Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 315)

sabatko 

všechny recenze uživatele

Zase jednou čistý, nefalšovaný, nepřehrávaný, jednoduše přirozený výkon Rachel McAdams. Nesmělý Domhall Gleeson ji bez zaváhání následuje a vše do sebe zapadá. Bill Nighy tomu přidává ještě kapku nebo lžíci chcete-li svého excentrického charisma a Richard Curtis v roli režiséra i scénáristy mě nezklamal. Výběr herců bez chyby, scén byly vázané, bez nadbytečných zvukových stop při přetáčení v čase. První momenty po skončení filmu jsem cítila zklamání z toho, že se taky pro jednou nemůžu vrátit v čase a dát si to ještě jednou. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Asi mě film zachytil ve zrovna dost sentimentální chvilce, až mě ten konec dokonce dojal. Je to sice pohádka, ale má svoje kouzlo, je z toho cítit něco víc než jen z obyčejné romantické komedie. Richard Curtis mě dokázal vtáhnout do děje a já prožíval romantickou story s okouzlující dívkou, která v reálném světě nejspíš vůbec neexistuje... ()

vince_noir 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vtipnou komedii s klasickym britskym humorem a se zdravou davkou romantiky, dostal jsem priserne natazenou a brutalne predvidatelnou sladarnu/dojak s par vtipnejma scenama (ty byly snad jen v prvni pulce a bylo jich skutecne jen par). Film pro naivni zensky. ()

k0c0urek 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film! Sice mám raději čisté komedie a romantika u mne není to nejdulěžitější, tak tento film je rozhodně povedený! Co do romantiky byl trochu přirovnal k filmu "Seznamte se Joe Black", ačkoli s ním nemá, krom romantiky a vtipu, nic společného :) Rozhodně doporučuji na dlouhé zimní večery ...tento film shlédnu i rád znovu :) ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

škoda toho nevyužitého potenciálu, inak normálna, príjemná vecička, ktorá nejak špeciálne nevykročuje zo žánru romantiky ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase bylo zajímavé a hlavně vtipné. Nejen v minulosti, ale i v přítomnosti jsem se bavil při vtipných slovních hříčkách i scénkách. Pěkně byl také ukázán vztah v rodině, hlavně s otcem to není nikdy ideální. První půl hodina byla jistě nej, ale zbytek za ní moc nepokulhával. Filmu by neuškodilo, kdyby se o 20 minut zkrátil, protože konec už moc netáhl. ()

krtson 

všechny recenze uživatele

Kdo se po shlédnutí nebude cítit podstatně lépe a nebude se přihlouple usmívat, s tím není něco v pořádku. ()

rados.barus 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekala, než ho shlédnu, a nakonec jsem byla zklamaná. Podívala jsem se na božskou Rachel, ale víc nic. Milý příběh, ale žádné novinky. ()

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

OMG. Pozrel som si to len preto, ze to malo 83% a mala to byt romanticka komedia. Bola to ale neskutocna blbost s neskutocne, absolutne neskutocne najviac nesympatickym nechutnym skaredym hercom. Ziadna komedia, ziadna romantika. Iba kopec absolutnej zlataniny, sprostost cista.....Na csfd sa oplati pozerat filmy co maju modre hodnotenia asi... ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

O tento nelehký žánr se pokoušelo už mnoho lidí, ale smekám nad R. Curtisem, s jakou lehkostí tento úkol zvládl. Film měl vše - obyčejně neobyčejný příběh, zápletku, vtip a nepřehnaný spád. 5* si rozhodně zaslouží ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Přijemné, ale na mne daleko více zapůsobila "uhrančivější" Láska nebeská". Film, který měl duši a více se vryl pod kůži. About Time, proti tomu působí poněkud dětinsky až naivně. Co se neokouká je pohled na Rachel McAdams. De facto jen kvůli ní jsem skončil u tří hvězd. ()

Alpimera 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně optimistický film, který bych srovnal s Když Harry potkal Sally. Po shlédnutí jsem měl ohromnou chuť se sebrat a jet se podívat zase do Londýna. ()

entokr 

všechny recenze uživatele

Ryzí krásnej upřímnej film, po jehož zhlédnutí si uvědomíte, že život vlastně není tak hnusnej jak se často zdá být a mnohdy i je. Cesta časem je již pouze kořením v tomto příjemném filmu, i když dalo by se říci, že právě bez hrátek s časem by byl tento film jen další obyčejnou romantickou komedií bez vyjímečnější atraktivity. Láska nebeská se s tímto kouskem vůbec nedá srovnávat. Pro mě je rozhodně příjemnější a odpočinkovější držet se plynulého autentického příběhu, než se snažit orientovat ve filmu složeném z několika střípků různých osudů, různých lidí. Líbí se mi i vhodné herecké obsazení jež se snaží zalíbit nijak vyjímečnou dokonalostí hlavních postav, tím spíš aby se příběh líbil běžnému divákovi. Myslím tím, že hlavní protagonisté nejsou modelka/model. Rozhodně příjemné odpočinkové pokoukání s usopleným koncem (u mě spíše s navlhlýma očima)... Nj to, že jsem holka holt nezapřu, ale zase to nepřeháním u Titaniku jsem fňukala jen poprvé. :) Tento film mohu s klidem v srdci doporučit a ocenit pětihvězdičkou kvalitou. ()

lenc_a 

všechny recenze uživatele

Utvárať si dokonalý život cestovaním v čase a naprávať všetky svoje, aj tie cudzie chyby. Všetci vieme, že v reálnom živote to takto nefunguje a že nás určite nikde nečaká takáto idylka. Pozerá sa na to ale celkom dobre, vtiahne vás to do perfekta, až celkom zabudnete na tie svoje starosti a chcete žiť život, ako ho žijú postavy v tomto filme. Na plný počet to nie je, pretože neverím, že tento film si ešte niekedy pozriem, ale je to jeden z tých lepších, ktoré vás pri správnej kombinácii sentimentálnych pocitov dokážu do určitej mieri dojať. Dokonca ani ten vyziabnutý ryšavý mladík mi nebol na konci taký nesympatický, akým sa zdal byť na začiatku :) ()

NEO27 

všechny recenze uživatele

Niet sa za čo hanbiť. Musím dať päť. Dobre sa na to pozeralo. Film plný momentov na zamyslenie a k tomu dobrý soundtrack. Okey, idem si ďalej žiť svoj mimoriadny obyčajný život a dnešný deň si užijem ako keby to bol môj posledný. Môžeme sa jedine snažiť a z tej pozoruhodnej jazdy sa čo najviac radovať. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Prostě naprostá paráda. Jedna z nejlepších romantických komedií všech dob. Milý film, jemně vtipný, není co vytknout...Ano, važme si dní, kdy se i jinak nic zvláštního neděje, protože nikdy nevíme, co bude zítra a zda bude zítra...Záviděl jsem ty možnosti oprav, kdy se hlavní hrdina mohl vrátit do minulosti a vždy vše napravit, to by byl život, že? Jinak i příjemní herci, sympatická hlavní hrdinka, i ta blonďatá kráska ve vedlejší roli. A soundtrack taky na výši... ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama