Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

BLEEDER 

všechny recenze uživatele

Mestečko záhad som už ako malý chlapec pozerával v televízií a vždy som si ho užíval. Nikdy som ho však nedopozeral do konca. Vždy som si pozrel len nejaké epizódy, ktoré sa momentálne vysielali v televízií a to bolo všetko. Teraz som sa na Mestečko záhad opäť vrhol a dopozeral som obe série. Musím povedať, že je to vynikajúci seriál. Mám iba jedno mínus k tomuto seriálu a to, že je to seriál určený predovšetkým pre deti. To znamená, že sa pri pozeraní stretnete s veľmi veľa cringe momentami, ktoré nie sú vôbec opodstatnené a pôsobia... no... nijako. Niektoré vtipy sú ale dosť podarené a niekedy som sa aj zasmial. Toto je naozaj jediná vec, ktorá mi na tom celom vadila. Grafika je veľmi pekná a príbeh je úžasný. Hudba sa mi veľmi páčila a bol som veľmi milo prekvapený z vynikajúceho českého dabingu. Najviac sa mi ale na Mestečku záhad páčilo to, že tvorcovia nešli "po peniazoch." Veľmi veľa štúdií by z takéhoto úspešného seriálu spravilo milión ďalších zbytočných a nudných sérii, aby na tom mohli čo najviac zarobiť. Mestečko záhad má 2 série a bohato stačia. Dej sa odohráva cez letné prázdniny a prvá séria predstavuje júl a druhá séria predstavuje august. Zakončenie bolo skvelé a atmosféra bola miestami tak silná, že som si okusoval nechty. Skvelý scenár so všetkými záhadami a zaujímavými postavami priviedli tento seriál na vrchol. Odporúčam všetkými desiatimi! 85% ()

Reklama

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls je určite jeden z lepších seriálov na Disney Channel. Záhady a paranormálne javy ma bavia, takže tento seriál ma baví tiež. Páči sa mi ako obidve hlavne postavy- inteligentný Dipper a veselá Mabel- sú úplne rozdielní, ale obidvaja sympatickí a majú realistický súrodenecký vzťah ( ano- súrodenci sa možu škádliť, ale stále sa možu mať radi a baviť sa spolu ). Seriál velmi vtipný nieje, ale keď už je vtipný, tak je to super. :D Prekvapivo, tento seriál má aj morálky- jedna epizoda bola o vysporiadavaní sa s nevšímavými rodičmi. Oh, ano, sú tu aj dospelé témy ( aj humorným sposobom, aj vážnym sposobom ), takže toto nieje iba pre deti. Určite tento seriál odporúčam. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ok. Pre mňa sklamanie roka. Nejdem si brať servítku pred ústa, pretože mi to tu teraz ukazuje 86% a ja som čakal niečo prevratné a originálne. Neuvedomil som si že je to vlastne totálne pre deti. Ale že totálne. Netvrdím že som čakal vulgárny South Park alebo úžasné Brickleberry. Ale nečakal som ani, že je to kľudne vhodné pre deti od 3 rokov. Neatraktívne postavy. Veľmi otravné. Animácia príšerná. Prostredie tiež. Jediný krát som sa nezasmial, pretože píšem, že je tam humor pre predškolákov. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Ale ako vždy som splnil svoj sľub, že keď niečo začnem, tak to aj dopozerám. ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Ač se už neřadím mezi náctileté, animáky nesleduju (mimo anime :D) a založením jsem od přírody drsňák (:D :D), jakmile jsem zaslechl o Gravity Falls, měl jsem takový ten pocit, že tohle bude "ono". A fakt, že jo. Už samotný úvod s únikem v golfovém vozíku je perfektní a Dipperův vypravěčský úvod skvěle navozuje tajemnou atmosféru (fakt jo, i když je to animák :D). No a dál už u máme hlavní sourozeneckou dvojici - podnikavého Dippera a střelenou a věčně veselou Mabel, kteří, po Dipperově nálezu tajemného deníku s číslem 3, začnou přicházet na to, že v Gravity Falls není všechno tak, jak se navenek zdá... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Tvorca Alex Hirsch založil celú sériu na tom, ako so svojou dvojičkou Ariel trávil prázdniny. (mckika)
  • Děj toho dílu lehce připomíná film Jako vejce vejci (1996), kde se hlavní hrdina naklonoval, aby ve svém životě vše stíhal. (PetraRuze)
  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)

Reklama

Reklama