Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na ruský film velmi povedené a to jsem si říkal, že ruský film už nikdy. Vynikající působivá kamera, kulisy, akční scény, rozhodně lepší než přechválený zamilovaný Pearl Harbor, který jsem po třetím shlédnutí dal pryč. Stalingrad 3D se prostě povedl,řek bych, že je to jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Pravda, příběh je trochu slabší, ale ta podívaná stojí za to. To odsouzení tady prostě nechápu a vůbec hodnocení uživatelů ČSFD. Kdejaká kravina, komiks, upíři a jiné trapárny mají vždy větší hodnocení než pořádný film. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Neskutočne tupý film. Detinské vyobrazenie postáv ako v rozprávke o šípovej ruženke, prehnaný a hlavne nezmyselný pátos, počítačové prostredie, ideologická naivita. Takýto druh filmu vás nemá čím zaujať, neprinesie vám jedinú hlbšiu myšlienku, zhorší vám náladu, nestotožníte sa so žiadnou postavou a koniec koncov z vás robí blbcov. Stalingrad ako ho môžeme poznať aj z historických prameňov tu prakticky neexistuje. ()

Reklama

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu uvěřit, že takovoudle sračku natočili rusové, typl bych to na američany, ale očividně všude je něco shnilého. Film je naprosto nesmyslný a nepovedený, i dialogy a celkově příběh postrádá hlavu a patu... "Už dva dny tě miluji" jako WTF?!!! Ten co jim psal texty byl po soutěži v chlastání vodky? Nebo po stáži v americe kde jim narvali hlavy holywoodským hnojem? Fakt ne! ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to úplně zlé. Snímek ukazuje spíše než velkolepé boje, menší bitvy a ani těch tam není moc. Raději se věnuje dvěma domům, kde v jednom je pár chlapů, kteří bojují za matku Rus a ve druhém se nachází Německá přesila. Poukazuje na to, jak asi vypadali souboje tělo na tělo a doslova ulici o ulici. Jelikož je film z Ruska je potřeba očekávat heroickou hudbu - která není vůbec špatná - patriotismus a také menší nadsázku. Uvidíte zde lásku, důstojnost, hrdinství a to, co dokáže jedinec. Herecké výkony nejsou špatné, jen postavy nejsou dle mého gusta úplně dobře napsané. Co se týče vizuálu tak ten je dobře provedený, jen těch zpomalovaček by mohlo býti méně. No, dávám sice tři hvězdičky, ale procentuálně bych tomu dal 65%. což není tak zlé a pokud se zajímáte o toto období, nebo jen máte rádi tyto filmy, šanci si to určitě zaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vážný zranění tam nejsou, ale může to kdykoliv spadnout....... Film začíná zemětřesením v Japonsku, příjezdem Ruských záchranářů a zachraňováním Německých občanů zavalených v jednom domě. To je jen začátek, pak se vše přesouvá do Stalingradu roku 1942. CITÁT - Já měl pět otců, zemřeli a taky nebrečím............ Zajímavě vyprávěný příběh o lásce ve válce. Velmi povedená triková stránka, podmanivý hudební doprovod, akční scény střídají romantiku a realitu, kamera povedená, scénář skvělý a herecké obsazení....inu jsou to herci.CITÁT - Budeme se učit střílet......... Scéna "střílení za roh" je krásná a uvěřitelná. Parta Rusů zamilovaných do jedné dívky, kteří se jí snaží chránit před Němci a jeden Německý důstojník, zamilovaný do Ruské dívky, který se jí taky snaží chránit před Nemci - no prostě láska dělá zmatky. CITÁT - Zabijou mě naši nebo vaši?............... Podmanivý film a přiznám, na konci jsem jsi trochu pobrečel, nějak měknu. CITÁT - Máma říkala, že mám štěstí, protože vůbec nevím, co je to válka............ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama