Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

cab 

všechny recenze uživatele

Televizni zpracovani historie dvou konkurencnich pocitacovych korporaci by mohlo byt okazalejsi, protoze si jedni z nejmocnejsich muzu konce 20.stoleti zaslouzi dustojnejsi zpracovani. Film ale byl ocividne stvoren k reprodukci dulezitych informaci o minulosti Apple a Microsoft smerem k sirsi verejnosti. To se podarilo. Herci jsou unosni. 60% ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Ten film mě nadchnul. Podle mě nejde jen o historii našich osobních počítačů a vize dvou hlavních aktérů, v tomhle filmu je také velmi dobře zachycena psychika nebo jakási mentalita a filosofie především Steva Jobse, jenž byl perfektně zahrán. Nedokážu soudit, jestli takový, jak byl prezentován, opravdu byl, ačkoliv si myslím, že z větší části ano. Decentní hudba v těch "dramatických" scénách doplňovala atmosféru a scénář nebyl přeplácaný detaily o programování. Mně osobně film rozšířil obzory a za to jej také cením. "You want genius, you get madness. Two sides of the same coin." ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Film ma zaujal celkom dobrým námetom, ale nepáčilo sa mi ako je táto dráma spracovaná. Tá 95-minútová stopáž pôsobí na človeka pri tomto filme oveľa dlhšie aká v skutočnosti je, v podstate tu ide o samé dialógy medzi postavami a nič iné sa tu nekoná. Ani stupňovanie deja, absolútne nič, iba dialógy. Neviem, ked´ som videl tento film, mal som pocit podľa kamery a strihu, je to film z 80. rokov. Ked´ som zistil, že je to z 99., bol som mierne zarazený, ale nečudujem sa spracovaniu filmu, kedže je to TV film. Ale aj tak je spracovanie slabšie, akoby som čakal. Táto dráma ma okrem námetu ničím nezaujala. Ani dialógmi, ani hercami, ani spracovaním. Dosť som sa pri tomto filme nudil a mal som problém ho dopozerať dokonca, toto jedno pozretie mi bohato stačí, nemám dôvod pozerať tento film opakovane. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Microsoft, Apple, IBM, Xerox, Intel... to nejsou jen slova, to jsou milníky v dějinách oboru který změnil podobu našeho světa stejně silně jako průmyslová revoluce před dvěma sty lety. Ti lidé opravdu tvořili historii a tento film už jen jako dokument o jejich práci rozhodně stojí za vidění. Přitom ale skvěle funguje i jako výborná komedie o partě počítačových geeků ve světě "mocných a rozumných", či jako drama o úskalí vzestupu a pádu. Tleskám. 8/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělý neautorizovaný životopisný film natočený pro televizi a nominovaný na 5 cen Emmy. Scenárista a režisér Martyn Burke (VE JMÉNU ANGELA) vycházel z knihy "Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer" a vlastního důkladného demýtizujícího výzkumu a co vyhrabal následně nadšeně, svižně a vtipně odprezentoval (a minimálně Steve Jobs z toho asi neměl moc velkou radost). Jeho režie má grády a srší nápady (např. paralela mezi Jobsovou velkobratrskou reklamou a následnou velkobratrskou podřízeností Jobse Gatesovi nebo vystoupení vypravějící vedlejší postavy z obrazu v galerii), nasmějete se a přitom i leccos zajímavého dozvíte, např. že Steve Jobs byl pěknej blb a Bill Gates zase pěknej hajzl. Čím víc toho o počítačích víte, tím víc si film užijete, ale v podstatě je pochopitelný i pro úplné laiky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama