Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 009)

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatímco se Bond utápí v Mendesově psychoanalýze, Hunt přebírá štafetu. Naštěstí, protože filmovým dobrodružstvím založených na kaskadérských kouscích pomalu zvonil umíráček. A to že ty kousky dělá sama hvězda filmu je už jen ta správná třešnička na dortě. Pak ale zamrzí, že se do skvěle rozjeté akční scény narve neuvěřitelně debilní CGI (ano to nerozbitné autíčko skákající jako guma po parkovišti). ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible: Rogue Nation bych řadil mezi povedenější díly této série. Akce je tu opět napínavá a stejně tak tu nechybí ani již staré známé postavy a odpovídající vtipné hlášky. Kdybych měl vybrat jednu věc, ve které je Rogue Nation nejlepší v sérii (aspoň prozatím) je záporák. Ten mi ve všech předchozích dílech připadal slabší, ale tady z mého pohledu vynikal. Nicméně jinak ve mě tento díl nevyvolal takový "wow efekt" jako předchozí Ghost Protocol. To ovšem neznamená, že by šlo o slabý film. Je tu několik opravdu skvělých scén a o jednotlivé postavy tu místy opravdu máte starost. Mně dal Rogue Nation vše, co od M:I očekávám. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible zraje jako víno. Zatímco většina filmů dalším a dalším pokračováním ztrácí dech, tak tady mi to přijde naopak. Národ grázlů je za mě bez debat vrchol této série, akce, vychytávky, skvělé hlášky, no prostě všechno, co má správná akční podívaná mít. Rozhodně můžu s klidným svědomím doporučit. 85 % ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Super letni pecka! Tom v jedné ze svých nejslavnějších rolí opět nezklamal. Film má spád, kvalitní příběh, postavy akce, velkou dávku zvratů a skvělou honičku motorek ! Vlastně za celý film jsem nenašel nějakou nudící pasáž,všechno šlapalo až do konce. Je skvělý, že Cruise se nenechává dublovat a všechny scény si natočí sám. Naposled slézal budovu, teď se drží dveří letadla při vzletu. O humor se opět stará starý známý Benji v podání Simona Pegga, Tom Cruise zase v plné síle, Renner akčně nevyužit, Rhames se nezapotí,přesto je nezbytnou součástí týmu, krásná Rebecca Ferguson mě mile překvapila. Paráda a máme se u šestky na co těšit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjde takhle Christopher McQuarrie v pátek dopoledne do kanceláře Toma Cruise, usadí se a velký Tom mu povídá: "Hele, kámo, natočili jsme spolu povedeného Jacka Reachera, což se takhle obout do nového Myšáka. Sice o mně říkají, že už tolik diváky netáhnu, ale přece s nějakýma evendžrama soupeřit nechceme. Stačí, když kritiky budou dobré a diváci dojdou sami. Když nám to hodí tak půl miliardy, budu spokojenej. Tak šupej a zkus něco napsat." - "Ok, Tome, to není problém, sednu a spíchnu to raz dva. Kam by ses chtěl podívat?" - "Chrisi, rád bych se mrkl do Maroka, Rakouska a do Londýna - když už tam dělají Bonda, budou mít čas i na mně. Dále bych tam chtěl nějakou slušnou kočku, která mě na konci obejme a řekne, že to bylo fajn jí zachránit krk. Záporáka udělej slizkého a slušně démonického, trochu to zamotej, ale ne tak, že tomu nebudou diváci rozumět, dej to tak na dvě hodiny, ať je nebolí v kině zadek a taky mi tam hoď parádní scény s bavorákem a motorkama, už jsem si dlouho nezajezdil jak šílenec. A na úvod nezapomeň nějakou slušnou misi, ať se diváci zahřejí, třeba něco s letadlem. Přidej docela dost humoru, když jsme to odlehčili ve čtverce, budem v tom pokračovat. Michelle Monaghan do toho tentokrát netahej, mou rodinu už v Myšákovi řešit nebudeme. Jo, a nezapomeň na pořádnou nesplnitelnou misi, minule jsme to docela ošulili, tak tentokrát ať je to fakt pořádná akce. Klidně mě v tom nechej pořádně podusit, ať divák necita zbystří, že bych mu mohl umřít. Zamotej tam staré kámoše - Luhthera, Benjiho a Brandta." - "Toho tam fakt chceš? Nepřebere ti flek?" - "Ale kde, ještě dám tak tři díly a pak už mu to nechám. Chceš to i režírovat? Ok, prachy nejsou problém, tak to natoč pořádně, ať divák hnidopich nevidí žádné digitální svinstvo, ale pořádné a poctivé triky. Potřebuješ ještě něco?" - "Ne, v pohodě, dáme do toho nějaký ten miliónek a bude to stát zato. Tož Tome čau a zítra na poradě." Že se vám to zdá jako americká pohádka? Ale ne, to je jen Mise: Nesplnitelná 5. :-) ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

83%? Vážně? To už se ty horka projevily naplno? Po nadupané čtyřce (která má o 10% méně - chjo) jsem se těšil jako prase, stejně tak jistě i Jirka Lábus, který seděl v sále. Po asi stovce naprosto zbytečných reklam na zbytečné filmy (Fantastic four) se to konečně rozjelo. První půlka relativně skvělá, pak to šlo prudce dolů. Buď byly scény strašně předvídatelné, 100x okoukané, nebo na sílu vycucané z prstu. Třeba taková scéna klasického dobývání do střeženého komplexu působila strašně unaveně, bez nápadu a šťávy (pravidla i obejití pravidel). Po celou dobu filmu jsem pořád čekal na nějaké "wow" (kterých bylo v předešlých dílech plno) a to pořád ne a ne přijít (vyjma úvodu). Akční scény nebyly zrovna dvakrát přehledné (bitky na tělo zvlášť), kotrmelec s autem byl už ve čtyřce, motorky ve dvojce (a mnohem lepší). Překombinovanost "kdo je s kým a proti komu a proč", byla ke konci značně otravná - o to hůř, že v jádru šlo o jednoduchou zápletku (takže lepení děr šlehačkou). Místo gradace film "komorněl" (čti uspával). Jediné, co oceňuji, byl skvěle slizký záporák a originální variace na ostřelovače. Zatímco na čtyřku jsem koukal jen tak ležérně a tam všechno šlapalo samo od sebe, tady jsem chtěl (fakt moc chtěl), aby to šlapalo stejně, ale máloco fungovalo. Čtyřka působí tak, že nahromadili spoustu potravin (čti nápadů) a pak začali vařit jídlo, pětka působí dojmem, že nejprve zapnuli sporák a teprve pak začali shánět ingredience. Stejný problém, jako Jurský svět: Existovat jako první díl série, byla by to pecka, ale na předešlé části se prostě nechytá. Nejslabší díl. P.S: Ani Jirka Lábus nevypadal moc spokojeně. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Mission Impossible spíše jen vzdálený pozorovatel. To samé platí o Tomu Cruisovi, který mi nepříjde nikterak zajímavý, natočil určitě pár dobrých filmů, ale není to pro mě jméno, které by vyčnivalo a to samé platí o této serii. Jednoduchá bezmozková "bondovka", jo je to trochu nežádoucí názor, ale ten mi nevemete. Můžete jedině nesouhlasit. ( 22.11.15/MAC ) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Ano nemožná mise.. pokud si do batůžku pro SuperKlády nezapomenete přibalit DÝCHACÍ PŘÍSTROJ! ... Viděno doma Blue-ray 54" CZD: Také máte rádi reklamy? A dovedete si představit že by někdo natočil z reklam celí film? Tak už si to představovat nemusíte. právě jste ho našli! O_o Asi nejlepší reklama je v tomto na Nokia... na kvalitní zvuk, který je slyšet už na schodech. Jinak je to jedno velké Dejavuu... alá Spectre. :) Akorát víc šílené a nesmyslné... Jako chápu že Bonda by jsme neměli brát vážně, Je to takový fantasy svět kde gravitace nikomu moc neříká, vyhnout se kulce je na denním pořádku nebo jeden výstřel způsobí megatunovou řetězovou reakci... :D Ale Huntův svět, leč též trochu vymyšlený a nedomyšlený se v tomhle ještě pohyboval na pomezí uvěřitelnosti. Bohužel 5 dílem tuhle uvěřitelnost přeskočil už v samé úvodní scéně z Letadlem... navíc tuto scénu po vzroru "stále spolu a stále živí" asi vtipně přeskakuje takže si scénárista samozřejmě může dovolit gradovat a eskalovat v další a další šílenosti... , neslučitelné z logičností. nad kterými ani nemusíte uvažovat jestli budou mít nějaký logický závěr. Jako neříkám že to není dobře. Jsou tu například takové drobnosti jako super hračky a tech vymoženosti (pušky v Opeře jsou bezkonkurenčně luxusní, i když si myslím že toho Klarinetu si ze stranky ostrahy nešlo povšimnout. B) kterým se nový svět 007 snad i záměrně vyhýbá... Ale prostě působí to všechno na mě hrozně divně až směšně. Tedy nenazval bych to zrovna geniální... jako byla třeba 4... tohle už jde krapet přes čáru... a to mi moc fajne zrovna nepřijde. Třeba scéna z podvodním serverem bo co to bylo je naprosto pitomá v tom že na místo cool věciček jako je Ineraktivní spandex, se mohl Hunt vybavit i třeba miniaturním dýchacím přístrojem (který měli vojáci už za 2 světové!).. čímž by samozřejmě vyřešil ten problém 3 minut pod tlakem v uzavřeném prostoru. O.o Čímž by se samozřejmě ale vytratila ta následovná gradace.. opět nechápu, proč tam byl ten odtokový kanál? To že vybral tu správnou kartu snad raději ani neřeším.. :D A proč vůbec něco takového dávat pod vodu? ELEKTRONIKU? XD Prostě šílené jako celí film. :) Na stranu druhou aspoň vynikne ta humorná stránka kterou tento 5 díl doslova přetéká. (Třeba scéna ze sjížďkou na laně one hende, překonala i Batmanovu kotvičku) :D Jako třeba v případě SPECTRE to na mě spíš působilo takovým drobným rušivým dojmem. Též se podařilo do filmu vměstnat pár nápověď k předešlým dílů... kterých by si měl pozorný divák asi všimnout... no mě to teda chvilku trvalo. :) Příklad těch nejnápadnějších,... zaječí pacička, obří Akvárko atd.. K těm těším patří třeba prsten z orlem, narážka na 2 díl na skále atd.. Co lze ještě pochválit je triková stránka filmu která je rozhodně na dost vysoké úrovni a někdy jsem měl i pocit že v mnohé SPECTRE překonává. Hold, 150 mega USD je hodně znát. I když v samotném finále jak už to tak u této série bývá tomu všemu šrumu dochází dech... Taky když eskalujete po celí film... tak už nemáte většinou ke konci už čím překvapit. Takže, to že jsem u finálního rozuzlení už moc překvapený nebyl.. mě ani moc nepřekvapilo. :D Každopádně přes všechny tyhle podivnosti a nedomyšlenosti si i 5 díl této legendární série drží stále svou úroveň. Takže nebudu z hodnocením troškařit, aspoň jsem se bavil... Těch 4 hvězdy dám ať nežeru... Vzhledem k tomu že to má otevřený konec, tohle byl zatím jen začátek a já jsem dost zvědav jakou šíleností tahle série skončí. Možná někdo zařve.. kdo ví. :) Myšlenka závěrem? Vážně se píše koment líp... přímo od filmu když se na něj koukáte. V kině by mě za to třeba zabily... :D () (méně) (více)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že dám nějaké MI plný počet, ale stalo se. Konečně tvůrci pochopili, kdo je cílová skupina diváků- populace narozená v šedesátých a sedmdesátých se začínající anebo probíhající krizí středního věku. Tento díl se nebere až tak vážně, je profesionálně nasnímám a sestříhán, takže je maximálně přehledný, je tu skvěle zmáknutá honička na motorkách a pár překvapení. V některých místech se naopak překvapení nedočkáme a to je jen a jen dobře, že občas je něco při starém. Sice neuvidíme ve filmu nic extra nového, ale je to poctivá zábava a "zoufalé časy potřebují zoufalé činy". Takže za mne rozhodně 85%. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Pro me nejoblibenejsi dil serie..scena v divadle je skvela..tom je porad naslapanej a uziva si to..je vtom videt to srdce, ze pro nej je tahle serie neco jako pro slye rocky, pro willise die hard.. apod..nadherna, poctiva prace..tesim se na dalsi :) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Mission: Impossible pro mě tkví v tom, že si za půl roku absolutně nepamatuju, o čem to bylo a můžu si to pustit znovu :D ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zase tolik, ale tolik sci-fi udělátek jak ze Star Treku, že už se to nedá brát vážně (teda to vlastně nešlo nikdy). Ponorná akce do hloubi jakéhosi podvodního počítače zase hraničí se stupiditou a přehnanou fantazií, teda fantasmagorií, scénáristů, možná i samotného Cruise, když tyhle věci dovolí a pak v nich i hraje. Jede to vlastně po úplně stejné notě, jak předchozí díl. Nad dějem se prostě nesmí moc přemýšlet, aby vám to nevypálilo díru do hlavy. Je prostě šitý na míru mainstreamovému (americkému) publiku. Trocha humoru se najde, ale nic moc. Jeremy Renner měl málo akce (vlastně asi žádnou?), škoda. Rebecca Ferguson okouzlující a akční skoro už jak Cruise, se stejnou přehnaností. Sean Harris jako hlavní padouch - dobrá volba, je skvěle úlisný a ten jeho sípavej hlas to jen doplňuje. Dobré tak na jedno skouknutí, po kterém bude následovat rychlé zapomenutí většiny toho, co jste právě viděli. Pro vaše dobro. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Řežba jak to máme rádi, která valí jednu botu a jeden podraz za druhým. Včetně nekonečna překvapení  bezchybné až dechberoucí akce, kde je prostě Hunt nesmrtelný! IMF tým prostě stojí ta to! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Směr jakým se vydal McQuarrie by se dal nejlépe přirovnat k Samu Mendesovi a Skyfall. Na prvním místě kvalitní příběh, poté postavy a akce s hi-tech vychytávkami pouze jako pomůcky. Nový MI5 je po staru dělaný (kaskadéři, opravdové bouračky, žádné CGI!), s komornější atmosférou, ale zároveň nenudí a má stále co nabýdnout. Rok 2015 nám přinesl pořádnou porci nezapomenutelných filmů. Tenhle rozhodně nejlepší díl, poměrně kvalitní série, se řadí mezi jasně nejkvalitnější snímky roku. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Cruise je frajer. Je to magor, jasné, ale keď idem do kina - je mi jedno k akému náboženstvu sa hlási, že požiera placenty a že pár rokov dozadu skákal v nejakej talk show po gauči. Aj v 53-och sa stále drží na špici (!) a v drvivej väčšine prípadov platí, že keď vyfláknete prachy za film s ním, dostanete za to profesionálne spravenú a po všetkých stránkach precíznu zábavu. Z pohľadu diváka ako spotrebiteľa je Cruise regulérnou zárukou vysokej kvality. Po Rogue Nation sa pre mňa osobne zo slov "Mission Impossible" stala úplne svjobytná a silná značka. Inak povedané - na šestku pôjdem bez ohľadu na to kto v nej bude hrať a aký bude mať dej. Cruise tak zo série v rozmedzí 20 rokov pracne vykresal hutný franchise, ktorý sa až teraz poriadne rozbieha. Každý jeden diel je v niečom odlišný a každý nesie rukopis svojho režiséra. McQuarrie je v prvom rade scenárista a tak tu tentokrát máme viac zvratov a scenáristických kľučiek. Nestráca sa ani v akcii. V predchádzajúcom dieli bola predčasným vrcholom scéna v Burj Khalifa, tu je na obdobnej úrovni Maroko (ktoré je IMO kandidátom na najlepšiu scénu celej série). Nebyť Mad Maxa, bez problémov poviem, že marocký segment je najlepšou akčnou scénou roka. Príjemnou zmenou je, že Hunt po prvý krát v sérii nie je nezničiteľný superman, ale na viacerých miestach zakopne, resp. jeho schopnosti nestačia. Posun z koncepcie "Cruise + všetci ostatní" do rozloženia "Cruise ako súčasť rovnocenného týmu". Herci všetci fajn, Cruiseovi to stále šlape a Rebecca Ferguson potešila oko a bola dobrá. Suma sumárum: séria je vitálnejšia ako kedykoľvek predtým. Žiadna únava či lapanie po dychu - toto je profesionálne vysústružený blockbuster, kde všetko šlape a ktorý obstojí aj v najväčšej konkurencii. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise dokázal že nepatrí do starého železa. Možno posledná filmová séria súčasnosti čo nemá klesajúcu tendenciu, ale stále si drží vysoký štandard aj pri piatej časti. Národ Grázlov má (opäť) prepracovanú zápletku a výborne vyprofilovaného aj zahraného záporaka. (to až tak zvykom nebýva) Akčné scény sú prehľadné a choreografiou patria k najadrenalínovejšim v žánri.  Humor na odľahčenie nepôsobí ako rušivý element a pár scén bolo dychberúcich. (divadlo, naháňačka na motorkách). Koniec ma, v dobrom, prekvapil a som rád že sa McQuarrie nebál spraviť ho komornejšie ako by mohli ľudia očakávať. K dokonalosti stále niečo chýba, no rokmi asi plné hodnotenie dám. Hlavne preto že akčné filmy už nie sú tak atraktívne ani zábavne ako Mission Impossible. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu jsem si říkal, že zápletku vymyslelo nějaké to postižené hovado z Kalifornie. Překvapivě se však NÁRODU GRÁZLU podařilo více než úspěšné navázat na DUCHOVNÍ PROTOKOL. Špičková akce předváděná ze strany mimoně hlásícího se ke kopulaci v kostele za potlesku ostatních bratrů a sester. A když k tomu všemu přidáte neošklivou herečku v hlavní roli, tak můžete věru plesat. 92% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Akční gigant, který se se na rozdíl od mnohých svou pompéznosti nezadusil a působí filmařsky poctivěji než lecjaká nezávislá srdcařina. Po greenscreenfestu zvaném Spectre rozhodně příjemně napraví akční apetit. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Mission: Impossible - Rogue Nation je prvním dítětem amerického režiséra Christophera McQuarrieho a musím konstatovat, že se této role zhostil s grácií a přinesl do celé série něco nového. Něco dosud nevídaného, protože ten film byl perfektní a překonal v mých očích nepřekonatelný třetí díl. Momentální pořadí série je tedy následující:  MI 5>MI 3>MI 4>MI 2>MI 1. Začínám si říkat, že tato série konečně našla po několika hledáních svoji pravou tvář a konečně stojí pevně nohama na zemi. Tento díl je toho jasným důkazem. Máme tady hned několik ikonických scén. Jedna z nich je určitě scéna v opeře, která číší souborem nápadů. Dostáváme zde nového člena týmu, kterým není nikdo jiný než Rebecca Ferguson. Žhavá diva, která je tím pravým kořením a protějškem hvězdného Toma Cruise, který opět posouvá laťku svých šílených psí kusů. Bohužel tady kope za druhý tým Jeremy Renner, který byl odsunutý na vedlejší kolej. Takže jej Rebecca prakticky nahradila. Dostáváme tady po dlouhé době opět hrozivého a slizkého záporáka, ze kterého jde respekt a konečně dokáže konkurovat i fenomenálnímu Philipu Seymour Hoffmanovi. Sean Harris se předvedl na výbornou a jeho huhňavý hlas mi zní v uších ještě teď. Celkově mám nesmírnou radost z výsledku, který předvedlo Rogue Nation a Tom by se měl držet Christophera jako klíště. ()

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama