Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 1
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Intuitivní genderová detektivka, na kterou je třeba se dívat jako na obří filmový projekt. Dělení na díly je hodně umělé a vzhledem ke struktuře, která se skutečně řídí spíš emocemi než rafinovaným narativním plánem, vlastně vytrhuje zbytečně z kontemplace. Nebál bych se hovořit o zemitém magickém realismu, o jakémsi Pikniku na Hanging Rock pro 21. století. Strhující charisma vyšinutých figur (patriarcha Matt, šedá matka-guru GJ), velmi osobní reflexe ženství, maskulinity, početí, smrti... jediné, co selhává, je dopředu odhadnutelná a doslovná pointa. Jenže síla TofL je v tom, co následuje po ní. Ve scéně utkané ze strhující novozélandské krajiny, ticha, větru a několika volně pohozených slov. Nezapomenutelný, krutý a stále více vtahující svět, který znovu odhaluje, jak hluboké jsou možnosti současných TV sérií. [90%] ()

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádně temná detektivka, která si nezadá s True Detective a rozhodně udrží pozornost. Dal by se z toho udělat i slušný film. Vlastně takový film už je, ale ze švédska... no inspirace asi trochu byla, ale prostředí Nového Zélandu a propracované postavy jsou výborné. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z městeček, kde nikdo není tak úplně normální a všichni mají nějak ušpiněné prsty. Ale tohle bylo nějaký divný. Tím nechci říct, že občané Twin Peaks jsou normální, ale tohle bylo divně divný. A přitom námět nebyl špatný, provázanost jednotlivých postav fungovala, vše se odehrávalo v nádherných scenériích Nového Zélandu a Elisabeth Moss s Peterem Mullanem neměli chybu. Jenže Top of the lake patří k těm seriálům a filmům, na kterých mi vadí něco, co nedokážu pojmenovat, takže v tomto případě je to u mě jen na 60%. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí natočených na Novém Zélandu, která vás nenaláká si okamžitě sbalit kufry a sednout na první letadlo směr jižní polokoule. Nádherná příroda a výborná hudba tentokrát neslouží jako lákadlo, ale spíš kontrastují se všemi těmi ohavnostmi, které si LakeTop provádějí lidé. Jenže psychologická sonda v téhle malé společnosti ne tak docela funguje, zejména proto, že vás ale vůbec ničím nepřekvapí. A nakonec i ta detektivní část se dá odhalit během první epizody. Bohužel, Top of the Lake dokazuje, že dobrá atmosféra nedělá dobrý seriál. (Viděna BR verze se 6 díly, která by údajně měla být trochu sestříhaná. Pokud tomu tak je, v ještě delší stopáži bych se na to dívat už nechtěla.) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Silné stránky? Ženský fenomén, výprava, hudba, dětští herci, sociální sonda do novozélandského prdelova a jeho rodiny.. Autoři měli asi hodně práce se střihem (mraky natočeného materiálu), resp. zde se patrně rekrutuje kombinace různých (a často svérázných a originálních) dějových linií a celkové kompoziční nekonzistence. Závěr pak překresluje vše a zanechává velmi intenzívní (děsivý) zážitek, se kterým se dokonce druhý den ještě vzbudíte.. Nejen proto se nabízí srovnání s první sérií Temného případu (True Detective), kde je však palba rozložena do celé plochy a pozornost diváka poněkud nekolísá. Na televizi výborné, vedle True Detective však přeci jen kapánek slabší. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama