Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

Reklama

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vtipnej, dětskej, veselej, pěkně kreslenej seriál. Začla to sledovat dcera a mě to hned chytlo taky. Všechny postavy se za mě povedly, stejně tak i nosný příběh a většinou i příběhy, které naplňují jednotlivé dily. Extra povedený je hlavní záporák, za toho dávám soukromou 6*. Rozhodně jeden z nej v kategorii dětský animovaný seriál. Nějak mi vůbec nevadilo, že to už děcka shlídly asi 20x a jestě to asi párkát uvidim :) ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hele mě to bavilo, sice je vidět, že to je cílené spíš na mladší publikum, ale troufám si říct, že i dospělé, co mají rádi animáky, to bude bavit. Ty části kolem záhad a díly, kde to mělo nějakou obsáhlejší linku byly opravdu super. Váhala jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec jsem dala vyšší hodnocení hlavně za druhou sérii. Takže za mě klidně 85%. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt něco, je taková hororová antologie, pro děti.......i když u velké části epizod, sem si říkal, že tohle nebude úplně pro děti, protože je to regulérní hororová show se vším všudy. Navíc poslední čtyři epizody, sou tak napínavý, dojemný a bravůrně zpracovaný, že sem fakt bál o hlavní postavy. A moje oblíbené postavy ? Tou první je Mabel, je sice šíbla, ale má správný pohled na svět, umí se s problémy vyrovnat po svém a její veselá povaha, která se nebojí jít do všeho po hlavě, je prostě vynikající. A pak Stan, je to regulérní šmelinář a taky tak trochu pako a sou si s Mabel hodně podobný, takový černý ovce celé rodiny. Ale i další postavy, byli fajn a líbil se mi jejich vývoj, a u některých mně i mile překvapilo, že byť působili jako padouši  a mnohdy i byli, tak v jádru to nebyli zlé postavy, jen byli nepochopeni světem. Skvělý horový seriál, s odkazy na filmové horory a na léto je to jako dělaný. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)
  • Když se auto řízené Wendy a Dipperem dostane do jedné ze tří bublin vytvořené Billem, promění se v realistické verze sebe samých. Ztvárnili je Linda CardelliniJason Ritter – jejich dabéři. (lil7minmin)

Reklama

Reklama