Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec mile potěšilo. Upřímě jsem čekal jen průměr. Protože přeci jenom i když Dětskou hru považuji za největší horor, protože moje traumata z dětství pramení právě díky Chuckymu tak jsem ani přesto nečekal nějak moc. Ale nakonec jsem si sedl na prdel. A to hlavně z toho jak se Mancinimu povedlo si pohrát jak s příběhem tak s atmosférou. Příběh který je ze začátku takový občejný se nám nakonec spojí a já díky tomu mám chuť zkouknout celou sérii znova. Tentokrát se nejedná o komedii jako Chuckyho sémě a moc mě potěšilo že tu nejsou ostatní panenky ale jenom Chucky. Atmosféra mi dost připomínala originál, byla naprosto parádní. Chucky se totiž moc neobjevuje a jsou tu vidět jen části jeho těla jako v prvním díle. Samotnej Chucky mi díky traileru moc nevyhovoval ale nakonec se ukázalo že trailer jen plašil. Chucky se hejbe stejně dobře jako před lety. Vražd je sice málo ale hláškující Chucky a jeho mordy jsou poměrně dobré(i když na gore by se dalo zapracovat, vypadalo to přeci jen až moc uměle). Jo film má pár celkem dost chyb a měl by být delší přeci jenom jsme se moc o nějakých postavách nedozvěděly což je škoda, ale tenhle film mě dost potěšil a překvapil. Doufám v další díl protože Chucky i po letech má co do sebe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nakonec se z toho vyklubal další příjemný díl vražedné série o panence, co sice nemá koule, ale zato místo nich dřímá obrkudlu. Divák jistě tuší, že hlavní dějovou linkou bude vraždění, a tak nečeká, že by byl šokován nějakou bombastickou zápletkou. Oku lahodící kamera nás provede křížem krážem starým horrorovým domem, ukáže pár naháněček a vydařených gore efektů (třeba jak pan farář spěchal, až ztratil hlavu) a nezastaví se, dokud není dokonáno (pozor, po titulcích následuje vtipný doušek!). Podařená hudba (od klasika žánru Josepha LoDuca) snad zbytečně několikrát okopíruje známé pasáže od J.Carpentera... Vítej Chucky zpátky, ty hnusáku jeden! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po svižnej, vtipnej, zábavnej štvrtej časti "Chuckyho nevesta" (Bride of Chucky), ktorá bola natočená v roku 1998, sa v roku 2004 objavila už nie tak podarená piata epizóda, ktorá niesla názov "Chuckyho potomstvo" (Seed of Chucky). Obe to boli crazy horrorové komédie. Ďalšie pokračovanie Chuckyho príbehu bolo vyprodukované v roku 2013, pod názvom "Chuckyho kliatba" (Curse of Chucky). Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch titulov sa to vrátilo ku serióznejšiemu horrorovému feelingu. Don Mancini, scenárista a stvoriteľ tejto série, sa to snažil vrátiť na vlnu prvých dvoch pôvodných častí "Child´s Play" (1988) a "Child´s Play 2" (1990), v ktorých jednoznačne prevládala horrorová stránka nad tou komediálnou. Celkom sa mu to aj podarilo. *** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledných 20 minút vystrihnúť! Dovtedy som chcel dať štyri hviezdy, v rámci filmu na video mi nevadilo takmer nič (možno len hlava, oko), a hovoril som si, že vyvražďovačka bez humoru, s pár postavami a v uzavretom priestore, je pre Chuckyho asi najlepšie riešenie pre pokračovanie, opäť vo vážnom žánri. A museli to posrať! Hodina a štvrť, vtedy mal film skončiť a hotovo. Oni však ešte museli stihnúť niekoľko zvratov, zostarnutú Jennifer Tilly, a kravinu na záver. Len pre vysvetlenie; Titulková a potitulková scéna, si náhodou tak trochu neprotirečia?? .. Takže pre mňa poradie Chuckyho série: Ch1, Ch2, Ch5, Ch6, Ch4, Ch3 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chuckyho kletba není špatná, ale na to, že to je horor z roku 2013 tomu přeci jen něco chybělo. Atmosféra tu není špatná, ale že se celý děj odehrává pouze v jednom domě je poměrně škoda. Cpát sem také nemuseli nějaké ty homo scény. Spíš bych se soustředil na dokonalejší a propracovanější ukončování života rukou nelítostné panenky, no a Andy na konci nebyl špatnej... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Herečka, ktorá stvárnila postavu dievčaťa menom Nica, Fiona Dourif je dcérou Brada Dourifa, herca, ktorý zapožičal svoj hlas Chuckymu. (beso74)
  • Ve scéně v čase 1:14:44 Nica (Fiona Dourif) padá z výšky přímo na záda, ale v čase 1:15:8 leží na břiše a jinde, než kam dopadala. (dc125)
  • Ve scéně v čase 1:06:57 je Chucky v autě a túruje motor, přestože by nedosáhl na pedál. (dc125)

Reklama

Reklama