Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podívejte se na trailer, a pak si nechte zajít chuť! Fjodor Bondarčuk v roce 2013 vynalezl v Rusku zpomalené záběry, takže ze stominutového filmu máte 135mintový. Potom už jsem se musel smát, už mně nebylo trapně, ale opravdu jsem (navnaděn tímto ruským cyklem a v pohodě schůdným Gagarinem) nečekal takovýto brak. Nedoporučuju to. 29% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Vizuálne možno pekné ale obsahovo neskutočne prázdne. Keby sme si chceli trošku nadnesene povedať o čo v tomto filme išlo, dalo by sa to zhrnúť ako rozprávanie chlapíka, ktorému jeho mama kedysi rozprávala, čo jej rozprávalo niekoľko vojakov s ktorými sa stretla v krušných časoch. Scenáristovi by mali odťať ruky, lebo takýto obsahový paškvil som už dlho nevidel. Vybudovanie osudovosti predmetného domu, kde sa všetko odohrávalo sa nepodarilo, krátke epizódky jednotlivých postáv boli nezaujímavé a vývoj postáv minimálny. Nechuť k tomu na čo sa dívam iba podčiarkol neskutočný pátos a heroizmus na ktorý v istých momentoch nemá ani americká produkcia 80tich rokov. Propaganda na objednávku je možno silné slovo, ale miestami to tak vyzeralo. Jediné čo oceňujem je vizuálna stránka, keďže sa na to pozeralo naozaj pekne, aj keď digitálne efekty boli vo viacerých momentoch značne cítiť. Dopozeral som to s vypätím všetkých síl a momentálne, pár dní po projekcii, mi film dokonale vyfučal z hlavy. Starý dobrý "nemecký" Stalingrad z roku 1993. 40% ()

Reklama

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Killzone: Stalingrad Fall. Bondarčuk bude zřejmě fanouškem téhle série, protože celkový vzhled a některé scény ji věrně kopírují, jen místo Hellgastu vybíhají ze zákopů hořící rusi... Už dle traileru bylo mi jasné co očekávat a popravdě na vážně míněny film o bitvě ve Stalingradu bych asi do kina nešel - chtěl jsem vidět ruský pokus o epickost ve 3D, s nereálně vypadajícímí efekty, zpomalenými záběry a hlavněmi mířícími do publika. Celou tuhle ujetost jsem tak bral jen jako svéráznou komedii a při jakékoliv scéně obsahující letadla nebo bojující ruské geroje sem se spolehlivě bavil - btw. válečný tenhle film není ani náhodou. Scénář je obyčejná nezajímavá fraška, o tom jak se německá armáda snaží vyhnat šest týpků z jednoho paneláku v centru Stalingradu, a ti si mezitím vypráví veselé historky, semtam zabijou nějaké němce, a snaží se zbalit jedinou holku co tam zbyla. Naprostá většina filmu se tak odehrává jen na jednom náměstí, s občasnou vsuvkou na náhodný nesouvisející epicky vypadající boj někde jinde. Ani tak nevadilo, že jsem díky kombinaci ruského audia a příliš rychlých čínských titulek rozuměl jen asi 60% toho, co se ve filmu řeklo :) Btw. srovnávat dění ve filmu se skutečným příběhem Pavlovova domu, to chce hodně odvahy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATRACENÁ VÁLKA! ZATRACENÁ ZEMĚ! PROKLATÝ DŮM!…“ /// To ruský CGI ,,září“, jak barevná telka RUBIN (kdybys náhodou nevěděl, co to bylo za zázrak!) v socialistickým obýváku. Nebo digitálky…kurva MASIVNÍ! (slušně řečeno). Pak ten příběh o vojácích wehrmachtu a hrstce Rusáků, bránících kousek země, páč za nima už je Volha a ustoupit by znamenalo … ale srát na historii, páč tu má na praku i rejža. Ano, je to za války, je tam i válka…,ale žádnej masakr nečekejte. Spíš story (love?), ve který, když do konce zbejvá půl hoďky a já bych čekal finálovej nástup, se začínaj slavit narozky a rozjíždí se jakási romance. Na ruskej film – SLABOTA! Tvrdý jádro válečnejch veteránů bude zklamáno, ostatní, kteří v každý válce hledaj kus něhy a citu …SBOHEM CHLAPCI!..., a trochu toho patosu, si jistě po Brestský pevnosti rádi užijou dosytosti toho ,,svýho“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Máma mi vždycky říkala, že mám 5 tatínků…(jestli vyrůstáš v pasťáku, tak na to zapomeň!). 2.) Zjistím, komu vděčí za svý životy a za svobodu miliony a miliony lidí na Zemi. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po namakanom trailery som čakal viac. Každopádne musím vyzdvihnúť technickú stránku (výprava, efekty, kamera, akcie), pretože v akciách si dovolím tvrdiť, že Fjodor Bondarčuk predviedol skutočne nevídaný pohlaď plný spomalovačiek a nádherných "obrazov" útočiacich jednotiek, či ruín Stalingradu. A tým to pre mňa končí. Príbeh, postavy a herci nevýrazný, napätie, či atmosféra sa tam miestami nájdu, ale tento film alebo príbeh nemá moc čím strhnúť, či zaujať, čo je obrovská škoda, kedže vizuálne je to fakt špičkovo zvládnuté. 65% - 3* ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)
  • Pôvodný scenár Ilyu Tilkina nemá jeden literárny zdroj. Scenárista využíval muzeálne archívy a dokumenty, skúmal denníky účastníkov stalingradskej bitky a ich príbehy si podrobne zaznamenával. (sashazv)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama