparodický nádech, díky kterému mám Moorovky tolik rád (Honička v Dillí, kdy jako zbraň posloužila tenisová raketa, Tygr, který poslechne Bonda na slovo atd.), takže filmu klidně odpustím i to cirkusácké balení, ale neodpustím mu hluchou prostřední pasáž, kdy začne lehce nudit a fakt, že závěrečné dobývání paláce je také trochu chudokrevné. I přesto za 4*. ,,Alespoň jsem si zlepšil backhand." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že úvodná predtitulková sekvnecia je impozantnejšia a vo väčšine iných ohľadoch lepšia ako to, čo nasleduje potom. Cirkusantský námet sa do bondovky nejako nehodí a Bond zamaskovaný ako klaun pôsobí skôr trápne ako úsmevne. Predsa je to však ešte stále nadpriemerná zábava a dokáže diváka zaujať. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Bond používá hodinky značky SEIKO, konkrétně typ DXA001, který dokázal přenášet obraz. V době vzniku filmu se jednalo o nejmenší televizi na světě a naprostý hodinářský unikát. (Redix)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama