Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (88)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K první sérii tohoto dnes již pomali legendárnímu severskému seriálu asi není co dodat - je to nebroušený diamant ! Seveřané zase ukazují, že točit drsné krimi bez pozlátka jim rozhodně není cizí. Úvodních asi 4-5 epizod rozplétá příběhy několika (jak se zdá) na sobě nezávislých osob a příběhů, které se pak ve finále všechny protknou v dokonalou souhru. Máte rádi tématiku dokonalého zločince? Pak by pro Vás minimálně 1.série Mostu měla být povinností..................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most je pro mě trochu rozporuplná detektivka. Na jednu stranu divák najde pár nelogičností (hlavní zabiják dokáže hlídkovat u své oběti 24 hodin denně a navíc není ostatním nijak nápadný a další) na stranu druhou nabízí skvělou, napjatou atmosféru. A co je nejdůležitější jedna z hlavních postav, detektivka Sága, je nejlépe ztvárněný detektiv vůbec. A to za to prostě stojí! :) Celkově to za první sérii vidím na 81 %. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádnému milovníku drsných severských krimi by neměl uniknout tenhle neprávem polozapomenutý televizní klenot a já se klaním samotnému Bohu, že se podařilo stvořit takhle geniální televizní podívanou. Od obyčejných kriminálek jsem se odklonil na tak dlouhou dobu, aby mě tato vtáhla do svého sevřetí už po pár úvodních sekvencích a nepustila až do extrémně poutavého finále. Kombinace osobních motivů daného "big bad" celé série s poukázáním na mravní neduhy společnosti podzvedla standardní kriminální případ na excelentní. [viděno na Voyo] ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Mrazivý detektívny seriál na severský spôsob s dvomi neobyčajnými vyšetrovateľmi, nečakanými zvratmi a miestami až hororovou atmosférou. Už od úvodného záberu na titulnom moste som s napätím očakával kto za tým všetkým stojí a čo je páchateľovou motiváciou. S ďalšími dielmi sa však otázky a záhady kopia na seba a nakoniec do seba všetko dokonale zapadá. Najväčšou hodnotou pre mňa je však absencia akýchkoľvek hlúpych klišé aj trápneho humoru na aký som zvyknutý u britských, nemčúrskych či francúzskych (zfušovaných) detektívok. Tvorcovia sa tu nerozpakujú nechať zomrieť 14 ročnú babu a najväčšiu ranu si nechávajú na záver. Samozrejmosťou je depresívna štylizácia, zarámovaná šedým vizuálom. Právoplatná kultová klasika. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitne napísaný desaťdielny detektívny príbeh, premyslený ako dokonale do seba zapadajúce puzzle. Od "věcí veřejných" po tie najosobnejšie, ale asi sa takýto vývoj dal od istého momentu čakať. Určité sympatie navodzuje aj samotný páchateľ, čo bolo nesporne aj zámerom tvorcov, samozrejme ale vždy budeme na strane nesutále v súkromnom živote chybujúcich vyšetrovateľov a civilistov. Je fajn, že asociálnosť Sagy sa skvele hodila do finále, ale tu taktiež asi nikto nepochyboval, že šlo len o nejaký rozmar scenáristu-vtipálka. Občas zamrzí drhnúca logika chovania postáv, nikdy to ale neprekročí únosnú mieru. Niekoho môže takisto sklamať, akými chodníčkami začne príbeh v posledných troch dieloch kráčať, ale uspokojiť nie je možné každého. Každopádne idem mrknúť na nejakú zlacnenú letenku do Malmo alebo Kodane... ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama