Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím no-takovéhle jednonoční naháněčky po baráku mi moc nesedí a pokud jde o tuhle panankovskou sérii radši mám ty komedií líznuté díly(seed/Bride..). Tady Chucky zahláškuje všeho všudy možná 3x, tváří se to "seriózně"jak Klaus na hradě, ale napětí(nedejbože děsu)je tam pramálo. Na druhou stranu ostuda to úplně není, uteče to rychle a je fajn, že na natáčení zaskočil i Dourif který si-krom nošení svačinek dcerušce-znovu (tentokrát i fyzicky)střihnul roli, která před více než dvaceti lety vlastně vdechla život téhle kultovní horrorové sérii. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na video film dobré... až príliš dobré. Páčilo sa mi ako si režisér pohral s prvkami s prvého filmu naozaj to malo tú správnu atmosféru. Primiešal do toho soundtrack ktorý mi evokoval práce Carpentera a trochu aj horor Vec. Dalšie silné plus bolo to že tu bolo pomerne málo CGI efektov a v mnohých gore scénkach išli na vec zo starou školou či išlo o krv alebo mäso. ďalšia vec ktorú si podľa mňa mnohý nevšimli bol zoom ktorý zaostruje rovnako dve predmety v inej vzdialenosti. To sa používalo v sedemdesiatich rokov v Giallo filmoch. Celkom podarená pocta. Chucky bol ako vždy strašidelný a na šťastie nebol digitálny. čierny humor mu opäť nechýbal. Po jednotke a dvojke asi najlepšie pokračovanie. Malo to síce zopár nedotiahnutých momentov ako napríklad nepodarený koniec ale je fakt že od tohoto som teda až toľko čo som dostal neočakával. Spojenie s ostatnými časťami som v takej veľkej miere nečakal. Beriem ako pozitívny krok. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mi (jako fanouškovi "Chuckyho" série) udělal vážně obrovskou radost. Měl jsem ho už hodně dlouho "v šuplíku" a pořád jsem se nemohl rozhoupat k tomu si ho pustit. Odrazovala mě jednak ta nálepka "video film", a pak taky zdejší nízké hodnocení. Ta nálepka je ovšem naprosto zcestná a těch jeho momentálních 56% na ČSFD taky. Chucky se vrací na plné koule a navíc v tak precizně a pohledně udělaném filmu, že se to v téhle kategorii hned tak nevidí. Už třeba pohled na dům seshora v první minutě dával tušit dobrou kameru. A kamera byla prosím naprosto EXCELENTNÍ a jako zázrakem se ani jednou NEZATŘÁSLA... V dnešní době mi tahle samozřejmost přijde jako malý zázrak a velkosračky typu Elysium nebo Man of Steel pak proti tomuhle "video filmu" vypadají zákonitě jako poloamatérská béčka. Potom musím pochválit skvělé herce s velmi sympatickou dcerou Brada Dourifa v čele, jejíž tatík si jako už tradičně střihl roli Chuckyho hlasu. Vizuální stránka filmu je vysoce nadprůměrná, s mnoha krásnými obrazy (nejvíc mi utkvěla v paměti černožlutobílá scéna se slunečnicemi) a s několika milými gore efekty. Scénář je pak přímo vyšperkovaný všelijakými drobnými lahůdkami. Jedna nečekaná pak přijde před závěrečnými titulky a já se culil jak nablblý barokní andělíček. A to jsem ještě netušil, že další přijde po titulcích. A v návalu nadšení odpouštím to otravné obligátní blýskání ve většině filmu a taky jediný vážný kiks, a to ten, že charmantní modrookou dámu Daniellu Bisutti hraje jako malou holku nějaká tlustá cigoška. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně dobrý. Na Chuckym jsem vyrůstal, takže nostalgie je, ale to neplatí pro předešlý dva filmy, komedii nějak v tomhle podání neberu. Mám za sebou roky, kdy byl Chucky všude... na hajzlu, ve špajzu, pod postelí, za skříní, všade kam jsem se podíval a jsem nadšenej, jak se Mancinimu povedlo Chuckyho přiblížit jeho formě známé z přelomu osmdesátých a devadesátých let. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po svižnej, vtipnej, zábavnej štvrtej časti "Chuckyho nevesta" (Bride of Chucky), ktorá bola natočená v roku 1998, sa v roku 2004 objavila už nie tak podarená piata epizóda, ktorá niesla názov "Chuckyho potomstvo" (Seed of Chucky). Obe to boli crazy horrorové komédie. Ďalšie pokračovanie Chuckyho príbehu bolo vyprodukované v roku 2013, pod názvom "Chuckyho kliatba" (Curse of Chucky). Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch titulov sa to vrátilo ku serióznejšiemu horrorovému feelingu. Don Mancini, scenárista a stvoriteľ tejto série, sa to snažil vrátiť na vlnu prvých dvoch pôvodných častí "Child´s Play" (1988) a "Child´s Play 2" (1990), v ktorých jednoznačne prevládala horrorová stránka nad tou komediálnou. Celkom sa mu to aj podarilo. *** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • V záverečnej scéne, kde sa herečka plazí pred Chuckym do výťahu, je vidieť, že si pritiahla nohy bez pomoci rúk, čo je nemožné, keďže je ochrnutá od pása nadol. (psy.cho)
  • Hoci sa film odohráva v USA, natáčalo sa prevažne v Kanade. Nakrúcanie trvalo 30 dní. (ČSFD)
  • Oproti předešlým filmům již nemá Tiffany (Jennifer Tilly) na svém pravém naďru tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama